Jego Wysokość Malagito :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon wrz 03, 2012 14:18 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Doczytałam zaległości. Jak zawsze bardzo u Ciebie ciekawie. Szkoda, że Malaguś boi się fajerwerków. Biedaczek.
U nas na osiedlu spaceruje młody mężczyzna z czarnym kotkiem/kotką. Budził sensacje, ale już do niego przywykli.
Teraz jeszcze pobiegnę poczytać ten wątek, o którym rozmawiałyście.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pon wrz 03, 2012 14:26 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Dobrze, że fajerwerki tym razem krótko trwały, ale nie spodziewałam się, że tak zareaguje. Jak bodajże na św. Jacka był u nas na targu odpust to dzieciaki też goniły pod oknami, strzelały petardami i wtedy nic sobie z tego nie robił - teraz to go chyba za bardzo zaskoczyło.
Ja boję się wychodzić z Malagą na smyczy w naszej okolicy, chociaż bardzo bym chciała - ale wizja tych bezpańskich psów mnie za bardzo przeraża. :( A szkoda, bo mamy naprawdę fajną łąkę, mnóstwo trawy, drzew i ławeczki - w te krótkie momenty, kiedy odważę się tam wyjść z nim w asyście mamy cieszy się jak głupi i je tyle trawy ile tylko zdąży. :wink: Tyle dobrze, że niedaleko mamy też lasy i jeziora, które raczej nie są uczęszczane, i dopiero tam Malaga w pełni cieszy się świeżym powietrzem. :) W innym wypadku pozostaje nam balkon i małe podwórko.
A swoją drogą, wychodzicie też ze swoimi kotami na zewnątrz w zimie? Chciałabym właśnie zobaczyć reakcję Malagi na śnieg, ale nie chcę, żeby w wyniku takiego spaceru zachorował.

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Pon wrz 03, 2012 16:06 Re: Jego Wysokość Malagito :)

No w duże mrozy bym nie wychodziła jednak..a ostatnio potrafi przymrozić zimą. Myślę, ze dobre jedzenie, ciepły kaloryfer z legowiskiem i starczy aby sobie pozwolić na spacerki w cieplejsze dni zimą :)

Wyga

Od: Sob lip 28, 2012 11:41

Post » Pon wrz 03, 2012 16:54 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Moje nie wychodzą w zimie do woliery, bo im zimno i nie chcą... a ja nie chcę, żeby zmarzły..
Ale, jak pokazałam kotom śnieg to przez pierwszą minutę było wielkie hallo, a potem to lipa...
Bilon tylko raz był na balkonie w śniegu, ale tak szybciutko do domu wracał, że wiem, że mu się nie podobało :twisted: :twisted:
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Pon wrz 03, 2012 16:58 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Cóż, przyjdzie zima to spróbuję, z racji że dostałam go w lutym i był wtedy maleństwem, nawet nie przyszło mi do głowy brać go na zewnątrz. Ale teraz w listopadzie będzie po kolejnym szczepieniu, więc w jakiś ciepły zimowy dzień może go wezmę do lasu. :) Do tego zresztą jeszcze kupa czasu, ja tam za zimą nie tęsknię. :roll:

solarie

Post » Pon wrz 03, 2012 17:31 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Nawet nie wspominaj zimy :P , ja to jeszcze i wiosną nie zdążyłam się nacieszyć, a tu już koniec lata. :(
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Pon wrz 03, 2012 17:32 Re: Jego Wysokość Malagito :)

W ogóle w tym roku lato kiepskie było...

Wyga

Post » Pon wrz 03, 2012 17:35 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Owszem, mogło być lepiej... W dodatku te najgorętsze dni spędziłam w domu na zrywaniu tapet i linoleum, wynoszeniu gruzu po wykuciu drzwi w ścianie, a potem montowaniu mebli - ogółem: remontowe apogeum. :evil:
Poza tym już się boję okresu jesienno-zimowego, znowu się zacznie angina za anginą... :|

solarie

Post » Pon wrz 03, 2012 17:36 Re: Jego Wysokość Malagito :)

A ja lubię zimę, ale z domu i tylko kiedy pomyślę sobie o świętach, choince, karpiu i prezentach :D Wtedy jest fajnie :D

Kiedy stoję na przystanku, a w twarz mi ładuje mroźny wiatr i śnieg, buty mam przemoknięte... to nie cierpię zimy
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Pon wrz 03, 2012 17:42 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Wejdę w bardzo wyprzedzony temat, ale skoro mówimy o zimie... :roll: Ostatnio się właśnie z mamą zastanawiałam czy będziemy w tym roku na święta rozkładać choinkę - zawsze mieliśmy sztuczną, ale ogromną, bo pokoje są bardzo duże, była wypełniona bombkami (takimi szklanymi, nietłukących nie mamy na stanie) i łańcuchami (włosów anielskich nie używaliśmy) - ale przy Maladze i jego biegach...
Jakby zrzucił tą choinkę i zbił bombki to nie wiem kogo mama by zamordowała najpierw. :roll:

solarie

Post » Pon wrz 03, 2012 17:45 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Kota mojej mamy, sobie w choince śpi! I czasem pacnie jakąś bombkę, tak o, aby się ruszyła. Z braćmi jeszcze Gwiazdki nie przerabialiśmy...

Wyga

Post » Pon wrz 03, 2012 17:46 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Ja się boję, że z Malagą to by wyglądało tak: http://www.youtube.com/watch?v=nn2h3_aH3vo :strach: :roll:

solarie

Post » Pon wrz 03, 2012 17:49 Re: Jego Wysokość Malagito :)

:mrgreen:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Pon wrz 03, 2012 17:50 Re: Jego Wysokość Malagito :)

hihihihihih :s2:

Wyga

Post » Pon wrz 03, 2012 17:51 Re: Jego Wysokość Malagito :)

U mojej mamy zawsze jest sztuczna choinka, ale odkąd są koty zmalała o połowę ( tylko góra jest rozkładana) i stoi na stoliczku. Koty zawsze są pod nadzorem choinkowym, bo mają zapędy do pacania bombek i łażenia między łańcuchami :D
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=121645&start=15 tak było u mnie we święta zeszłoroczne ( tak w połowie strony są zdjęcia)
Obrazek Obrazek

KubaTST

[poprzednia][następna]