Ich czworo - Serwis, Leośka, Czarek i Teo - Mucia za TM :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 13, 2007 18:50

Gosiu, jak dziś u Was? Zgłaszam się na ochotnika do wrzucania do netu ogłoszeń adopcyjnych Leośki. Im więcej tym lepiej :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie sty 14, 2007 9:23

TyMa pisze:Ja radzę nie zwracać uwagi na ich zachowania, póki sie krew nie leje.

Krew sie na szczescie nie leje :roll: ja staram sie nie ingerowac w poczynania kociastych... ale trudno nie zwracac na nie uwagi :twisted: kiedy zazwyczaj o 1, 3 i 6 rano spod lozka na ktorym spie dochodza skrzeki Leośki i odglosy lomotu jak sprawia Dwukotowi :evil: Bo Leośka nadal leje chlopakow.. ba nawet zaczyna za nimi gonic zeby sprawic becki. Chlopakom nie wolno tez patrzec na Krolowa Jedz bo wtedy obrzuca ich stekiem wyzwisk :roll:
Dwukot nad wyraz dzielnie i spokojnie 8O znosi fochy Jedzuni - nie probuje jej oddawac, nie goni, nie prycha, kiedy tamta skrzeczy patrza jak na wariatke :lol:

Chyba musze sie wziac za ogloszenia adopcyjne Leoski :roll: bo inaczej o przespanej nocy moge pomarzyc :x
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Pon sty 15, 2007 11:03

Chłopaki ja rozumiem gościnność, ja rozumiem nawet ustępstwa wobec damy
ale co za dużo to niezdrowo :twisted: jeszcze się przyzwyczai i jej tak zostanie
Simbuś
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pon sty 15, 2007 18:16

Leoska jest n i e d o w y t r z y m a n i a :twisted:
Biziek w nocy stracil cala kepe futra tuz nad uchem :(
Chcialam dzis wziac Leoske do weta.. bo zaczela posapywac :( chociaz zadnego kataru niet, oczy czyste... ale z moich zamiarow nic nie wychodzi Jedzunia za zadne skarby nie chce wejsc do kontenerka :twisted: patrzy na mnie tymi wielkimi jak spodki oczyskami... i spyla :twisted:
Zaraz bede probowala dac jej tabletke na odrobalenie.. trzymajcie kciuki zebym wyszla zywa :roll:
Obrazek

goska_bs

Post » Pon sty 15, 2007 18:49

a cóż to za nieznośne dziewuszysko :(
tak Bizia potraktować 8O

w ogóle to chłopaki nie macie lekko, Duża chyba trochę przesadza z tym uatrakcyjnianiem Wam życia

fe
no są granice :evil:

baaardzo zdegustowani, o nienagannych manierach Dyzio i Rudzio
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon sty 15, 2007 19:08

Troche fotek Jędzuni ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tabletka podana za pomoca smarowania lap maslem :twisted: Ran nie odniesiono.. za to Leoska obrazona :roll:

Watek Leoski na kociarni - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2020920#2020920
Obrazek

goska_bs

Post » Pon sty 15, 2007 21:20

Ja tam ona Jędzunia, toć to słodki, niewinny burasek :1luvu: :kitty: :aniolek: :cat3:
Skoro wątek na kociarni jest to znaczy, że Leośka chyba Dwukotowi nadepnęła na odcisk ;)

mokkunia

Post » Pon sty 15, 2007 21:51

Gosiu chyba z kotami i małymi dziećmi tak jest, że dają w kochę jak nie ma obserwatorów. A jak są goście albo do zdjęcia trzeba się poustawiać to aniołki normalnie :?
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pon sty 15, 2007 21:56

Tak się zastanawiam, czy na obecne zachowanie Leośki nie ma wpływu przypadkiem brak wąsów i brwi.
Jak wiadomo, te włosy są kotom bardzo potrzebne w orientacji w terenie itp.
Kot, gdy czuje się zagrożony robi się agresywny..
Może brak wąsów i brwi wywołuje właśnie takie poczucie zagrożenia??? :roll:
tak sobie dumam.. :wink:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Wto sty 16, 2007 8:38

goska_bs pisze:Tabletka podana za pomoca smarowania lap maslem :twisted: Ran nie odniesiono.. za to Leoska obrazona

