Skarpecia, Niunia, PusiaKlusia, Kelsi i Fajans

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 20, 2012 14:11 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

kalair pisze:Szkoda, że wcześniej nie była wykastrowana, teraz nie ma co płakać, kota do weta, trzymamy kciuki!! Hormony przestaną jej w końcu buzować. :ok: :ok: :ok:

Witajcie! :D

Oby!
A jak już będzie po, to ją dokocę jakimś młodzikiem..

Karolek(ona) pisze:
spookyaga pisze:
Karolek(ona) pisze:Obrazek

bo tęskni za dziećmi - tez bys wyła
kiedy bdziesz ja ciachać ??

Chcę w przyszłym tygodniu jechać z nią i to załatwić. Przez to jak za nimi płaczę żałuje że wydałam je :( Sądziłam, że wróci do dawnej Skarpetkowej rozpieszczonej jedynaczkowej siebie.. a tu klops

a ile ona miały??
mnie sie wydaje ze z dzieckiem moze by sie dogadała, ale juz wiesz ze nie dogada sie na pewno z dorosla panna wiec jedynie mlody facecik

Toffik własnie gryzie swoja pluszową wersje :ryk: dostanie w łeb jak zrobi dziure :evil:

Kociaki miały już 2,5m-ca więc w sam raz.
Pozostaje mi tylko mieć nadzieję że przejdzie jej to. A póki co, to kąpać ją 2 razy w nocy aby móc ją normalnie przespać 8O
Obrazek
"Kocia twarz nie należy do najbardziej mimicznych. Nie wynika to z jego niechęci do okazywania uczuć, lecz z niemożności robienia zbyt wyrazistych min. Jednak kocie oczy rekompensują to w pełni. Po ich wyrazie możemy dokładnie poznać stan kociej duszy."

spookyaga

Od: Pt wrz 07, 2007 20:48

Post » Sob sty 21, 2012 8:58 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Obrazek

pisałaś, że Pecia sie nie dogada z inna kotką bo psioczyła na te co miałas na tymczas, ale przecież ona wtedy była matką wiec może zwyczjanie broniła terytorium. Moze po sterylce jej sie poukłada w łebku :mrgreen:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Sob sty 21, 2012 10:34 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Karolek(ona) pisze:Obrazek

pisałaś, że Pecia sie nie dogada z inna kotką bo psioczyła na te co miałas na tymczas, ale przecież ona wtedy była matką wiec może zwyczjanie broniła terytorium. Moze po sterylce jej sie poukłada w łebku :mrgreen:

Atakowała tylko roczną kotkę, tego młodego co przyniosłam jako pierwszego (a wtedy była świeżo po porodzie) akceptowała bardziej :)
Obrazek
"Kocia twarz nie należy do najbardziej mimicznych. Nie wynika to z jego niechęci do okazywania uczuć, lecz z niemożności robienia zbyt wyrazistych min. Jednak kocie oczy rekompensują to w pełni. Po ich wyrazie możemy dokładnie poznać stan kociej duszy."

spookyaga

Post » Sob sty 21, 2012 11:12 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

no to chyba jak pisałam - najlepszy bedzie mlody facet do poniewierania ;-)
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Sob sty 21, 2012 14:52 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Cześć Peciu i Duża!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie sty 22, 2012 9:21 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Miłego dnia
Obrazek

Karolek(ona)

Post » Nie sty 22, 2012 9:48 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie sty 22, 2012 11:55 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Obrazek

Miłej niedzieli życzę:D
Obrazek

spookyaga

Post » Pon sty 23, 2012 17:25 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Wykopałam jeszcze te 2 fotki z kociakami :)
Obrazek

Obrazek

A tu Pecia na ostatnim spacerze :)

Obrazek

Znowu chyba ma rujkę więc sterylka musi poczekać :/ Przytula się i łasi do dywanu, stołu, wszystkiego wokół, miauczy i wypina 'pupkę' to chyba objawy rujki ? Czasem mi sie wydaje że ma skurcze jak jej się brzuszek masuje to warczy i miauczy jakby ją bolało, ogólnie strasznie spięta, szczerze mówiąc nie miałam nigdy do czynienia z rujkującą kotką :/
Obrazek

spookyaga

Post » Pon sty 23, 2012 17:45 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Rujkę można zatrzymać hormonami i zaraz wysterylizować. I być może tak byloby nawet lepiej, bo zaraz wiosna i marzec.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon sty 23, 2012 18:26 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

felin pisze:Rujkę można zatrzymać hormonami i zaraz wysterylizować. I być może tak byloby nawet lepiej, bo zaraz wiosna i marzec.

Akurat jeśli chodzi o wpadkę to teraz nie ma na to szans bo koteczka zamknięta w mieszkaniu.Może faktycznie dam jej tabletkę aby mieć sterylkę za sobą.. znaczy za nią
Obrazek

spookyaga

Post » Wto sty 24, 2012 12:47 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

felin pisze:Rujkę można zatrzymać hormonami i zaraz wysterylizować. I być może tak byloby nawet lepiej, bo zaraz wiosna i marzec.

:ok:

Cześć Dziewczęta!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto sty 24, 2012 17:49 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Przed południem dałam jej pixa. Teraz wróciłam do domu i póki co jest to samo, ale poczekamy, może przejdzie... :P
Obrazek

spookyaga

Post » Śro sty 25, 2012 13:04 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Cp jej dałaś??

Doberek! :kotek:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro sty 25, 2012 16:29 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Dałam jej Proverę. Trochę w sumie jej przeszło, ale i tak w tym tyg, nie ma szans, Gadałam z wetami i każą czekać tydzień co najmniej :P
Obrazek

spookyaga

[poprzednia][następna]