Mruczuś [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 20, 2016 10:12 Re: Mruczuś w DT u ewar

Mruczkowe :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro sty 20, 2016 10:14 Re: Mruczuś w DT u ewar

Noszę koty w torbie transportowej, bo inaczej bym nie doniosła.Lecznicę mam daleko, a na taksówki szkoda mi pieniędzy, przeliczam na saszetki.Kota ledwo do tej torby upchałam, on jest ogromny.
Denerwuję się, ale najważniejsze, że coś będzie o nim wiadomo.Bardzo się cieszę, że będzie wykastrowany, bo ten straszny smród przeszkadzał i jemu i kotom, o sobie nie wspomnę.Kot jest spokojny, miziasty, bardzo grzeczny, kuwetkowy.Myślę, że po "obróbce" będzie miał szansę na domek.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro sty 20, 2016 10:45 Re: Mruczuś w DT u ewar

trzymam kciuki i czekam niecierpliwie
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Śro sty 20, 2016 12:11 Re: Mruczuś w DT u ewar

Wstępnie wiem, że Mruczuś ma około 8 lat. Będzie, a raczej już jest na stole.Będzie miał usunięty złamany kieł, wyczyszczone zęby, będzie miał zrobioną biochemię i morfologię, usg brzucha.Będzie też wykastrowany, uszy zbadane pod kątem świerzbu.Wstępny koszt tego wszystkiego 250 zł., ale dokładnie będę wiedziała wieczorem przy odbiorze kota.

ewar

Post » Śro sty 20, 2016 12:24 Re: Mruczuś w DT u ewar

:ok: :ok:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro sty 20, 2016 15:48 Re: Mruczuś w DT u ewar

Zaciskam kciuki.

Ty$ka

Od: Nie mar 11, 2012 19:57

Post » Śro sty 20, 2016 16:18 Re: Mruczuś w DT u ewar

Wyniki będą od razu dzisiaj? Trochę się boję diagnozy.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Śro sty 20, 2016 18:13 Re: Mruczuś w DT u ewar

Napisałam post, ale miau było chwilowo nieczynne :evil:
Otóż, wcale nie jest z Mruczusiem tak źle.Największym problemem jest potężny stan zapalny policzków.Nie leczony doprowadziłby do stanu zapalnego żuchwy, stawów i to już byłby klops.Kot ma brać antybiotyk i steryd przez dziesięć dni, potem zmiana podawania sterydu.Mruczuś nie ma świerzbu, ale grzybicę w uszach.Jakieś drożdżaki, podobno mało prawdopodobne, abym się zaraziła, ewentualnie mogę mieć łupież :wink: Z kotami Mruczuś nie ma kontaktu, uważać jednak będę.Do uszu ma oridermyl, przez trzy tygodnie.Poza tym nie ma większych problemów, jest za gruby, ma jeść normalnie, ale mniej.Musi schudnąć.Jest w dobrej formie, naprawdę.Może dzisiaj już jeść.Od jutra leki.Żadnej diety wątrobowej.Mruczuś ma usunięty ząb, pozostałe wyczyszczone, został prześwietlony i wykastrowany.Wyniki mam, wkleję później, albo jutro, jestem masakrycznie zmęczona.Zapłaciłam 372 zł,mam paragon.Oridermyl jest drogi.Encortolon mam na kilka dni, został mi po kocie, nie przeterminowany.Potem kupię nowy, ale to groszowa sprawa.
Mruczuś zasmrodził całą lecznicę :mrgreen: , ale to już mamy z głowy.Wet mi mówił, że grubas wyjdzie na prostą,Powolutku może się rozglądać za domkiem.

ewar

Post » Śro sty 20, 2016 19:24 Re: Mruczuś w DT u ewar

Słowo daję, po Mruczusiu nie widać, że miał dzisiaj zabieg.Wprawdzie raniutko, ale nic nie jest przymulony.Zjadł kolację, czyli trochę fileta z kurczaka i garsteczkę suchego Purizonu.Nie za dużo, ale dobę przecież nie jadł, musiał być bardzo głodny. Wenflon wyjęłam, nienawidzę tego robić :evil: , ale Mruczuś był bardzo cierpliwy.Delikatnie podcinałam plaster, żeby nie ciągnąć za futerko.Dzisiaj też kupiłam kotu szczotkę, jego osobistą i wyczesałam go.Najwyraźniej sprawia mu to ogromną przyjemność.Sierść mu zaczyna błyszczeć.Oridermyl zapuściłam, bardzo go potem swędziało, bo drapał się i trzepał uszami.
Nawet nie wiecie jaka to ulga, że kot porządnie zdiagnozowany, leczony i powinno być dobrze.Mój wet jest raczej umiarkowanym optymistą, więc skoro tak mówi, to dobry znak.

ewar

Post » Śro sty 20, 2016 19:33 Re: Mruczuś w DT u ewar

Bardzo dziękuję Ewar za to,że tak opiekujesz się Mruczusiem. Ten wątek jest bardzo optymistyczny ;)

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Śro sty 20, 2016 20:04 Re: Mruczuś w DT u ewar

Miał kocio szczęście, że znalazł DT i to taki z najlepszych :)

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Śro sty 20, 2016 21:00 Re: Mruczuś w DT u ewar

Tak do końca to Mruczuś za dobrze u mnie nie ma.Bardzo ubolewam nad tym, że ma tak mało miejsca i nie ma dostępu do okna.Wynoszę go wprawdzie i sadzam na parapecie, ale to trwa króciutko.Musi się jeszcze pomęczyć, nie chcę zagrzybić stada.
Z tym kotem można zrobić wszystko, słowo daję.Nie protestuje, kiedy daję mu tabletkę, zakrapiam uszy, nic zupełnie.Teraz leży sobie na posłanku, w pozycji sfinksa.NIE ŚMIERDZI JUŻ :D Ten kot musiał znosić katusze, bo przecież ma dobry węch, a smród był okrutny.Szybciutko dojdzie do siebie.Nie zaglądałam mu jeszcze do pyszczka, ale ząbki powinien już mieć bielutkie, ten ułamany jest usunięty.Kot dostaje dobre jedzenie, żadnych świństw, wszystko mu smakuje.Mam nadzieję, że go już nic nie boli.Łazienkę posprzątałam, umyłam podłogę, kuwetę, żwirek jest wymieniony, posłanka również, kot ma nieco większy komfort.No i cieplutko bardzo.To będzie dla kogoś naprawdę fajny kot.Spokojny, zupełnie nie bałagani, wzorowo korzysta z kuwetki, z drapaka chyba też, bo mam w łazience zwinięty dywan, przeznaczony do prania i on go drapie.Jest też teraz po fullserwisie, przetestowany, a na tyle w dobrym stanie, że wet nie wyznaczył wizyty kontrolnej.

ewar

Post » Śro sty 20, 2016 21:23 Re: Mruczuś w DT u ewar

Kiedyś będę miała takiego mruczka. Teraz musza mi wystarczyć dwie neurotyczne kotki i Łatek u Murki.

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Śro sty 20, 2016 21:35 Re: Mruczuś w DT u ewar

Łatek jest śliczny :1luvu: Dostał ode mnie mini wyprawkę., mam nadzieję, że chociaż posłanka mu się spodobały.
A Mruczuś jest kochany :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro sty 20, 2016 21:42 Re: Mruczuś w DT u ewar

Ewar przy takim serwisie jak u Ciebie Mruczus dojdzie do siebie migiem :D

buuenos

Od: Śro gru 05, 2012 19:56

[poprzednia][następna]