Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis i Gonzo :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 25, 2014 19:52 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

Atusia sykająca :1luvu:
Ale słodziaki :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Wto lut 25, 2014 19:58 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

dziękujemy :1luvu:

a ze zdjęcia sykającej Atusi jestem szczególnie dumna :mrgreen:

mssunflower

Od: Pon wrz 02, 2013 22:21

Post » Wto lut 25, 2014 19:59 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

mssunflower pisze:Obrazek

Obrazek

Bosko! :mrgreen:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Wto lut 25, 2014 20:00 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

mssunflower pisze:
Obrazek
Obrazek

Tak ostatnio często wygląda Szajka :evil:

Gonzo cudo :1luvu:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto lut 25, 2014 20:14 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

Atusia ma tak tylko sporadycznie, ale jak już zamienia się w wężą to od razu w kobrę :strach: :strach:

a teraz np. podeszła sama z siebie do śpiącego Gonzia i polizała go po łebku :1luvu: po czym przeniosła się na dywan żeby wyczyniać kąpielowe akrobacje :P

mssunflower

Post » Wto lut 25, 2014 20:15 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

Cuteness overload :1luvu:

Spilett

Post » Czw lut 27, 2014 9:06 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

ale się zdenerwowałam :evil: w poniedziałek ustaliłam z koleżanką z pracy, że każda z nas (oraz trzecia koleżanka która miała być) przynosimy po 5 pączków, i koleżanka N. miała przekazać koleżance M. z którą była na zmianie we wtorek i środę. No i zgadnijcie, kto jest jedyną osobą która wywiązała się z zadania? :evil: Na wstępie okazało się że koleżanki M. w ogóle nie będzie o czym nie powiedziała, w związku z czym M się teraz dziwi czemu 5 pączków, bo przecież nic nie wiedziała, a koleżanka N. po prostu nie wchodziła w dalsze szczegóły wiedząc że jej nie będzie. I wyszedł taki ogólny klops i od razu mi się popsuł humor :evil: A najgorsze jest to, że koleżankę M. znam od przedszkola, mieszkamy blisko siebie a odkąd razem pracujemy i częściej widujemy naprawdę mnie czasem rozczarowuje swoim zachowaniem :(

ogólnie to już mam dosyć tej pracy. niby nic się tak naprawdę w niej nie robi (jestem recepcjonistką w takim centrum biurowo-konferenyjnym) ale to nicnierobienie jest cholernie męczące, jakkolwiek głupio by to nie zabrzmiało. czekam już tylko na koniec studiów i pracę w której można się będzie czymś zająć..

mssunflower

Post » Czw lut 27, 2014 22:18 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

Prześliczne zdjęcia, muszę pokazać mojemu mężowi bo on kocha takie kotki jak Gonzo :)

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pt lut 28, 2014 11:07 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

pewnikiem z tego zamiłowania wziął się Benio? :D

mssunflower

Post » Sob mar 01, 2014 18:18 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

mssunflower pisze:pewnikiem z tego zamiłowania wziął się Benio? :D

:) Ale teraz bardzo mu się podobają orientalne albo syjamskie. Z tym, że jednocześnie nie chce się zgodzić na trzeciego kota :roll:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Sob mar 08, 2014 16:52 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

Miaudobry wszystkim! My dzisiaj po wyprawie do weterynarza przed wyjazdem mamy. Działo się oj, działo! Gonzio przytył (150 gramów!), do tego został krótkotrwale uśpiony w celu pobrania krwi (bo to od dawna się nie udało) i moczu. Strasznie się z mamą stresowałyśmy :strach: :strach: bo dość długo to trwało, ale w końcu pani doktor przyniosła czarnego zawiniętego w kocyk ;) wyglądał jak nieżyw, nie ruszał się w ogóle i oczy miał otwarte :strach: ale potem dostał termoforek i zaczął się powolutku wybudzać. W tym czasie pani doktor zbadała Atusię, osłuchała i dała zastrzyk (ostatnia dawka Zylexisu) - na razie z nią nic nie będziemy robić, chyba że się pogorszy to do zrobienia będzie rinoskopia + najprawpodobniej czyszczenie ząbków bo kotu mocno daje z pysia :|

ale poza tym wszystko dobrze, teraz Gonzio dochodzi do siebie, nawet nie krzyczał za bardzo w drodze powrotnej :) przy okazało się że Atusia się boi autobusów, jak zajechałyśmy z mamą pod lecznicę i otworzyłśmy drzwi od samochodu akurat przejechał jeden.. i Atunia dała dyla w sam róg klatki, zwinęła się kłębek i nawet łebka nie podniosła na chwilę :P

mssunflower

Post » Śro kwi 02, 2014 7:00 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

I jak tam badanie krwi i moczu? Wszystko ok?
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Wto kwi 08, 2014 12:25 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

Mocz wyszedł dobry, natomiast krew wykazała średnią niedokrwistość, czyli właściwie to co już wiemy. Gonzio ma czasem gorsze dni że niewiele je a potem rzuca się do michy i pawiuje, ale generalnie cały czas pije no i na pewno ciągłość podawania sterydu też robi swoje :)

teraz wygrzewa się na słoneczku na parapecie w moim pokoju :1luvu:

mssunflower

Post » Pon kwi 14, 2014 21:45 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

Wymiziaj kotecki ode mnie :1luvu:

Spilett

Post » Pon kwi 14, 2014 21:48 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

miziam miziam :D i mówię Gonziowi że to od cioteczki Spilett :) kot zachwycon, ale mruczy :mrgreen: muszę go kiedyś nagrać :D

a ja mam zapalenie ścięgien w lewej stopie i ledwo chodzę :(

mssunflower

[poprzednia][następna]