Burisia i Titoś moje kicie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 04, 2011 13:37 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

ale piękne te kocie pysie :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:

a ty Marzenia to detektyw Kwass jesteś??
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lut 04, 2011 13:41 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

smarti pisze:
a ty Marzenia to detektyw Kwass jesteś??

tak jakby :ryk: :ryk: :ryk: poznałam po żółtym budynku..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lut 04, 2011 15:38 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

zapraszam Kochane
rano jadę z Burcią do lekarza na Karmelicką
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt lut 04, 2011 23:52 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Marzenia11 pisze:
JolaJ pisze:Iwonko, czy radzisz trzymać się Twojego weta czy konsultować to z innym? No i czy od razu je zaszczepić, czy nie wolno przy przeziębieniu?
Doradź/cie :(

Pewnie że nie sczepić - kot do szczepienia musi być w pełni zdrowy (zresztą tak jak człowiek) więc jak masz jakiekolwiek wątpliwości to najpierw konsultacja u weta.
Jeśli bardzo się boisz (co rozumiem, umieram przy każdym szczepieniu :mrgreen: ) to mogę się z Tobą wybrać lub być jak przyjedzie dr kamil (no i kalendarz przywiozę, co? :mrgreen: ) - zawsze to raźniej we dwie.

Pomysl i daj znać :1luvu:

Marzenia-
Ty się ze mnie nie śmiej :mrgreen: bo ja mam lęk przed igłami, wenflonami itp, a raczej ciężkie wspomnienia z nimi związane i dlatego też jak pomyslę że moje kicie mają być kłute to już mnie boli, ale ja wiem że to dla ich dobra :roll:
Zawsze jesteś mile widziana, poza tym już wiesz gdzie mieszkamy. Burcia póki co dziś nie kasłała ale i tak o ile pozwoli mi na to to rano ruszamy do wetki.
Ciociu Smarti-
słyszałam że Twojej byłej tymczasce Buri :1luvu: krzywda się dzieje i chyba powinnaś skontrolować ten dom? 8O
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pt lut 04, 2011 23:57 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Toć się nie śmieję, bo sama się deneruwje u weta nawet jak idę z futrami na szczepienie :wink:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob lut 05, 2011 0:04 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Buri to jest spokojna i rozsądna, ale z Titem to będzie wesoło...
ale póki co muszą wyzdrowieć, no i ja też :(
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Sob lut 05, 2011 0:08 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Sob lut 05, 2011 10:35 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Witajcie z rana :(
jesteśmy z Buri umówione na 14-stą, bo tak dużo chorych kotów.
Pogryzł mnie dziś niewykastrowany kot sąsiadki. Słyszałam że uciekł i miałczy na klatce, a że sąsiadka to osoba starsza więc postanowiłam pomóc, zresztą nie pierwszy raz. Tyle tylko że teraz kocur "czuje wiosnę" i rzucił się na mnie. Krew lała się ciurkiem po schodach a rękę i nogę mam pocharataną.
Czasem zastanawiam się czy ja jestem normalna.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Sob lut 05, 2011 13:03 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Jesteś normalna, zapewiam. Każdy kociarz zareagował by tak samo. I pewnie tak samo wyszedł by z całej akcji pogryziony :)

Trzymam kciuki za wizytę u weta :ok: :ok:
magdajedral

Post » Sob lut 05, 2011 13:04 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

JolaJ pisze:Czasem zastanawiam się czy ja jestem normalna.

A skąd te wątpliwości? :D W końcu to kot Cię pogryzł a nie Ty kota. :ryk: :ryk: :ryk:

Marzenia11

Post » Sob lut 05, 2011 15:37 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Marzenia11 pisze:
JolaJ pisze:Czasem zastanawiam się czy ja jestem normalna.

A skąd te wątpliwości?

zapewniam Cię że są uzasadnione podstawy...
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Sob lut 05, 2011 15:53 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Wróciłyśmy. Moja diagnoza potwierdziła się w 90%- astma.
Pani dr osłuchała kicię, obejrzała i wg niej płuca są czyściutkie.
Buri dostała steryd, zastrzyk w łapkę który ma zadziałać przez 7 dni i w piątek idziemy na kontrolę :evil:
jeśli lek zadziała to będę jej podawać Encorton.
Nie mogę za bardzo rozczytać wpisu z książeczki :oops: ale spróbuję i mam nadzieję że pomożecie mi rozszyfrować.
Coś takiego: dexoyort lub dexaqort. Nie wiem :cry:

Poza tym to jestem zaskoczona łagodnością Burani. Owinęłam ją w kocyk, położyłam na przednim siedzeniu i tak sobie leżała. Nie uciekała 8O i miała pytanie w oczach- czy znów tracę dom?
Wiecie co, serce mi pękało na myśl co ona wtedy przeżywa. Teraz ze szczęścia chyba że wróciła do siebie przyszła do mnie na kolana i barankuje.
Niech ktoś mi powie że koty są głupie to zabiję.

Moja ręka spuchła jak balon a pani dr jak to zobaczyła kazała mi jechać do zakaźnego na Wolę, ale póki co wierzę w działanie rivanolu i tribioticu.
Tak oto mija mi sobota :cry:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Sob lut 05, 2011 17:27 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

JolaJ pisze:
Poza tym to jestem zaskoczona łagodnością Burani. Owinęłam ją w kocyk, położyłam na przednim siedzeniu i tak sobie leżała. Nie uciekała 8O i miała pytanie w oczach- czy znów tracę dom?
Wiecie co, serce mi pękało na myśl co ona wtedy przeżywa. Teraz ze szczęścia chyba że wróciła do siebie przyszła do mnie na kolana i barankuje.
Niech ktoś mi powie że koty są głupie to zabiję.

Ojej... myslałas, żeby jeszcze gdzieś skonsultować tę astmę? Bo może to jednak nie to... a nawet jesli to astmę sie leczy? Jestem zupełnie zielona w tym temacie.
Trzymam kciuki.... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Sob lut 05, 2011 17:28 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

I nieśmiało także tu:

Zapraszam na bazarek dla Edisi!
viewtopic.php?f=20&t=123752

mam nadzieje, ze się JolaJ nie obrazisz, co? :wink:

Marzenia11

[poprzednia][następna]