Kochana Sabciu i Ciociu jolabuk 5 Dzisiaj poczta dostarczyla nam niespodziankę. Bardzo, bardzo dziękujemy. Mam teraz w domu dwa .... "zaślinione" ale bardzo szcześliwe koty. Lucas2014
Ufffff Kitku Po rozmowie w lecznicy nr 1 (gdzie Zunia chodziła w październiku - listopadzie ) - stawiają raczej na IBD, uzgodnilismy ze zrobimy jeszcze mocz na posiew ale ponieważ dziś piątek a próbka pójdzie do Warszawy do Laboklinu to najprędzej jest sens mocz pobrać w poniedziałek. W ten sposób upewnić się - czy jest czy nie - czy w pecherzu jest problem....bo oni wątpią bo nie ma krwi w moczu a i pH 7.0 nie jest takie złe...no i z powodu infekcji dróg moczowych kot by aż tak nie chudl... na razie poprosiłam o DIA p.biegunkowe. .a i czekamy na syrop z żurawina dla kotów - profilaktycznie na pęcherz. ... prosimy o kciuki bo jeszcze z tydzień czekania przed nami zanim zacznie się jakieś leczenie.....
Ojej, Lucasku, Juleczku, ciociu Lucas2014 jak dobrze, że poczta dostarczyła, bo już się martwiłam, że zginęło... To taki drobiazg, żebyście o nas pomyśleli w Wigilię - no, niestety na Wigilię nie doszło, ale pomyślicie w Sylwestra, a jak w Sylwestra tak w cały rok! Bo my o Was zawsze myślimy, a ja o Moim Rycerzu Lucasku to już w ogóle Sabcia
Ja bym tez obstawiała u Zuni to IBD. Bo chudnięcie musi mieć przyczynę. Jeśli się chudnie, to znaczy, że dostaje się za mało pokarmu w stosunku do potrzeb. Albo potrzeby są większe (np. w nadczynności tarczycy jest bardzo szybka przemiana materii), albo pokarmu za mało. Za mało z powodu niedostatecznego jedzenia (ale Zunia je), albo za słabego wchłaniania (zapalenie, biegunka), które jest przy IBD.
Dzisiejszy KĄCIK MUZYCZNY będzie łącznikiem między Świętami, które już minęły, a zbliżającym się Sylwestrem. Wybrane fragmenty pochodzą z programu The Sound of Christmas z 1987 r., tego samego, od którego zaczęliśmy świąteczne filmiki scenką The Christmas Fantasy - muzycznym miksem muzyki Mozarta i popularnych świątecznych melodii. Najpierw wybrana część medleyu kolęd w wykonaniu Julie Andrews, Johna Denvera, Placida Domingo i The Kings Singers:
A teraz fragment, który przenosi nas we wspomnienia dawnych, sylwestrowych balów...