Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon paź 21, 2013 21:27 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

To jeszcze na dokładkę juz nie działkowa, ale jednak "stąd" - Wisienka, która wciąż czeka na ten swój jedyny, wymarzony domek ...

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon paź 21, 2013 22:38 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Jakież ona ma cudne oczy! Jest zjawiskowa! Jak można bylo ją porzucić... Ja tego nigdy nie zrozumiem, jak można porzucić kota, one tak kochają czlowieka!
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Wto paź 22, 2013 18:01 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Dzisiaj zostałam "oblężona" przez makowego chłopca ...
Przesłodki, przyjazny - również dla kotów - wepchnął mi sie na kolana, przytulił i nie pozwolił odejsć :(
Zrobienie mu zdjecia graniczy z cudem - idzie prosto w obiektyw z barankiem ;)
Obejrzałam go dziś dokładnie - jest całkiem duży i dobrze zbudowany, lekko zaokrąglony nawet. Ma bardzo puchate futerko, to pewnie jakiś mieszaniec dachowca z nie wiadomo czym ;)
Pani dokarmiająca orzekła, ze kastrat - ja nie jestem taka pewna, choć nie ma jakichś szczególnie wielkich pomponów ;) Jeśli jest kastratem, to wet zostawił mu "woreczki" po klejnotach, tak jak Chudemu. Też po nim trudno powiedzieć, czy ciachnięty.
Jak tylko będzie okazja i on na to pozwoli, pojedziemy do weta sprawdzić, czy nie ma czipa (no tak na wszelki ;) )

Strasznie go szkoda na działki, jest zbyt ufny i przyjazny, żeby był bezpieczny. Pędzi na zawołanie, a przecież widział mnie drugi raz w życiu ...
Gdyby tylko znalazł się tymczas dla niego :oops:

Makuś
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I filmik
http://www.youtube.com/watch?v=wzBtddPFb34
Obrazek

Avian

Post » Śro paź 23, 2013 19:44 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

I jeszcze sreberka działkowe - dziś duet. Własciwie Silvie też może przydałby się domek ... ładnie się już oswoiła, a że troche lat już ma, to szkoda, zeby kolejną zimę spędzała w krzakach :roll: Najbardziej jednak przydałby się dla niej tymczas na 10 dni - powinna być wysterylizowana jak najszybciej, zeby nie było niespodzianek.

Srebra działkowe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Śro paź 23, 2013 20:05 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Ehh gdybym tylko była w Poznaniu to bym pomogła. Zawsze ten cholerny brak miejsca ...
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro paź 23, 2013 20:41 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Maki się już daje dotknąć!? Jaki podobny do Maru. Umaszczenie i podobny wyraz twarzy i ten sam wykrój oczu - choć zielone a nie złote...
Robisz z kotami cuda.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Śro paź 23, 2013 21:23 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Makuś od początku dawał sie dotknąć 8)
Dotknąć to mało powiedziane - wystarczy kucnąć przy nim, a pakuje sie na kolana ...
I baranki wali, i mrrrrruczy!

Syn Silvy i Maru? ;) :twisted:
Obrazek

Avian

Post » Śro paź 23, 2013 21:35 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Avian pisze:
Syn Silvy i Maru? ;) :twisted:

Tak sobie pomyślałam, jak tylko pierwszy raz pokazałaś Makusia :wink:
Jest przepiękny, Silva zresztą też :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Czw paź 24, 2013 0:49 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Jakim cudem? Przecież Marutek miał pompony w zaniku? A wiek by pasował? I kiedy by zdążył? Maku przecież już dobrze odchowany... Nieźle się prowadziło to działkowe towarzystwo. Istny Rzym. Za Kaliguli. :mrgreen: Ale Maku śliczny. Futerko podobne. Marutek ma bardzo gęste, choć dość krótkie. I te desenie.
Maru też barankuje i mruczy aż chrypi. Musiał tylko zaufać. Złoty kot ze złotymi oczami.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Czw paź 24, 2013 7:33 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Żeby Maru mógł być ojcem Makusia, musieliby być razem porzuceni na działkach. Maku to dojrzały kot, nie jakiś tam młokos ;)
Ale kolorkami akurat pasuje, żeby Silva i Maru ... :lol:
Obrazek

Avian

Post » Czw paź 24, 2013 19:30 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Bandyta na włościach ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Czw paź 24, 2013 19:40 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Radziu :1luvu: Ciocia przesyła głaski:)
Proszę nimi obdzielić Batonika i Brzydala!

A co do Maku: tak się zastanawiałam czy to przypadek , że na działkach już drugi makowiec się pojawił? Może gdzies w okolicy rodzą się takie pięknoty?
A może Maku ma dom (taki nie za bardzo przejmujący się kotem) i przychodzi w gościnę? Avian może spróbuj z obróżką -tak jak ze Spikiem. Jeżeli nie będzie odzewu to będziesz miała pewność , że nie ma domu:(
Ja bym stawiała na to, że Maru i Maku to rodzeństwo niekoniecznie z tego samego miotu...
Tyle pytań....

Piękne koty!

pozdrawiam:)

BeciaQ

Od: Śro lis 07, 2012 19:33

Post » Czw paź 24, 2013 19:50 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Kuźwa ... j a w trakcie łapanki piszę! I ma być cicho szaaa !!! :D

A Ci tam powyżej :) gile słodkie - ... nie mogą się na wzór czeskiej bajki nazywać Emannuel i Makowa Panienka ???
Na odwrót u nas ?
Sorry -piszę z telefonu !
Sorry znowu - ale smarkam , bo tym razem się za ciepło ubrałam na łapankę. :D
Ostatnio edytowano Pt paź 25, 2013 11:27 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw paź 24, 2013 19:52 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Jaki bandyta ? Niby Radek bandyta ? :? Nie, nie, nie ...

Iza masz trzech czarno armistów Baton&Brzydal&Bodygauard - przeca ktoś musi pilnować działki, altany i kotów przed obcymi, prawda ?
A na prawdziwego bandytę to Radziu wygląda na wystawach, kot by się uśmiał :lol: :lol:

Cudny jest Radziu i ma fajny charakter ... :piwa: :D

kwinta

Post » Czw paź 24, 2013 19:55 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Monika_Krk pisze:
Kuźwa ... j a w trakcie łapanki piszę! I ma być cicho szaaa !!!

Powodzenia Monika :lol: :lol: :ok:

kwinta

[poprzednia][następna]