Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.36

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 09, 2023 16:10 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.36

jolabuk5 pisze:Może przy tarczycy tak bywa, że raz apetyt jest, a za chwilę nie ma?

U niej to z powodu astmy, która i tak jest od tarczycy :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw mar 09, 2023 16:11 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.36

Gosiagosia pisze:Obrazek

Kawusia to tylko rano, ale dziękuje Gosiu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Czw mar 09, 2023 19:49 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.36

Myszolandia pisze:
mir.ka pisze:U nas buro i ponuro, pada deszcz (i dobrze, bo bardzo sucho), a koty robia to co lubią najbardziej
Obrazek

jak ja bym je wymiętosiła :oops: :oops: :oops: :1luvu: :1luvu:

Ja też :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Czw mar 09, 2023 19:55 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.36

mir.ka pisze:Zmartwiła mnie Elenka :( Dzisiaj słyszałam jak kaszle, a przecież od zastrzyku minęły dopiero 2 tygodnie :(
Dzisiaj rano nie chciała prawie jeść z czego ucieszył się Tofik bo dokończył za nią. Teraz otworzyłam kotom ulubioną puszkę od Prezesa i niby zjadła, ale na 3 razy i jeszcze musiałam stać nad nią i pilnować, bo Tofik się czaił na resztki. Zobaczymy jak będzie później.
A jeszcze wczoraj miała apetyt, wcinała z Tofikiem wątróbkę kurzą, zjadły po 2 szt. Rudzia tylko troszkę, a Daisy jak jej dałam troszkę bo obserwowała z zaciekawieniem jak Tofik z Elenką jedzą z apetytem to popatrzyła na mnie oburzona - chcesz mnie otruć surowizną - i poszła zniesmaczona.
Obrazek

Eleneczko! Podaj sobie łapkę z Felisiem, który też ostatnio słabiej jadł. Ale już też mu apetyt wraca… Bądź zdrowa, kochanie!
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711

Nul

Post » Czw mar 09, 2023 19:59 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.36

mir.ka pisze:
Anna2016 pisze:Elenko, jedz ładnie :201494 :201494

Chyba posłuchała , bo druga porcja od Prezesa nawet ładnie weszła :catmilk:
uff :D

Uff :)

Nul

Post » Czw mar 09, 2023 20:07 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.36

To ja zapraszam do mnie. Moje trzy potwory pochłaniają, od trzech dni, jak odkurzacze. Wczoraj musiałam odmrozić dodatkową porcję mięsa. Dzisiaj też 1,5 dziennej porcji pożarły. Mogę konkretniej. Zwykle mają 0,45 kg mięsa dziennie, 2-3 saszetki 85/100g i garsteczkę suchego. Na trzy koty! A może ja mam smoki nie koty ???
Nie wiem co lepsze ale myślę, że chyba smoki niż niejadki :D
Elenko, zostań smoczkiem :ryk:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pt mar 10, 2023 0:57 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.36

Rzeczywiście, sporo jedzą, ale moje też mnie więcej tyle (może mniej mięsa).
I zgadzam się, jednak wolę smoki niż nijadki, mimo wszystkich kosztów. Zreszta niejadkom dajesz nawet więcej, próbujac, co by ewentualnie raczyły... :kotek: :wink:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt mar 10, 2023 9:37 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.36

Toficzku w Dniu Twojego Święta życzymy Ci wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia i dobrego jedzonka.
Emi, Pusia,Zuzia i ich Duża
Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt mar 10, 2023 9:49 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.36

ewkkrem pisze:To ja zapraszam do mnie. Moje trzy potwory pochłaniają, od trzech dni, jak odkurzacze. Wczoraj musiałam odmrozić dodatkową porcję mięsa. Dzisiaj też 1,5 dziennej porcji pożarły. Mogę konkretniej. Zwykle mają 0,45 kg mięsa dziennie, 2-3 saszetki 85/100g i garsteczkę suchego. Na trzy koty! A może ja mam smoki nie koty ???

