Ziutka-Bidunia & Dranie, czyli Wielbłąd i koty ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 20, 2007 21:40

no to jesteśmy po operacji...
Ziutka na razie ciągle oszołomiona, przycupnięta pod łóżkiem... i temperaturę musi mieć niską, bo łapki ma bardzo zimne, ale jak ją usadziłam na elektrycznej poduszce, to nijak nie chciała usiedzieć :(
ząbki zostały wyrwane niestety wszystkie oprócz kłów, ponieważ dziąsła były w okropnym stanie i zęby też w dość złym :(
pomimo moich obaw, Ziutka nie była też wcześniej wysterylizowana - tu akurat uff, bo głupio byłoby się przekonać, że rozcięło się kotu brzuch niepotrzebnie :roll: wet stwierdził też, że Bidzia prawdopodobnie miała kiedyś kociaki :( ...
martwię się trochę... wiem, że od razu po tak silnej narkozie kot nie będzie wesoły jak skowronek, ale najbardziej mnie niepokoi to zimno :?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon maja 21, 2007 8:35

Ziuteńko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Teraz już wszystko będzie dobrze.
Czyli teraz tylko mokra karma? I jaka?

Może podłóż jej tą poduchę pod koc, gdzieś na spód.

Biedna, biedna ta Ziutka :(

P.S.

PW otrzymałam, coś podfrunie do Ciebie na dniach :)
Ja+Dorotka+Alusia+Żabula i Krzysia za TM

tantawi

Od: Nie paź 15, 2006 21:15

Post » Pon maja 21, 2007 9:05

I ja się tutaj odezwę :-) Podoba mi się nasze trio wszechpolskie :-)
Witam serdecznie :-)
Bidulka Ziuteńka - malusia dzielna kocinka! Musi już być dobrze, teraz i zawsze będzie lepiej :ok: :ok: za Ziutkę i Wielbłądzię
A jak dzisiaj się czuje Ziutka?

behemocia

Od: Śro kwi 04, 2007 0:10

Post » Pon maja 21, 2007 9:50

dziś nadal półprzytomna, schowała się w 'swojej' budce od drapaka i leży tak od wczesnego ranka :roll: zdaję sobie sprawę, że po tej narkozie (dużo mocniejszej, niż by była do samej sterylki) osłabiony kot będzie dochodził do siebie dłużej, ale mimo wszystko, nie mogę się niczym innym zająć, a zaraz trzeba wyjść z domu, do roboty :roll:
temperatura już chyba normalna, bo kot się 'ocieplił'
aha, i wczoraj zapomniałam napisać: Ziutka została zważona, jest jej całe 3,20 :)
nie wiem, co teraz będzie jadła: co da radę i na co będzie miałą ochotę. moja Norysia na przykład, też kot szablozębny (tj. ma same kiełki :wink: ), idealnie wcina suche :) zobaczymy, jak już oprzytomnieje, to dam jej i mokre i suche...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pon maja 21, 2007 21:43

Dziękuję za odpowiedź :-)
Ziutka :love: skacz po Domek, zdrowiej szybciuchno i nie smuć swojego Wielbłądzia :-)

behemocia

Post » Pon maja 21, 2007 22:14

wróciłam, zajrzałam do małego pokoju - leży jak leżała :roll: gorąca nie jest, zimna tez nie, wet mówi, że mam nie panikować - no to się postaram :roll:
teraz, kiedy zapadły jej się po sterylce boczki, wygląda jeszcze żałośniej... zmierzwione, znów wypadające futerko (czegoś tu nie rozumiem... zrobiło się takie na nowo, kiedy zaczęłam jej dawać hypoalergiczną karmę RC :roll: pewnie to przypadek, ale... :roll: ), przestraszony wzrok, ten chód koślawy...
ech, Biduniu, kto Cię pokocha???

Wielbłądzio

Post » Pon maja 21, 2007 22:19

Pokocha, pokocha Ktoś Ziutkę i da Jej cudny domek :ok: :ok: Nie martw się Wielbłądziu :-)

behemocia

Post » Wto maja 22, 2007 4:36

:ok:
Ja+Dorotka+Alusia+Żabula i Krzysia za TM

tantawi

Od: Nie paź 15, 2006 21:15

Post » Wto maja 22, 2007 5:00

Ha, kto by Ziutki nie pokochal?
Pytanie tylko kto z tych zakochanych bedzie mogl Ziuteczke do domku zabrac...
Ziuteczko trzymaj sie...
Obrazek
czyli Fundusz Ratunkowy Dzidziulca

Kasia C

Od: Wto cze 13, 2006 6:15

Post » Wto maja 22, 2007 12:01

Tiaaaaa, już widzę, jak Wielbłądzio oddaje Ziutkę :ryk:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto maja 22, 2007 22:16

Co u Ziuteńki? Na pewno ma się już lepiej?

behemocia

Post » Wto maja 22, 2007 22:37

lepiej :) je, łazi, nawet już pomrukuje :)
Agnesko, ja naprawdę chcę znaleźć Bidusi Dom!!! wiadomo, że nie pierwszy lepszy, zresztą pierwszy lepszy to by jej nie zechciał :roll: , ale:
po pierwsze, będzie jej lepiej gdzieś, gdzie nie będzie oprócz niej ośmiu kotów :roll: a po drugie: ja już naprawdę momentami nie mam za co dawać im jeść, nie wspominając o 'zapasach' na koncie na leczenie :( :( :(

Wielbłądzio

Post » Śro maja 23, 2007 6:34

Wielbladzio...
My wiemy...
Tylko sie smiejemy bo poprzeczke to Ty wysoko ustawilas...
Juz ja sobie wyobrazam ten test przez jaki potencjalny kandydat na staly domek bedzie mysial przejsc :wink:
Obrazek
czyli Fundusz Ratunkowy Dzidziulca

Kasia C

Od: Wto cze 13, 2006 6:15

Post » Śro maja 23, 2007 7:53

Wypadanie futerka może być reakcją na stres. Spokojnie :ok: :ok: :ok:

Nie chcę zapeszyć, ale coś mi podszeptuje, że z tym domkiem to będzie tak, jak z domkiem dla Czekoladki :wink: czeko mocno kibicuje duchowej siostrzyczce :ok: :ok: :ok: A Ty się uć, uć, uć :ok: :ok: :ok:
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Śro maja 23, 2007 21:14

no a co, byle komu mam taką Bidę oddać :roll: :wink: ?
Biduś jak nowa,:chodzi, pomiaukuje, je, bodzie noskiem... trzeba teraz doleczyć blizny na skórze, a potem... potem nie ma już specjalnie nic do leczenia, potrzebny tylko ktoś do kochania...
ratunku, nie dam rady z dziewięcioma kotami :strach: wcale nie żartuję, jadę na długach :oops: :(

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]