Ruda Miroir, słodziak Caillou/Kaju i strachliwy Szapo

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 04, 2011 9:42 Re: Ruda i Papillon II

HSB lubi ten z motylkiem.

sunshine

Avatar użytkownika
 
Posty: 10456
Od: Wto paź 05, 2010 8:13
Lokalizacja: Łódź

Post » Wto sty 04, 2011 9:43 Re: Ruda i Papillon II

Patmol pisze:brzucho w kropeczki
a plecki
w paseczki -też ładne
Obrazek

Ślicznotka :D Wie jak się zaprezentować :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

 
Posty: 25005
Od: Śro mar 11, 2009 21:51
Lokalizacja: zachodniopomorskie

Post » Wto sty 04, 2011 9:48 Re: Ruda i Papillon II

sunshine pisze:HSB lubi ten z motylkiem.
8O
to znaczy który?

shira3 pisze:Ślicznotka :D Wie jak się zaprezentować :1luvu:

Papillon wie jak się zaprezentować
mądra kicia :1luvu:

Patmol

Avatar użytkownika
 
Posty: 28701
Od: Śro gru 30, 2009 14:03
Lokalizacja: Dolny Śląsk

Post » Wto sty 04, 2011 9:49 Re: Ruda i Papillon II

Nie pamiętam dokładnie. Chyba firma właśnie motyl się nazywa. Ja używałam też kieleckiego. A to takie ważne?

sunshine

Avatar użytkownika
 
Posty: 10456
Od: Wto paź 05, 2010 8:13
Lokalizacja: Łódź

Post » Wto sty 04, 2011 9:53 Re: Ruda i Papillon II

nie :mrgreen:
wcale :mrgreen:
rzadko kupuję majonez
bo jest ich tak dużo, że nigdy nie wiem który wybrać
zawsze sobie myślę, że pewnie są różne majonezy do różnych potraw
i w końcu kupuję jogurt :mrgreen:
kiedyś :mrgreen: po prostu samemu robiło sie majonez
i już

Patmol

Avatar użytkownika
 
Posty: 28701
Od: Śro gru 30, 2009 14:03
Lokalizacja: Dolny Śląsk

Post » Wto sty 04, 2011 9:55 Re: Ruda i Papillon II

Ja też nie lubię majonezu. Ten sos można by chyba zrobić też na samej śmietanie. Ale ja wolę taki pół-na-pół. I właśnie z dodatkiem jogurtu naturalnego a nie śmietany.

sunshine

Avatar użytkownika
 
Posty: 10456
Od: Wto paź 05, 2010 8:13
Lokalizacja: Łódź

Post » Wto sty 04, 2011 9:56 Re: Ruda i Papillon II

jak majonez...to tylko helmans babuni albo winary orginalny
ale polecam sos czosnkowy winary mniam :D
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

 
Posty: 13550
Od: Czw cze 17, 2010 19:13
Lokalizacja: Wrocław

Post » Wto sty 04, 2011 9:57 Re: Ruda i Papillon II

dzisiaj zrobię na kolację Obrazek

Patmol

Avatar użytkownika
 
Posty: 28701
Od: Śro gru 30, 2009 14:03
Lokalizacja: Dolny Śląsk

Post » Wto sty 04, 2011 9:57 Re: Ruda i Papillon II

Przez cztery lata mojej wiejskiej egzystencji [lata 80] robiłam majonez przy pomocy musztardy, śmietany, żółtka i gorczycy :twisted:
I zapewniam was, że nic mu nie brakowało 8)

A teraz jeżeli już to winiary.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Avatar użytkownika
 
Posty: 20047
Od: Śro gru 17, 2008 20:56
Lokalizacja: Wolne Miasto Gdańsk

Post » Wto sty 04, 2011 9:59 Re: Ruda i Papillon II

ja robiłam, dawano dawno temu, bez gorczycy i bez śmietany
ale z olejem
dobry był :mrgreen:

Patmol

Avatar użytkownika
 
Posty: 28701
Od: Śro gru 30, 2009 14:03
Lokalizacja: Dolny Śląsk

Post » Wto sty 04, 2011 10:03 Re: Ruda i Papillon II

dziewczyny przestańcie mnie aż skręca w brzuszku z głodu ....a śniadanko już zjadlam
ale przez ten sos czosnkowy narobiłam sobie ochoty na naleśniki ze szpinakiem,żółtym serem i właśnie sosem czosnkowym
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

 
Posty: 13550
Od: Czw cze 17, 2010 19:13
Lokalizacja: Wrocław

Post » Wto sty 04, 2011 10:06 Re: Ruda i Papillon II

Ja wczoraj miałam ochotę na naleśniki piwne z nadzieniem meksykańskim :roll:

sunshine

Avatar użytkownika
 
Posty: 10456
Od: Wto paź 05, 2010 8:13
Lokalizacja: Łódź

Post » Wto sty 04, 2011 10:09 Re: Ruda i Papillon II

sunshine pisze:Ja wczoraj miałam ochotę na naleśniki piwne z nadzieniem meksykańskim :roll:
Edytka1984 pisze:naleśniki ze szpinakiem,żółtym serem i właśnie sosem czosnkowym

fajny pomysł :1luvu:
ale
mnie się prawie nigdy nie udaje zrobić naleśników z "czymś"
każdy naleśnik jest od razu zjadany przez moje dzieci :?
po prostu z cukrem

one uważają, że naleśniki "na poważnie"
to marnotrawstwo naleśników :?

Patmol

Avatar użytkownika
 
Posty: 28701
Od: Śro gru 30, 2009 14:03
Lokalizacja: Dolny Śląsk

Post » Wto sty 04, 2011 10:12 Re: Ruda i Papillon II

Patmol pisze:
sunshine pisze:Ja wczoraj miałam ochotę na naleśniki piwne z nadzieniem meksykańskim :roll:
Edytka1984 pisze:naleśniki ze szpinakiem,żółtym serem i właśnie sosem czosnkowym

fajny pomysł :1luvu:
ale
mnie się prawie nigdy nie udaje zrobić naleśników z "czymś"
każdy naleśnik jest od razu zjadany przez moje dzieci :?
po prostu z cukrem

one uważają, że naleśniki "na poważnie"
to marnotrawstwo naleśników :?



:1luvu: :1luvu: :1luvu: ale ja też tak robiłam jak była mała :mrgreen:
teraz patrze na to inaczej
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

 
Posty: 13550
Od: Czw cze 17, 2010 19:13
Lokalizacja: Wrocław

Post » Wto sty 04, 2011 10:12 Re: Ruda i Papillon II

Moje dzieci tak miały z ruskimi pierogami :mrgreen: Pasjami wyżerały przygotowany farsz aż kilka razy zrobiłam im sam farsz bez pierogów - to był bal! :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

 
Posty: 25005
Od: Śro mar 11, 2009 21:51
Lokalizacja: zachodniopomorskie

[poprzednia][następna]



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1411 gości