Często narzekałam, że mam smoki… ale… przy niejedzącym Felisiu się zmartwiłam. Wciąż jedzą mniej niż zwykle… Ale to już pewnie efekt wiosny :)

Nul

Post » Pt mar 10, 2023 11:17 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.36

Gosiagosia pisze:Toficzku w Dniu Twojego Święta życzymy Ci wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia i dobrego jedzonka.
Emi, Pusia,Zuzia i ich Duża
Obrazek

Dziękuję Gosiu w imieniu Tofika :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A wiesz, że w pierwszej chwili nie zaskoczyłam z jakiej to okazji te życzenia dla Tofika :lol:
Obrazek

mir.ka

Post » Pt mar 10, 2023 11:18 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.36

Nul pisze:
Myszolandia pisze:
mir.ka pisze:U nas buro i ponuro, pada deszcz (i dobrze, bo bardzo sucho), a koty robia to co lubią najbardziej
Obrazek

jak ja bym je wymiętosiła :oops: :oops: :oops: :1luvu: :1luvu:

Ja też :)

akurat by sie udało :lol: :lol: :lol:
Obrazek

mir.ka

Post » Pt mar 10, 2023 11:20 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.36

Nul pisze:
mir.ka pisze:Zmartwiła mnie Elenka :( Dzisiaj słyszałam jak kaszle, a przecież od zastrzyku minęły dopiero 2 tygodnie :(
Dzisiaj rano nie chciała prawie jeść z czego ucieszył się Tofik bo dokończył za nią. Teraz otworzyłam kotom ulubioną puszkę od Prezesa i niby zjadła, ale na 3 razy i jeszcze musiałam stać nad nią i pilnować, bo Tofik się czaił na resztki. Zobaczymy jak będzie później.
A jeszcze wczoraj miała apetyt, wcinała z Tofikiem wątróbkę kurzą, zjadły po 2 szt. Rudzia tylko troszkę, a Daisy jak jej dałam troszkę bo obserwowała z zaciekawieniem jak Tofik z Elenką jedzą z apetytem to popatrzyła na mnie oburzona - chcesz mnie otruć surowizną - i poszła zniesmaczona.
Obrazek

Eleneczko! Podaj sobie łapkę z Felisiem, który też ostatnio słabiej jadł. Ale już też mu apetyt wraca… Bądź zdrowa, kochanie!

Niech sobie łapek nie podają tylko ładnie jedzą. Dzisiaj Elenka je też w "kratkę" , zastanawia się nad miską, ale w końcu zjada, choć nie do końca.
Obrazek

mir.ka

Post » Pt mar 10, 2023 11:33 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.36

ewkkrem pisze:To ja zapraszam do mnie. Moje trzy potwory pochłaniają, od trzech dni, jak odkurzacze. Wczoraj musiałam odmrozić dodatkową porcję mięsa. Dzisiaj też 1,5 dziennej porcji pożarły. Mogę konkretniej. Zwykle mają 0,45 kg mięsa dziennie, 2-3 saszetki 85/100g i garsteczkę suchego. Na trzy koty! A może ja mam smoki nie koty ???

Miałaś niejadka to wiesz co lepsze i nie dostarcza zmartwień.
Ta Twoja trójka to faktycznie smoki 8O 8O 8O . Moje jedzą 4 dziennie po 100 g saszetce lub tacce na posiłek. Kocice nawet takiej małej porcji nieraz nie zjedzą i dojada Tofik. Nieraz po niektórych wpisać o ilosci jedzenia zjadanego przez koty chciałam dawać im więcej, ale nie chciały. Tofik jak zgłodnieje to upomina się o jedzenie, kocice nigdy. Suche mają cały czas bo Rudzia i Daisy wolą je niż mokre i nic na to nie poradzę, nie będę głodzić kotów. Mięso u mnie odpada, bo ja go nie jem i nie wyobrażam sobie grzebania w nim, fuj. Ponadto tam gdzie mieszkam nie ma sklepu mięsnego , trzeba jechać samochodem.
Obrazek

mir.ka

Post » Pt mar 10, 2023 11:35 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.36

jolabuk5 pisze:Rzeczywiście, sporo jedzą, ale moje też mnie więcej tyle (może mniej mięsa).
I zgadzam się, jednak wolę smoki niż nijadki, mimo wszystkich kosztów. Zreszta niejadkom dajesz nawet więcej, próbujac, co by ewentualnie raczyły... :kotek: :wink:

Niestety z niejadkami tak jest, bo nie wiadomo co mu akurat w danym momencie posmakuje, bo co było jednego dnia dobre drugiego już nie :(
Obrazek

mir.ka

Post » Pt mar 10, 2023 11:59 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.36

U nas już wiosna :D Jest słonecznie i kilkanaście stopni na termometrze. Kwiaty pięknie rozkwitły i odwiedzają je już pszczółki, dużo ich się kręci
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]