Cosia, Czitusia, Balbi i jakieś nie moje.Wiosno, przybądź!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lut 01, 2019 20:11 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

Golden Grey jest bardzo drogi. Szkoda na drogi żwirek wydawać pieniędzy przy dużych innych potrzebach. Nie namawiałabym do tego. A Benek się dobrze zbryla i ma bardzo dobry stosunek jakości do ceny.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pt lut 01, 2019 21:19 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

Przy czterech kotach kupuję 3*7 kg Golden Grey i to wystarcza na miesiąc. To bardzo wydajny żwirek.
Animondę Carny też polecam, moje z kolei kręcą nosem na puszki wołowina+kurczak i z rybą, za to z sarną wciągają szybciej niż się obejrzę :D
Może warto na przednówku zainwestować w coś lepszego?
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Pt lut 01, 2019 21:35 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

Bastet nie namawiam, ale nawet gdyby był mieszany z innym żwirem wydajność byłaby znacznie lepsza. Wersja z drobinkami silikonu na pewno by się sprawdziła, ale o tym może zadecydować tylko i wyłącznie czitka. I czy ja wiem czy Benek jest super tani... ostatnio u siebie w sklepie zoo Benek kosztował 17,00 zł za 5 kg. Według mnie to jest dużo. Dokładam 10 zł i mam 7 l Golden Greya, który wystarczy mi spokojnie na 2 miesiące.

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Pt lut 01, 2019 22:12 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

Dzięki, muszę szybko, bo mi się po trzech minutach zawiesza.
Marta, odezwę się jutro popołudniem.
Jutro będzie u mnie bardzo kochany i ważny Gość forumowy :1luvu:
Postanowiłam z tej okazji upiec sernik, jak już włożyłam do piekarnika to objawił się kulejący Brat 8O :roll: Jest ósma wieczorem, lecznica do dziewiątej, jedziemy na sygnale, bo Brat co krok to bęc i leży.
W lecznicy ozdrowiał 8O Biegał równiutko. Pan doktor dokładnie wszystkie łapy powyciągał, powyginał, poduszeczki obejrzał- nic! Rozpoznanie: Brat symulant :evil:
Przy okazji sprawdziliśmy uszka. Świerzbu nie ma, ropnia nie ma. Sernika też nie ma :ryk:
Gościu, jak mnie czytasz- wybacz :oops:
W domu znowu trochę poutykał, ale mniej. Nie wyjdzie do jutra. Obejrzymy razem!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pt lut 01, 2019 23:41 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

A to ci brat! Stęsknił się za wetem?? :twisted:

Co do Benka, to on jest tani w zooplusie. Bo w innych sklepach zoologicznych potrafi być faktycznie drogi.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Sob lut 02, 2019 0:18 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

zamiast Benka proponuję Tigerino, są dwie wersje bentonitowe - drobny i gruby. Drobny lepiej się zbryla, ale koty wynosiły go koszmarnie z kuwety. Cena też niższa niż Benka https://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek ... ies/500747 . https://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek ... ies/568064
No i Benek koszmarnie przywiera do kuwety, łopatkę łamałam na nim, Tigerino jest bardziej przyjazny.
Golden grey odpada u mnie ze względu na silikon, ale także ze względu na cenę.
Przy czterech kotach Tigerino wystarcza na ok 5 tyg, w kuwecie "głównej". Bo w największej uparcie forsuję Benka corn, a teraz Cats besta. Koty mają jednak zdecydowanie inne zdanie - wolą bentonit i z dużej kuwety korzystają, jak już nie ma innego wyjścia. W zw z powyższym 5 l cats besta wystarczyło na miesiąc . A był to gratis do wora 40 l, więc dłuuuugo się będziemy bujać.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob lut 02, 2019 9:09 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

Chikita pisze:A nie lepiej żwirek Golden Grey ? Jest bardzo wydajny (wiem, po raz kolejny robię mu reklamę) myślę, że lepiej się sprawdzi od Benka. Jest droższy, ale coś za coś.
Z saszetek albo pasztetów może Schumsy albo Miamor ? Średnia półka cenowa, jakościowo no lepsza niż Felix czy Scheba.

Też polecam Golden Grey'a.
Jest bardzo wydajny. Super się zbryla i nie pyli.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob lut 02, 2019 9:14 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

izka53 pisze:zamiast Benka proponuję Tigerino, są dwie wersje bentonitowe - drobny i gruby. Drobny lepiej się zbryla, ale koty wynosiły go koszmarnie z kuwety. Cena też niższa niż Benka https://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek ... ies/500747 . https://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek ... ies/568064
No i Benek koszmarnie przywiera do kuwety, łopatkę łamałam na nim, Tigerino jest bardziej przyjazny.
Golden grey odpada u mnie ze względu na silikon, ale także ze względu na cenę.
Przy czterech kotach Tigerino wystarcza na ok 5 tyg, w kuwecie "głównej". Bo w największej uparcie forsuję Benka corn, a teraz Cats besta. Koty mają jednak zdecydowanie inne zdanie - wolą bentonit i z dużej kuwety korzystają, jak już nie ma innego wyjścia. W zw z powyższym 5 l cats besta wystarczyło na miesiąc . A był to gratis do wora 40 l, więc dłuuuugo się będziemy bujać.

Tigerino będziemy testować teraz. Zobaczymy jak się sprawdzi. Zakupiliśmy ten grubszy.
Z Benka musieliśmy zrezygnować. Zbyt mocno pyli. Nie wytrzymywałam w łazience. Alergia zabijała mnie od progu.
Bardzo żałuję, że zooplus nie ma żwirku Bazyl. Dla nas jest rewelacyjny pod każdym względem.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob lut 02, 2019 11:27 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

Bastet pisze:A to ci brat! Stęsknił się za wetem?? :twisted:
(...)

Uznał, że pora na wizytę kontrolną. ;)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob lut 02, 2019 12:55 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

Moje pannice mają w kuwecie benka, bentonitowego, drobnoziarnistego. Zbryla się pięknie, nie przykleja do dna. Ale cała łazienka jest w żwirku. Cóż, coś za coś :roll:
Jak Brat dzisiaj? Dalej symuluje?
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob lut 02, 2019 13:22 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

bo Benka trzeba wsypywać sporo, jeśli nie powiedzieć dużo, i pilnować ilości, (dosypywać) wtedy nic się nie przykleja. Ja mam luksus kuwety w przedpokoju więc nie przeszkadza mi jakoś specjalnie wynoszenie na zewnątrz.
Większośc zostaje na wycieraczce, takiej:

Obrazek
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Sob lut 02, 2019 16:54 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

Czitko tnij jaja temu Bratu jak już nie ma gości w uszach!!! Kurczaczki, zmartwiłyście mnie tą Acaną, wygodniej zamawiać w zooplusie niż jechać do Jelcza-Laskowic 12 km i kupować u dystrybutora :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Sob lut 02, 2019 19:37 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

Gutek pisze:Czitko tnij jaja temu Bratu jak już nie ma gości w uszach!!! Kurczaczki, zmartwiłyście mnie tą Acaną, wygodniej zamawiać w zooplusie niż jechać do Jelcza-Laskowic 12 km i kupować u dystrybutora :mrgreen:

A po co jechać jak piechotką można pójść ? Gorzej tylko z powrotem...

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

[poprzednia][następna]