Kumiko ,plaskata dziewczynka i jeszcze jedna Tusia....

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 30, 2013 8:51 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Kotino - dziękujemy. Ale my za taki zupełnie zwyczajny domek się uważamy. Normalny prozwierzęcy domek. :)
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Pon wrz 30, 2013 22:37 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Kumiko przecudna . Wielka chwała dla Dorci44 i dla Was Słupku i Miss Perfect

kotka 12

Od: Czw sie 16, 2012 23:03

Post » Pon wrz 30, 2013 22:51 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Słupek pisze:Kotino - dziękujemy. Ale my za taki zupełnie zwyczajny domek się uważamy. Normalny prozwierzęcy domek. :)

Gdyby takich domów było więcej, o ile więcej byłoby szczęśliwych zwierzaków.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pt paź 04, 2013 18:47 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Organizm Kumiko odrzucił jeden szew wewnętrzny. :(
Dzisiaj zaczęło się sączyć z miejsca szwu zewnętrznego.
Taki płyn surowiczy lekko krwią podbarwiony.
A jutro miała mieć szwy ściągane...
Obie z zawałem (w sensie, że Miss Perfect Ann i ja - każda ze swoim), Kumiko w transporterek i biegiem do weta.
Szwy ściągnięte już dzisiaj, ranka bardzo ładnie zrośnięta, no i z jednym z dwóch szwów zewnętrznych wyjęty wewnętrzny. Nawet się ta nitka rozpuszczać nie zaczęła. Tylko wylazła. 8O
Stwierdziliśmy, że to dobrze, bo się nie otorbi i nie zaropieje.
Wet posprawdzał (z zewnątrz, przez macanie), że nic się nie rozlazło w środku (tzn. mięśnie, które ten szew miał trzymać).
My dalej w stresie.
Kumisia zachowuje się normalnie - jak gdyby nigdy nic. A ja co chwilę sprawdzam - czy ranka sucha, czy nie ma zgrubienia, czy nic się nie dzieje ...
A ona na mięso czeka.

Kciuki trzymajcie, żeby wszystko dobrze było.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Pt paź 04, 2013 18:56 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Trzymamy! :ok: :ok: :ok:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Pt paź 04, 2013 20:37 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Z całych sił :ok: :ok:
Ma być dobrze, będzie dobrze.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pt paź 04, 2013 21:20 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

trzymam ,bardzo mocno :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob paź 05, 2013 6:22 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

bardzo mocno :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Sob paź 05, 2013 11:06 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Musi być dobrze. :ok:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Sob paź 05, 2013 12:50 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

A jak się ma Ciasteczkowy piesek :oops: :?: Zadowolony z nowych kloeżanek? Dawno coś Go nie widziałam. Kaj pozdrawia i donosi, że u nas sąsiedzi sprawili sobie mini Kajetanka/Cookiego. Jest przesłodki/przesłodka, do schrupania.

Przy okazji potrzymam kciuki za Kumisie, by ranka się ładnie goiła.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Sob paź 05, 2013 19:32 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

i co tam dziewczynki u was?
:ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob paź 05, 2013 19:56 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Właśnie Kumiczek na łóżko była uprzejma nasiusiać. :P
Bo kuwetę do zmiany żwirku i umycia zabrałam.
Chyba na ten czas musimy stawiać drugą, jakby się akurat hrabinie chciało.

Mam wrażenie, że się - na szczęście - dobrze goi.
Nie wyczuwam ani żadnego obrzmienia, ani zebranego płynu.
I miejsce po ciachaniu suchutkie się wydaje.
Na jutro mam dla naszej dziewczynki jeszcze antybiotyk (w zastrzyku), ale chyba się z maluchą do weta przejedziemy - niech obejrzy fachowym okiem, żebyśmy czegoś nie przegapiły.

Ciacho to aktualnie pełną paszczą pies pasterski, tyle że rozgania dziewczyny i zagania każda do oddzielnego pokoju. :D I szczeka. Ostatnio się przeżarł, więc miał dietę. I nie dostawał swoich ziołowych uspakajaczy. Więc szczeka i próbuje za nogi łapać nawet spokojnie idących ludzi chodnikiem. Jego chodnikiem. Coraz częściej przyśliwuję nad obrożą antyszczekową. Bo świetnie się szczeka np. o 1.30 w nocy. Drogie to upiornie, ale jak sąsiedzi zaczną odpowiednie służby wzywać w związku z zakłócaniem ciszy nocnej, to i tak taniej ta obroża wyjdzie niż mandaty.

A dla Biby kolejna obróżka feromonowa już w domu, bo bez niej ani rusz. Tzn. głównie rusz - warkotem, sykiem i próbą pacania opazurzoną łapką - chociażby z daleka. W obróżce jest ciut lepiej. Uff...
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Sob paź 05, 2013 20:14 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Słupek pisze: Coraz częściej przyśliwuję nad obrożą antyszczekową. Bo świetnie się szczeka np. o 1.30 w nocy. Drogie to upiornie, ale jak sąsiedzi zaczną odpowiednie służby wzywać w związku z zakłócaniem ciszy nocnej, to i tak taniej ta obroża wyjdzie niż mandaty.

oj, temat znajomy :( choć, odpukać, Kaj się uspokoił i mamy ciszę w domu. Ale pod skórą mam cały czas równie cicho siedzący lęk... Za tydzień mam wyjście wieczorne, psi zostanie sam w domu. Zobaczymy co będzie :roll:
Słupku, jeśli zdecydujecie się na obrożę to bardzo proszę o szczegółową relację z jej użytkowania i skuteczności.
I bym się Ciebie jeszcze podpytała o te uspokajacze ziołowe (działa?), do konsultacji z wetem. U mnie od kilku dni jakiś odstrzał? 8O zwierzyny, huki za oknem = Kaj pod łóżkiem.

Aia

Post » Sob paź 05, 2013 20:41 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Ja też te ziołowe uspakajacze z wetką konsultowałam.
Działają. Przynajmniej na Cookiego.
Dostaje rano w mokrej karmie GAC Anti-Stress.
Aktualnie zostało nam 10 sztuk - do najbliższego zamówienia. Spytaj weta i jak nie będzie przeciwskazań medycznych dla Kajusia, to kilka Wam podeślę, żebyś sprawdziła, bo bez sensu byłoby kupowanie całego opakowania (120 sztuk i nie ma mniejszych), gdy nie wiadomo, co Kajetan na nie powie.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Sob paź 05, 2013 21:14 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Dziękuję, Słupku. W takim razie, wetki zapytam o te konkretne tabletki.

a To małe Mini sąsiadów:
Obrazek
Ma dłuższe łapki od mojego psiego i raczej będzie bardzie wielkości Cookiego, ale z pyszczka to całkiem jak Kaj, gdy był szczeniaczkiem. I szczeka na każde ruszające się źdźbło trawy :twisted: ten typ tak chyba już ma :wink:

Aia

[poprzednia][następna]