Urwis, Kacper, Benio i Gizmo/parę fotek z działki str 95:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon gru 17, 2007 8:53

Dzień Dobry!!! :D

Gonitwy o tej godzinie skąd ja to znam? :roll: :wink:
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Pon gru 17, 2007 9:40

póki Kacper był sam, to tego nie było :roll: :)
ale u nas pół biedy, że przynajmniej pomagają Tżowi wstać, a i z weekendami nie ma problemu, bo wstaje tak cały tydzień...

tylko ja tu jestem biedna.. bo ja mogę spać do .. fiu fiu.. no ale.. czy to tż mnie obudzi, czy koty.. żadna różnica 8) :D
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Pon gru 17, 2007 11:15

Bry!!! :D

Cieszę sie że już lepiej!!!

Jeżeli chodzi o jakieś bieganie gonitwy itp. to ja tego nie znam Czikunia tylko śpi albo je i trochę czasem słyszę jak chrrrupie swoje chrupeczki. Czasami myślę że jest jej smutno że jest sama a czasami że może tak jest jej lepiej kompletna pustka w głowie :cry: .
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Besia77

Od: Śro lis 21, 2007 20:47

Post » Pon gru 17, 2007 11:50

Hmm.. to ja się boję, co to będzie, jak Malwinka będzie u nas tymczasowo mieszkać :)
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Pon gru 17, 2007 20:01

cassidy pisze:Hmm.. to ja się boję, co to będzie, jak Malwinka będzie u nas tymczasowo mieszkać :)

a długo będzie????
kiedy przyjeżdża?? :D
Obrazek

catawba

Post » Pon gru 17, 2007 20:03

Besia77 pisze:Jeżeli chodzi o jakieś bieganie gonitwy itp. to ja tego nie znam Czikunia tylko śpi albo je i trochę czasem słyszę jak chrrrupie swoje chrupeczki. Czasami myślę że jest jej smutno że jest sama a czasami że może tak jest jej lepiej kompletna pustka w głowie :cry: .

Ja zawsze miałam taki dylemat z Urwisem.. fakt, że 13 lat temu, kiedy go dostałam, nie przyszło mi do głowy, że można mieć kilka kotów.. :roll: :(
może, gdybym wcześnie się dokociła, to byłby inny.. niestety jest bardzo trudny w stosunkach z innymi kotami i mogę na palcach jednej ręki policzyć koty, z którymi nie walczył..
teraz już się nie bije, choć ostatnio na działkach pojawił się kot, który z Urwisa wyciąga najgorsze instynkty i dziadek staje do boju ..
teraz olewa wszystkich stołówkowiczów odwiedzających naszą działkę.
ale jak tylko jaki kot odwiedzi mieszkanie rodziców.... to normalnie obraza majestatu!!!! warczy, syczy i dopomina się wypuszczenia na klatkę. po prostu w domu siedzieć nie chce :evil: a zły jest jak ....
dlatego też zawsze myślałam, że lepiej mu samemu. ale teraz tak myślę, że jakby mu tak dobrze dobrać kumpla, to może przynajmniej by go rozruszał..

Urwis zawsze był nieruchawy :) zabawa nudziła mu się raz dwa, po czym wkurzał się na to, że ja zachęcam go do zabawy.. i oczywiście obrywałam za to strasznie :P
teraz to nic dziwnego.. stary jest, zrobił się bardziej przymilny, widać, że potrzebuje więcej mizianek. ale oczywiście królewicz sam na kolanka nie przyjdzie.. może inny kot nauczyłby go trochę kotowatości.. :D
Obrazek

catawba

Post » Wto gru 18, 2007 8:40

Bry wszystkim!!! :D

Kiciusie się wyszalały, a teraz rozmościły się na łóżku i parapecie i susełkują :D

dziś chyba pojadę do weta z Beniem, żeby obejrzał brzuszek.
muszę tylko dowiedzieć się, kto dziś przyjmuje...
a mały, mimo, że dajemy mu antybiotyk już 2 tydzień, to wczoraj kaszlał jak stary gruźlik :(
Obrazek

catawba

Post » Wto gru 18, 2007 8:43

catawba pisze:Bry wszystkim!!! :D

Kiciusie się wyszalały, a teraz rozmościły się na łóżku i parapecie i susełkują :D

a mały, mimo, że dajemy mu antybiotyk już 2 tydzień, to wczoraj kaszlał jak stary gruźlik :(

Nie martw się Haniu. Ja daję antybityki 4 tydzień czarnej. :?

