Tosia i Bazyl - 2 lata z nami :)))))

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lip 18, 2014 14:33 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI

ab. pisze:Madzia dasz radę, jeszcze tylko kilka dni.
kup coś kotkom to poprawi ci humor.

o tym samym pomyślałam :D
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Sob lip 19, 2014 9:20 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI

wracam do domku we wtorek, ale samolot mam dopiero o 17 więc będę u kotków dopiero po 19 :placz:
:201461

cały czas dopytuję męża jak z jedzeniem Bazyla - w dniu mojego wylotu zmieniło się akurat podawanie sterydu z 1/2tabl codziennie na 1/2 tabl co 2 dni. Na dobrą sprawę wg relacji męża nie ma żadnej zmiany. Kot nie je bardzo dużo, ale też i Tosia nie je tyle co zazwyczaj,może przez upały. Baz od dość dawna stosuje dziwną metodę jedzenia - mało, ale co kilka minut. Potrafi podejść, skubnąć dosłownie 5 chrupków i wrócić po to samo za 10 minut i tak ciągle. Z tego powodu cały czas zostawiałam mu coś w miseczce, ale jest to dość kłopotliwe bo przecież trzeba pilnować, żeby Tosia tego nie jadła (myślałam, że ta nowa karma dla alergików sprawdzi się też u Tosi, ale niestety jak pozwoliliśmy jej podjadać Bazylowe to pojawił się różowy śluz). Wg relacji teściowej kot na dobrą sprawę rano je malutko, a zaczyna dużo podjadać jak mąż wraca z pracy (to zauważyłam jeszcze jak byłam,o wiele więcej je popołudniami).

Walczę z myślami, ale po powrocie chyba i tak spróbuję umówić go na to usg we Wrocławiu u, podobno, genialnego lekarza. W każdym razie ważne, że nie ma wymiotów :ok:
Póki co spędzam czas z milusim pieskiem rasy York i gadającą papugą :kotek: :kotek:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Sob lip 19, 2014 9:24 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI

Dobrze, że nie ma wymiotów.
Szkoda, ze Tosia nie może jeść tego co Baz, byłoby o wiele łatwiej.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Sob lip 19, 2014 17:06 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI

Widziałam zdjęcia na fb i ogarnęła mnie zazdrość :) Ale sobie wypoczywasz!

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto lip 22, 2014 10:07 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI

No i koniec...pakuję się i oczywiście walizka mi się skurczyła :roll:
a na pożegnanie właśnie się dowiedziałam na FB, że wygrałam konkurs na W.Kruk :201413

ps: dziewczynki, obiecuję że jutro nadrobię wszystkie Wasze wątki, ogromnie przepraszam!
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Wto lip 22, 2014 10:13 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI

Ale zazdraszczam konkursu <3 GRATULACJE!!!! Dobrego fruwania!
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Wto lip 22, 2014 10:26 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI

MamaMeli pisze:Ale zazdraszczam konkursu <3 GRATULACJE!!!!

dziękuję :mrgreen:

MamaMeli pisze:Dobrego fruwania!

nie dziękuję, nie zapeszam :mrgreen:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Wto lip 22, 2014 11:08 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI

A co wygrałaś?

Milena_MK

Post » Wto lip 22, 2014 12:33 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI

Milenka: karnet jubilerski, ale nie wiem na jaką kwotę, no najpewniej na tą najniższą :mrgreen:
Kurcze mojej mamie w pracy jakieś szkolenie dowalili, wyszła raniutko jeszcze jak spałam, pewna że wróci zanim ja wyjadę na lotnisko, a tu klops... :placz:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Wto lip 22, 2014 12:34 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI

Buuu...beznadzieja. To może podejdź chociaż pod pracę, mama wyskoczy na moment, żeby się pożegnać?
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Wto lip 22, 2014 12:37 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI

nie wyskoczy :(
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Wto lip 22, 2014 20:58 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI

Wow, karnet jubilerski. No mam nadzieję, że nie na najniższą kwotę i że kupisz sobie coś ładnego.

Już w domciu?

Milena_MK

Post » Śro lip 23, 2014 6:25 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI

Milenka, założę się że na najniższą kwotę, ale fajny jest sam fakt, że wygrałam - opisałam swoją podróż poślubną i najbardziej przypadła im do gustu :201465 A jak spodoba mi się coś innego to chyba pozwolą mi po prostu dopłacić, nie? Ja mam ostatnio fazę na złoto, ale za 50zł to ze złota nic nie kupię w Kruku :roll:

Jestem w domciu, podróż pociągiem plus dojazd do domu zajęłyby mi łącznie prawie 10h (w takim upale!) - a wczoraj odbyło się to w 3h (w sumie byłyby 2h gdyby nie to, że na lotnisku trzeba być godzinę wcześniej). Coś niesamowitego. A moja mama zdążyła wrócić i się ze mną wyściskać :1luvu:

A koty... jak weszliśmy do domu to były zamknięte w pokoju bo chciałam najpierw schować walizkę, która na pewno skradłaby całą ich uwagę... w tym pokoju jest okno wychodzące na nasz balkon, więc podczas gdy one stały pod drzwiami miaucząc aż im ktoś otworzy, ja poszłam na balkon i zajrzałam do nich przez okno... Bazyl na mój widok miauknął 2 razy przeraźliwie głośno a potem zaczął iść w stronę okna ocierając się łepkiem o regał i tak coraz niżej coraz niżej aż pac na podłogę :mrgreen: A potem oba wskoczyły na parapet, wyściskałam je... wydały mi się takie inne, Bazyl większy, Tosia mniejsza, ich futerka wydawały mi się jeszcze bardziej mięciutkie, no w ogóle... focha nie było :mrgreen: Spały z nami, a ok 3 w nocy Bazyl obudził mnie i wyłożył się do góry brzuszkiem żeby go miziać :1luvu: Najważniejsze jest to, że Bazyl zdecydowanie przytył. :201461
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Śro lip 23, 2014 6:58 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI

jakie piękne wieści <3 Melisia pozdrawia swoją platoniczną miłość Bazyla i całuje go po brzuszku <3
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Śro lip 23, 2014 7:06 Re: Tosia i Bazyl - cz. VI

MamaMeli pisze:Melisia pozdrawia swoją platoniczną miłość Bazyla i całuje go po brzuszku <3

Ciekawe co na to jego narzeczona :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

[poprzednia][następna]