Blusik pisze:Zabers doceni jak jej dobrze

Pszyszłem.
zabers, co prawda, "szkolnych sportów siłowych" nie musi uprawiać, ale zapewniam Was, że dowód osobisty nie zawsze jest dowodem dorosłości. Z drugiej strony, wydaje mi się, że wraz z upływem czasu nabieram dystansu. I, to prawda, mam (w odróżnieniu od nauczycieli) ten komfort, że nigdzie nie jest napisane, że wszyscy muszą skończyć studia.
z njusów domowych:
Umęczonam okrutnie - wypełnianie wniosków ZUS-owskich - to piekło! (załatwiamy Babci przepisanie emerytury po Dziadku).
z njusów zmrolowych:
Zmrol osiada. Dużo śpi - sadełko zbiera. Coraz częściej daje się wciągnąć w kilkuminutowe zabawy. Jednak szybko się nudzi (?), odwraca głowę i zaczyna patrzeć w drugą stronę i zupełnie traci zainteresowanie. Mniej chętnie je mokre. Dziś próbnie był indyczy "Hipp" - trochę poszło. Zobaczymy jak nam pójdzie dalej. Zmrol zdecydowanie chętniej je chrupki. Ma teraz wymieszane: Fibre, Weaning i Growth (tak to się pisze?). Mimo, że wiem, iż Weaning jest tylko "mniejszą" wersją karmy dla kociaków, nie chcę wprowadzać "większej" - Growth - od razu. Niech najpierw ma wymieszaną i zwiększam proporcje aż do wyczerpania się Weaninga (cały czas się trzęsę, żeby tylko jadła).
Wieczorami zmrol zaczyna polować (co mnie bardzo cieszy). Kiedy robi się ciemno, zapalam lampę i zlatują się do niej różne cudactwa. I zmrol, który wcześniej chyba nie miał ani siły, ani ochoty się ruszać z miejsca - poluje (nie patrząc, oczywiście, po kim biega. A biega po mnie, usiłującemu czytać w łóżku zabersie).

не шалю, никого не трогаю, починяю примус
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']