Bombka odnaleziona :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 01, 2013 12:48 Re: Drapieżna Mamysz u Szalonego Kota + Carmen śpiewaczka na

Wiem, że mądra, a jaka przylepna - zwłaszcza do ojca. Wraca z dworu i od razu się układa przy nim na boczku, żeby szturchać tłuszcza.

Myszy to akurat mogłabym mieć głupsze :twisted:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro maja 01, 2013 17:56 Re: Drapieżna Mamysz u Szalonego Kota + Carmen śpiewaczka na

Zainteresował mnie tytuł wątka i przyszłam z wizytą :ok:
U nas tylko Mruczuś miał możliwość wykazania się talentem łowieckim :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro maja 01, 2013 17:58 Re: Drapieżna Mamysz u Szalonego Kota + Carmen śpiewaczka na

:) Będę do Ciebie zaglądał.

natalian

Od: Śro sty 16, 2013 12:04

Post » Śro maja 01, 2013 18:46 Re: Drapieżna Mamysz u Szalonego Kota + Carmen śpiewaczka na

Witamy nowych gości ^^

Dziś jeszcze podrzucę zdjęcia Carmen śpiewaczki, która poza śpiewem umie też uroczo chrapać :twisted:

Szalony Kot

Post » Śro maja 01, 2013 22:30 Re: Drapieżna Mamysz u Szalonego Kota + Carmen śpiewaczka na

Trochę Carmen teraz :twisted: o której można czytać więcej w jej wątku: viewtopic.php?f=1&t=151870&start=240

Szalony Kot pisze:Carmen poza tym, że już przestała miaukolić w nocy (bo śpi z nami, u nas ma kuwetę też, żeby nie musiała w nocy się męczyć :oops: ), to chrapie :mrgreen: dość głośno, zwłaszcza rano :mrgreen:

I foty - najpierw klasycznie, czarny kot na ciemnym tle 8) ale widać białe gatki!
Obrazek

Tutaj też widać kocią bieliznę...
Obrazek

A tu już w trakcie beznadziejnej próby zrobienia zdjęcia kotu, który na widok aparatu na wysokości pyska leci go barankować :roll:
Obrazek

Zdjęcia będziesz robić? Kota nie głaskać? No to foch!
Obrazek

Może ten drugi Duży chociaż pogłaszcze, jak ta Duża do niczego się nie nadaje..?
Obrazek

Duży! hallo! Tu kota trzeba głaskać!
Obrazek

Barankowanie odpalamy za 3... 2... 1...
Obrazek

I dalej już mam serię "kot się myje" na kanapie - nie ma chyba ani jednego wyraźnego :roll: ona albo chce się głaskać, albo się myje. Albo śpi i wtedy wygląda jak czarna plama :roll:

Szalony Kot

Post » Śro maja 01, 2013 22:37 Re: Drapieżna Mamysz u Szalonego Kota + Carmen śpiewaczka na

jakoś tak przez przypadek tu wpadam ale ekipa jest mocno rozczochrana więc się zatrzymuje z radoscią :ok:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Śro maja 01, 2013 22:41 Re: Drapieżna Mamysz u Szalonego Kota + Carmen śpiewaczka na

Aktualnie ekipa leży na łóżku i śpi z wywieszonym językiem :D

Ale witamy, czasem nawet zdarza nam się przewrócić na drugi boczek :mrgreen:

Szalony Kot

Post » Śro maja 01, 2013 22:55 Re: Drapieżna Mamysz u Szalonego Kota + Carmen śpiewaczka na

A z innej beczki - ruszyło darmowe czipowanie w Warszawie: http://bip.warszawa.pl/Menu_podmiotowe/ ... owanie.htm

Znalazłam, że najbliżej nas to chyba Akermańska 3 i Zaciszna 10, przy okazji bym ją zaszczepiła na wściekliznę, bo tego w zeszłym roku nam się nie udało, a przyczepić się można :roll: zwłaszcza, jak na wiewiórki poluje.

W zeszłym roku była szczepiona i to z białaczką, więc powtórzę za rok. No i uodparniamy się na kleszcze, tylko niech nie pada, bo nie ma co kota psikać :roll:

Szalony Kot

Post » Wto maja 21, 2013 16:24 Re: Drapieżna Mamysz u Szalonego Kota + Carmen śpiewaczka na

Mamysz jest posażna panna - chcę ją mieć "z głowy" na pewien czas, więc zakupiłam wór Totwa, masę Miamora i Animondy i liczę, że kot się zachowa i będzie jadł :mrgreen:
Chociaż z Animondą coraz słabiej jej to idzie, Miamor najlepszy :roll:

Szalony Kot

Post » Nie cze 02, 2013 21:26 Re: Drapieżna Mamysz u Szalonego Kota + Carmen śpiewaczka na

Szalony Kot pisze:Garść niusów u nas - w piątek byliśmy na kontroli. Uszka ładnie się czyszczą, pan doktor pochwalił. W kolejny piątek następna dawka Advocata, za dwa tygodnie zaś kontrola, czy uszka można już zostawić w spokoju.
Poza tym kotka dostała f-lizynę do domu, bo trochę jeszcze w tym nosku zostało - więc mamy immunodol i lizynę, Carmen nie narzeka :mrgreen:
Schudła, co też zostało zauważone i docenione. Sama Carmen też sprawniejsza, już potrafi wskoczyć na parapet z ziemi, a nie przebiegając po łóżku. Śpi z nami przytulona i mrucząca, w ogóle lubi być blisko. Niedługo się przeprowadzamy, Carmen będzie miała duży dom do dyspozycji, 120 metrów do biegania - i trzy koty za oknem, takie półdziczki tam dochodzące. Będzie miała atrakcji :twisted:

Poza tym cały czas mam z tyłu głowy, żeby zaczipować Mamysz. Tylko kiedy, jak tu czasu brak na wszystko :oops: może poproszę ojca ze stryjem, żeby podeszli do weterynarza z nią..? W końcu ich kot :mrgreen: to by wet odrobaczył ją też od razu, może pobrał krew na badania kontrolne, w końcu seniorka.... To jest myśl :mrgreen:

Szalony Kot

Post » Wto cze 11, 2013 22:01 Re: Drapieżna Mamysz u Szalonego Kota + Carmen śpiewaczka na

Uroczy brzuszek, aż się posmyrać chce :1luvu:
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Śro cze 12, 2013 9:47 Re: Drapieżna Mamysz u Szalonego Kota + Carmen śpiewaczka na

I kto by pomyślał, że u nas był z niego taki strachulec (miziak, ale tylko do mnie), a w nowym domu zażądał głaskania na drugi dzień :mrgreen:

Szalony Kot

[poprzednia][następna]