Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Beasia pisze:Masz rację, przeważnie doceniamy to, co mieliśmy gdy już to stracimy![]()
Dlatego warto poświęcić chwilkę czasu i cieszyć się tymi momentami, które ubarwiają i osładzają nam życieAle oczywiście nie dotyczy to tylko naszych kontaktów z kociastymi
![]()
Jak zdrówko futerek?
Beasia pisze:Mój Imbirek jest dla odmiany (od Czesia) mega przytulaśny i najchętniej nie schodziłby mi z kolan. Chodzi za mną po całym domu, zagląda w oczy i gada i gada![]()
Z moimi zwierzakami zaczęło się tak, że 4 miesiące po odejściu nasze 16 letniej psicy, moja mama przyniosła mi w prezencie szczeniaczka. Psiak miał być niewielki tak do 4 kg, ale wyrosła z tego Lilka o wadze 15-17 kgZa to nie wie co to agresja, uwielbia się przytulać i mimo 11 lat, ma mentalność szczeniaka
![]()
Uznajmy to za 1 odcinek serialu o moich zwierzakach. O pozostałych napiszę następnym razem
Beasia pisze:Za ok. 5 miesięcy Imbirek skończy 5 lat, ale przytulaśny był od samego początku.
Pisząc o pozostałych miałam na myśli Imbira i Truflę, bo z kanarkiem Rodzynkiem wyprowadziła się moja córka.
Trufla urodziła się 7 lat temu w mroźny listopadowy dzień pod schodami do klatki schodowej jak potomstwo dzikiej kotki, którą dokarmiała moja mama i jej koleżanka. Kotka była zupełnie dzika,nie podchodziła do ludzi, ale udało się i zaakceptowała wyściełany kożuchem kartonowy domek, do którego zostały przeniesione jej dzieci. Gdy 3 jej dzieci robiła się samodzielna, każde z nich miało już zagwarantowany domek. Zabrałam z kartonowego domku małą Trufelkę i po przenocowaniu jej miałam ją przekazać do nowego domu. Gdy przyniosłam to maleństwo do domu i ona wtuliła się w szyję mojego mocno przeziębionego wtedy Tż-a i tak słodko mruczała, to jakoś nie mogłam się zdecydować żeby oddać ją do domu, w którym miała zamieszkać z trójką dzieci w wieku od 1,5 do 7 lat. Bałam się, że będą ją tam bardzo męczyć, a ona była taka mała i krucha. I tak Trufelka została u nas.
Lilka nie ma niestety instynktu macierzyńskiego i na małego próbującego się do niej tulić kotka tylko warczała. Teraz ich stosunki są poprawne, nie sypiają razem, ale nie ma między nimi agresji. Czasem Lilka pozwoli Trufli poocierać się o siebie i delikatnie trąca ją nosem.
cdn...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości