Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ewkkrem pisze:Oj, śliczna![]()
Gratuluję odwagi. Trikolorki to przeważnie "wieźmy"![]()
ewkkrem pisze:Oj, śliczna![]()
Gratuluję odwagi. Trikolorki to przeważnie "wieźmy"![]()
Falka pisze:Tak. Trikolor, szylkret to nie kolor to charakter![]()
Wczoraj z TZem rozmawialiśmy o naszej Faleczce. Falka wchodziła do pomieszczenia i od razu było wiadomo kto tu rządzi. Ona ustalała zasady - w nocy się spi, nie wywalamy kwiatków, bo są wazne dla naszej Dowódczyni (czyli mnie) Nie zbliżajcie się do Falki, gdy ona tego nie chce. Moja mama zaczęła ją przytulać dopiero po udarach Faleczki, gdy nieco złagodniał jej charakter, bo wcześniej jej się bała. I naprawdę wystarczyło jej spojrzenie... My mogliśmy z Falcią zrobić wszystko. Gdy Falka poważnie chorowała lekarka nie proponowala tabletek, bo uznała, że nikt jej ich nie poda. Wyjaśniłam lekarce, że owszem - my podamy bez problemu
![]()
Moja kochana Faleczka. Jedyna we wszechświecie
Hana pisze:Świetnie pamiętam Falkoty... Wydaje mi się, że kiedyś Falka zaszczyciła mnie wejściem mi na kolana, ale może tylko tak chcę pamiętać.
Za to na pewno pamiętam jak gościłam Falkę i Saszę przez tydzień u siebie w mieszkaniu. Musiałam odseparować je od Kitki, która na gości burczała jak traktor.![]()
No więc Falkoty dostały do dyspozycji osobny pokój. I tam Faleczka szybko rozkminiła jak otwiera się moją szafę z przesuwanymi drzwiami.
Któregoś dnia po powrocie do domu zastałam oba Falkoty w szafie: Saszynek-filozof na dolnej półce, a Falka-przywódczyni stada - kilka półek wyżej.
Hana pisze:Celinka wskakuje na blaty kuchenne korzystając z taboretu jako pośredniego stopnia.
Odkryłam, że bez taboretu ona na blat kuchenny nie wskakuje.![]()
Hana pisze:Hana pisze:Celinka wskakuje na blaty kuchenne korzystając z taboretu jako pośredniego stopnia.
Odkryłam, że bez taboretu ona na blat kuchenny nie wskakuje.![]()
Celinka jest nie tylko śliczna, ale i zdolna. Odrobiła lekcję
Wskakuje na blaty kuchenne aż miło.
Użytkownicy przeglądający ten dział: haaszek, Meteorolog1 i 37 gości