Kciuki za zdrówko trzymam! :ok: :ok: :ok: :D
Obrazek

maggia

Post » Wto gru 18, 2007 9:00

maggia pisze:
catawba pisze:Bry wszystkim!!! :D

Nie martw się Haniu. Ja daję antybityki 4 tydzień czarnej. :?

Kciuki za zdrówko trzymam! :ok: :ok: :ok: :D

dzięki :)
ehh.. te choroby.. Urwis nigdy nie choruje 8) zahartował się chyba na działce :)
a z mały o tyle się matwię, że on taki młodziutki...
ale i tak gorsza sprawa z brzusiem, bo nie wiadomo o co chodzi.
pilnuję, żeby na raz za dużo nie jadł i wtedy jest całkiem całkiem..
ale w końcu i tak się brzucho owalny robi i wtedy coś czuć pod skórą.. może to właśnie jelita.. :?

ale bawi się ładnie, apetyt ma i to mnie pociesza, że może to nic poważnego,tylko może jakaś reakcja na zmianę warunków jedzenia i życia... :roll: :D
Obrazek

catawba

Post » Wto gru 18, 2007 11:53

Doberek!!!

Tyle :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: trzymam za zdrówko i żeby dobrze już było. No kiciusie nie chorować :evil: :twisted: . Pozdrawiam!!! :D
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Besia77

Od: Śro lis 21, 2007 20:47

Post » Wto gru 18, 2007 12:07

Besia77 pisze:Doberek!!!

Tyle :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: trzymam za zdrówko i żeby dobrze już było. No kiciusie nie chorować :evil: :twisted: . Pozdrawiam!!! :D

woooow... !! dzięki kochana!!!!! :D
Obrazek

catawba

Post » Wto gru 18, 2007 13:44

no więc... dzwoniłam do p. wetki i oto na czym stoimy...
w związku z kaszlem, kontynuujemy antybiotyk, więc muszę jechać po kolejne zastrzyki.
opowiedziałam jej o moich obserwacjach na temat brzucha i stwierdziła, że może to być sprawa jedzenia i kazała na razie odstawić suche i dawać tylko kurczola gotowanego (ja, wegetarianka będę gotować kurczaka?? chyba zlecę to TŻowi.. :wink: ).
w czwartek mam dzwonić, opowiedzieć jak wygląda sytuacja i ewentualnie wtedy przyjechać na zdjęcie...
czy ktoś się orientuje ile może kosztować zdjęcie????
Obrazek

catawba

Post » Wto gru 18, 2007 15:40

catawba pisze:no więc... dzwoniłam do p. wetki i oto na czym stoimy...
w związku z kaszlem, kontynuujemy antybiotyk, więc muszę jechać po kolejne zastrzyki.
opowiedziałam jej o moich obserwacjach na temat brzucha i stwierdziła, że może to być sprawa jedzenia i kazała na razie odstawić suche i dawać tylko kurczola gotowanego (ja, wegetarianka będę gotować kurczaka?? chyba zlecę to TŻowi.. :wink: ).
w czwartek mam dzwonić, opowiedzieć jak wygląda sytuacja i ewentualnie wtedy przyjechać na zdjęcie...
czy ktoś się orientuje ile może kosztować zdjęcie????

Ja ostatnio płaciłam na Zbąszyńskiej 35zł. :)
Obrazek

maggia

Post » Wto gru 18, 2007 15:43

Dzien dobry Haniu 8)

Kasia_1991

Uwaga

Od: Nie mar 18, 2007 12:58

Post » Wto gru 18, 2007 16:35

Cześć Kasiu!! :)

dzięki Madziu :) to już chociaż coś wiem. bałam się, że więcej.. :roll:
Obrazek

catawba

[poprzednia][następna]