Gucia, Mela,Bohun.Czaruś i Mela za TM.Bohun za TM.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 29, 2015 16:32 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela po operacji.

Jak nerki nie dzialaja jak trzeba to czesto siersc na tym zle wychodzi. Moze ipakitine z miesem bylaby tansza niz renal? Ona powinna duzo pic, zeby nerki plukac...

Czarna miala zabagnione dziasla i problemy z nerkami, jak sie myla to sklejaja futerko i zapach byl odpychajacy. No ale tu sie poprawilo dopiero po usunieciu wszystkich zebow.

Biedne te chorujace koty i te nasze kieszenie tez biedne :(
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw paź 29, 2015 17:01 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela po operacji.

Mela pije sporo, na szczęście.Miałam do czynienia z nerkowym kotem, kiedy chodziłam jeszcze do lecznicy i byłam na podforum kotów nerkowych i cukrzycowych, czytałam na ten temat.Pocieszające dla mnie tak trochę jest to, że kreatynina nie jest zbyt wysoka, w górnej granicy normy, a jej podobno wypłukać się praktycznie nie da.No i fosfor w normie.Tylko ona coś za długo dochodzi do siebie po operacji.
Nie, ja nie będę jej zmuszać do karmy nerkowej, daję teraz, bo jej smakuje.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw paź 29, 2015 17:41 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela po operacji.

może tak być z tym dochodzeniem, Zuzia po operce od razu poszła i wtrząchnęła twarde chrupy, a Hasan ze 2 tyg marudził.
oczywiście nie nalezy bagatelizować złego samopoczucia kota, bo to czasem jedyna rzecz która jest oznaka złego.
nieustająco kciuki za niedomaraski! 8)
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pt paź 30, 2015 6:17 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela po operacji.

Dzięki za wsparcie :1luvu:

ewar

Post » Wto lis 03, 2015 21:53 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela po operacji.

Co u Meli ?

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Śro lis 04, 2015 11:02 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela po operacji.

Byłam z nią u weta, wetka pobrała jej krew do badania, wyniki będą wczesnym popołudniem.Mela dostała też zastrzyk przeciwbólowy i mam obserwować, czy będzie lepiej.Mela jest lekko odwodniona, chociaż pije.Zupełnie nie ma apetytu, coś by zjadła, ale mimo, że w misce są trzy różne rzeczy to powącha i odchodzi.Jest chudziutka bardzo.

ewar

Post » Śro lis 04, 2015 12:43 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela po operacji.

Biedna kotka :( Trzymam kciuki za dobre wyniki. :201461

gatiko

Post » Śro lis 04, 2015 14:11 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela po operacji.

Niestety, wyniki są złe :( Mela ma podwyższoną kreatyninę, mocznik, spadł nieco cholesterol, ale nadal jest bardzo wysoki.Wysokie leukocyty, no jest niewesoło.Właśnie jest w lecznicy, jest kroplówkowana.Wieczorem po nią idę.

ewar

Post » Śro lis 04, 2015 15:30 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela-złe wyniki.

:( Biedna kotunia...
Ale jak wysokie ma te parametry ? Dużo przekroczone? I co mówi wet na to co dolega Melci ?

gatiko

Post » Śro lis 04, 2015 16:06 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela-złe wyniki.

Bardzo przekroczone.Jest teraz nawadniana.Odbiorę też wyniki to wkleję.Nie wygląda to dobrze.

ewar

Post » Śro lis 04, 2015 16:07 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela-złe wyniki.

Bardzo się zmartwiłam. Mam nadzieję,że to chwilowe załamanie zdrowotne ?

gatiko

Post » Śro lis 04, 2015 16:48 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela-złe wyniki.

Obawiam się, że nie :( Mela ma na pewno ponad dziesięć lat, a możliwe, że więcej.Była zaniedbana, tego się nie da odwrócić, złe dzieciństwo, niedożywienie..itd odbijają się na zdrowiu.To nie Gucia, którą mam od kociaka.Meli robiłam mnóstwo badań, łącznie z jakimiś koszmarnie drogimi, krew była wysyłana do Niemiec, dostałam trzy kartki zadrukowane parametrami i..nic z tego nie wynikało.Odpuściłam w końcu aż do teraz, kiedy już widziałam, że nie jest dobrze.Liczyłam, że to kiepskie zęby, że po usunięciu będzie dobrze.Ale pomyliłam się.Miałam do czynienia z kotami nerkowymi, wiem jak to wygląda i wiem, że leczenie to stres, przedłużanie życia, ale jakość tego życia jest nijaka.Nie wiem, co zrobię, ale nie chciałabym jej męczyć.Dopóki chodzi do kuwety, je chociaż trochę i nie cierpi to mogę to znieść.Jakoś, bo jestem w strasznym dole, szkoda mi pozostałych kotów, bo one czują, że coś złego się dzieje.Nie mam sił się z nimi bawić, przytulać.Dam jeść, sprzątnę kuwety i właściwie to wszystko.Nic, zaraz będę szła po Melcię.

ewar

Post » Śro lis 04, 2015 16:51 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela-złe wyniki.

Piszesz,że wcześniej, zanim odpuściłaś ,robiłaś Melci masę badań, z których nic nie wynikało. Ale z jakich powodów je robiłaś , miałaś jakieś podejrzenia, że coś jest nie tak ?

Współczuję , czasami to aż strach na wątki wchodzić, Tak strasznie boli, jak kociaki chorują itd :(
Kciuki za koteczkę. Wygłaszcz ją i wycałuj.

gatiko

Post » Śro lis 04, 2015 16:53 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela-złe wyniki.

Biedna Mela :(
Mam nadzieję, że wetka zaaplikuje jej leki, po których szybko wróci do zdrowia :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Śro lis 04, 2015 17:01 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela-złe wyniki.

gatiko pisze:Piszesz,że wcześniej, zanim odpuściłaś ,robiłaś Melci masę badań, z których nic nie wynikało. Ale z jakich powodów je robiłaś , miałaś jakieś podejrzenia, że coś jest nie tak ?

Współczuję , czasami to aż strach na wątki wchodzić, Tak strasznie boli, jak kociaki chorują itd :(
Kciuki za koteczkę. Wygłaszcz ją i wycałuj.

Dzięki :1luvu: , wygłaszczę.
Meli zdarzało się siusiać poza kuwetę.To mnie niepokoiło.Moczu nigdy nie dałam rady zebrać.Mela jest kotką, która lubi dyskrecję i załatwia się wyłącznie wtedy, kiedy nikogo nie ma w pobliżu, żadnego kota również.Jeśli się pojawi to wtedy jest pupa do góry i siusianie poza kuwetę.Mela pojawiła się u mnie, kiedy zupełnie zielona byłam, nie znałam się na kotach, na kocich chorobach, byłam jak dziecko we mgle.Może gdybym wcześniej się uparła na jakieś sensowne leczenie to teraz byłoby inaczej.Nie wiem, gdybam tylko.
Beasia pisze:Biedna Mela :(
Mam nadzieję, że wetka zaaplikuje jej leki, po których szybko wróci do zdrowia :ok:

Dziękuję :1luvu: Nadzieja umiera ostatnia, ale tutaj już trochę się podłamuję.

ewar

[poprzednia][następna]