Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 20, 2012 21:45 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

No, jak to jak? Ciekawska jesteś :wink:
Podchodziłam do kuwety i słuchałam :oops: Czasem nawet nachylałam sie, żeby też widzieć jak sika :oops:
A po co? Żeby wiedzieć, czy ciśnienie jest odpowiednie :oops: (Maurycy siusia jak wóz strażacki :mrgreen: )
Czy nie przerywa, nie kropelkuje, nie napina się :oops:
Wynik badań moczu: odczyn obojętny plus pojedyncze kryształy jest niepokojący. A ja zignorowaalm to w sensie, że nie zdecydowałam sie na żadną chemię.
Ale nie machnęłam na to ręką i stresowałam się całą tą sytuacją.
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto lis 20, 2012 21:57 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

że jak napiszę-o jak fajnie że rodzina aerokatowcow sie powieksza to mnie skrzyczycie ?
;)
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto lis 20, 2012 21:58 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Moim zdaniem i na podstawie moich doświadczeń z kocim sikaniem, a właściwie niemożliwością wysikania się Mili, mogę napisać tylko tyle, że wg. mnie odczyn obojętny nie jest niepokojący, pojedyncze kryształy tak samo. Po pierwsze Ph może być wyższe gdy mocz nie zostanie od razu zbadany, Ph rośnie po posiłku itd, może się ono wahać, kot to przecież żywy organizm. Kryształy często wytrącają się już "poza kotem" w związku ze zmianą temperatury moczu, a w samym kocim pęcherzu ich nie ma.
Skoro Maurycy sika jak należy uważam, że nie ma powodów do niepokoju, serio, zwłaszcza, że on nigdy nie miał sytuacji gdzie nie mógłby się wysikać.
Ja też słucham jak koty sikają :oops: . Jestem ogólnie dość przewrażliwona po atrakcjach jakie zafundowała mi Mila. Lolka ma takie ciśnienie moczu, że aż żłobi głęboki krater w żwirku :lol: .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Wto lis 20, 2012 22:16 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

BarbAnn pisze:że jak napiszę-o jak fajnie że rodzina aerokatowcow sie powieksza to mnie skrzyczycie ?
;)

A może powinnam zmienić tytuł wątku na Zakładamy elitarny klub aerokatowców :mrgreen:
Nie skrzyczymy :D a nawet przywitamy z otwartymi ramionami :D
I zapraszamy do dzielenia sie swoim doświadczeniem :wink:
Aerokatowa rodzina jest bardzo fajna. I sam aerokat jest super- Maurycy dzięki niemu nie kaszle i ma lepsze wyniki badań. Po prostu w końcu oddycha :mrgreen:

Karola7- pamiętam, że kiedyś pisałaś mi o tym zmieniającym się odczynie, o wytrącaniu się kryształow poza kotem, itp. I właśnie dlatego tym razem nie zdecydowałam się na podawanie zakwaszaczy Maurycemu- no bo po co, skoro absolutnie nic złego się nie dzieje.
Ale cały czas pilnuję, nasłuchuję jak sika, dolewam sporo wody do jedzenia. I często badam mocz.
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lis 20, 2012 22:44 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

aerokatujemy od grudnia albo listopada 2008
Moje koty
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Wto lis 20, 2012 22:57 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

BarbAnn pisze:aerokatujemy od grudnia albo listopada 2008

To weteranami jesteście i chyba szlaki w PL przecieraliście :D Tymbardziej proszę o dzielenie się swoim doświadczeniem.
Już się zorientowałam, że masz wątek- z ogromnym zainteresowaniem doczytam :mrgreen: Ale nie dziś, bo juz padam na twarz :roll:
100 pytań przychodzi mi do głowy. Ale jakoś tak głupio mi zamęczać Ciebie pytaniami na dzień dobry :oops:
To na początek grzecznie i kulturalnie zapytam jak koci astmatyk się czuje? :wink:
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lis 20, 2012 23:07 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

spi koło nawilżacza
Jak się pozna wroga to jest z górki.Najgorzej było zanim postawiono diagnozę.
Rytualizacja zachowań plus inhalator pod ręką i dajemy radę.
Czyszczenie zębów i ewentualne zabiegi chirurgiczne wymagają specjalnej narkozy i lekow podanych wczesniej a chroniących serce.
I Srebek naduzywa pozycji w stadzie zasłaniając się chorobą
No co, wolno mu.
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Śro lis 21, 2012 7:18 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

O, rany! To zacznę słuchac jak koty sikają, może sie czegoś dowiem :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lis 21, 2012 18:16 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

BarbAnn pisze:Jak się pozna wroga to jest z górki.Najgorzej było zanim postawiono diagnozę.

O tak, diagnoza to podstawa. tylko dlaczego trzeba tak długo na nią czekać? :roll:
BarbAnn pisze:I Srebek naduzywa pozycji w stadzie zasłaniając się chorobą
No co, wolno mu.

No jasne, że mu wolno.
To śliczny, bardzo mądry kot. I ma fenomenalny charakter (doczytałam wątek :mrgreen: ) - zauroczył mnie :wink:
Udało Wam się przejść na same wziewy?

morelowa pisze:O, rany! To zacznę słuchac jak koty sikają, może sie czegoś dowiem :D

Słuchaj - to bardzo ciekawe doświadczenie :ok: .
Obrazek

Revontulet

Post » Śro lis 21, 2012 18:17 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

niestety nie
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Śro lis 21, 2012 18:24 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

ojej, biedny chorowitek :(
To on dostaje sterydy i w tabletkach i we wziewach? Leki rozkurczające drogi oddechowe też?
Niesamowity jest z tym, jak Ci pokazuje, że zaczyna gorzej się czuć. Niezwykły kot :P
Ostatnio edytowano Śro lis 21, 2012 19:05 przez Revontulet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Revontulet

Post » Śro lis 21, 2012 18:58 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Tak się bawimy:
Obrazek

Tak jemy:
Obrazek

Tak śpimy:
Obrazek
Obrazek

Revontulet

Post » Śro lis 21, 2012 19:37 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Też chcę, żeby moje tak spały :?
I żeby normalnie jadły..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lis 21, 2012 20:09 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

widzę ładny zamach łapą
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Czw lis 22, 2012 12:19 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Super fotki :ok:

Dobrze widzę że mieszkasz na parterze?
I masz chyba jakiś skwerek za oknen - chyba latem dużo zieleni :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

[poprzednia][następna]