Cel uświęca środki :wink:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto sty 16, 2007 18:02

Pani Małgorzato,

uprzejmie proszę o niezwłoczne dostarczenie zaległego raportu z placu boju ze szczegółowym opisem zmian, które zaszły u Dwukota i Panny Jędzusi od czasu Pani ostatniego wpisu na forum. Oczekując na powyższe pozostaję z poważaniem

forumowy nadzorca wątków
Wątlik Jan

mokkunia

Post » Wto sty 16, 2007 21:05

Juz staje do raportu ;)
Wczoraj wieczorem i w nocy Bizkowi chyba puscily nerwy :twisted: dostal glupawki, zaczal szalec i ...prowokowac Leoske :twisted:
Miejscem prowokacji bylo rzecz jasna wyrko na ktorym usilowalam spac :roll: Bizek na wyrku Leoska pod wyrkiem - ale tak zeby miec go na oku - Biziek wystawia lape Leoska jazgot, 10 sekund ciszy i tak w kolko :x w koncu leoska wylazla spod wyra a Biziek z wyra.. nastala zlowroga cisza, cos (czytaj Biziek) zaczal sciagac przescieradlo... ktore mialo nacalu stworzenie mu okopu do atakow na Leoske. Jedynym osobnikiem ktory sie dobrze bawil byl.. Biziek :evil:
trudno sie wiec dziwic ze zawieszenia broni miedzy Futrami nie ma :twisted: chociaz zdarzaja sie chwile zwlaszcza kiedy glaszcze Leoske ze Chlopakom wolno podejsc nieco blizej.
W kontaktach ludzko kocich Leoska zaczyna lapac luz :D
Wczoraj leoska odkryla uroki wylegiwania sie na wyrku :D jak ja przylapalam byla przerazona :( i pochwale oraz glaskanie przyjela z niedowierzaniem.. ale skoro wolno.. to korzysta :D dzis jakwrocilam wpracy zeszla z lozka, pozniej wylegiwala sie przy mnie na poscieli.. pozwoli przy tym glaskac z wyginaniem sie i wywalaniem brzucha :D
Minutke pobawila sie jak kociak :D gumka frotka ktora z sobie tylko znanych czelusci wydobyl Dwukot - tyle ze pozniej byla tym bardzo speszona...
Prosze o kciuki zeby nalini Dwukot-Leoska zapanowal rozejm i zebym mogla sie wreszcie wyspaaac :twisted: no i zeby znalazl sie dla Leoski dobry spokojny domek docelowy
Obrazek

goska_bs

Post » Śro sty 17, 2007 8:32

spanie jest przereklamowane :twisted:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Śro sty 17, 2007 23:21

czarna.wdowa pisze:spanie jest przereklamowane :twisted:

Ale jest też nałogiem :twisted:

mokkunia

Post » Czw sty 18, 2007 19:57

Booosze zabierzcie od nas tego Kociego Babsztyla :!: :!:
cackamy sie z nia...ustepujemy... specjalnie nie zaczepiamy... pozwalamy korzystac z naszych misek, kuwet i zarelka... a ta tylko skrzek skrzek i lomot :evil: Naprawde jeszcze chwilka i spuscimy jej lomot :twisted:

Nie lubie tych dwoch smarkaczy i bede ich tlukla i basta :evil:
Za to Duza lubie coraz bardziej :oops: pozwala wlazic i wylegiwac sie w miejscach ktore wczesniej byly dla mnei zakazane (chyba) wiec coraz smielej sie z nia myziam

Mnie za to bardzo martwi zachowanie Leoski w stosunku do Chlopakow ktorzy sa zaskakujaco grzeczni w stosunku do niej. Przykro patrzec jak reaguje strachem na ich zblizanie sie. Ktos pisal o kroplach Bacha... ale 1) nie stac mnie na nie.. 2) Leoska jest na tymczasie i nie wiem czy to w tej sytuacji najlepszy pomysl. Jesli pobyt u mnie bedzie sie przedluzal.. jednak bede musiala to przemyslec jeszcea raz.
Zastanawiam sie tez czy szczepic Leoske ? zwlaszcza ze w perspektywie czyszczenie zebow...
Poradzcie szczepic czy nie?
Obrazek

goska_bs

[poprzednia][następna]