Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 02, 2023 21:29 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

jolabuk5 pisze:Ssie z wielkim zaangażowaniem :D

To prawda, zdjęcie w ogóle nie oddaje jego pasji :)
Justyna nie ssie, Justynowi myje głowę z wielkim zapałem. Mnie też chce, no ale ja mam włosy i nie bardzo może się zrealizaować
MaryLux pisze:U mnie ssanie uprawiał Psocisław

Niektóre koty tak mają, podobno to jakieś reminiscencje choroby sierocej
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Czw sie 03, 2023 5:30 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Ciekawe jakie to uczucie :-)
Taki ssacz. Niesamowite te kociska.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw sie 03, 2023 6:22 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Mój Maniuś tak samo ssie i ugniata. Tylko, że on najchętniej robi to na gołe ciało i mniej więcej jest to ręka pod pachą więc jest to bolesne. Ale mu pozwalam bo widać potrzebuje. Czasem ślini się przy tym niemiłosiernie :)

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Czw sie 03, 2023 8:46 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:Moja Zawieszka tak miała, ssała sobie brzuszek.
Padało hasło - ssiesie i było wiadomo, że jest zadowolona, bo tak się u niej objawiało zadowolenie i spokój :)

u Daisy to choroba sieroca, ona biedna straciła mamę w wieku 2 tygodni :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw sie 03, 2023 11:54 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

jozefina1970 pisze:Ciekawe jakie to uczucie :-)
Taki ssacz. Niesamowite te kociska.

Uczucie? Zależy czy zdążę się przykryć :P
aga66 pisze:Mój Maniuś tak samo ssie i ugniata. Tylko, że on najchętniej robi to na gołe ciało i mniej więcej jest to ręka pod pachą więc jest to bolesne. Ale mu pozwalam bo widać potrzebuje. Czasem ślini się przy tym niemiłosiernie :)

Nodi też najchetniej ssie w taki sposób. Dlatego staram się być gotowa i okryć się przed nadejściem ssacza :) Ja już nawet nie mówię o gołym ciele, ale przez cienką koszulę nocną czy bluzkę też boli.
I owszem, ślini się, wszystko mokre po seansie
mir.ka pisze:
Katarzynka01 pisze:Moja Zawieszka tak miała, ssała sobie brzuszek.
Padało hasło - ssiesie i było wiadomo, że jest zadowolona, bo tak się u niej objawiało zadowolenie i spokój :)

u Daisy to choroba sieroca, ona biedna straciła mamę w wieku 2 tygodni :(

Zawieszkę musiałam wraz z rodzeństwem zabrać od matki gdy jeszcze kocięta uczyły się jeść samodzielnie. Zalewało piwnicę i nie było wyjścia. Więć pewnie to faktycznie była choroba sieroca.
Nodi (żywa pamiątka po Kasi, KropceXL) został znaleziony sam, na ruchliwej ulicy w Morągu jako kilkutygodniowe kocię, później spędził jakiś czas w schronisku nie przystosowanym dla kotów, gdzie raz w tygodniu dosłownie rzucał się w ramiona wolontariuszy tak bardzo pragnął kontaktu z człowiekiem.
A teraz, poza nawykiem ssanie ma ten kotek wywalone na wszystko i rządzi :)
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Czw sie 03, 2023 12:28 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

:-)
Mrusielda nie ssie ale jak jest taka rozkrochmalona to woda z pynia leci ;-)
Czy muszę dodawać, że nienawidzę zdrobnień ale w stosunku do kotów uchodzą. Mało tego, jak gadam zdrobniale do Mru to też się ślinię :ryk:

jozefina1970

Post » Czw sie 03, 2023 12:36 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

jozefina1970 pisze::-)
Czy muszę dodawać, że nienawidzę zdrobnień ale w stosunku do kotów uchodzą. Mało tego, jak gadam zdrobniale do Mru to też się ślinię :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk:
Ja się nie ślinię, czy mam sie martwić, że jestem złą kocią matką? :strach:

Katarzynka01

Post » Sob sie 05, 2023 8:17 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob sie 05, 2023 8:40 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:

Chyba nie :ryk:

jozefina1970

Post » Sob sie 05, 2023 9:05 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob sie 05, 2023 12:33 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Gosiagosia pisze:Obrazek

:1luvu:
Niestety nic takiego słodkiego, małego i burego z porannej kawki mi w realu nie wyszło. Ale przynajmniej wirtualnie :)
Miłego dnia Gosiu :)

Katarzynka01

Post » Sob sie 05, 2023 12:35 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

jozefina1970 pisze:
Katarzynka01 pisze:

Chyba nie :ryk:

mir.ka pisze:
Katarzynka01 pisze:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Wy się śmiejecie, a ja :strach:
Teraz czasy ciężkie, mając dzieci nawet w spokoju wódki się napić nie można bo zaraz ktoś policję wezwie.
A jeśli ktoś uzna, że koty nie są wystarczajaco zaopiekowane i odbiorą mi prawo do opieki?

Katarzynka01

Post » Sob sie 05, 2023 12:41 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Wczoraj było blisko, blisko do założenia Niebieskiej Karty i ostrej interwencji służb.
Wczoraj była moja kolej w Kąciku Muzycznym.
Prace zostały przerwane albowiem
Obrazek
Obrazek
Przemocy domowej unikam, w każdym razie w stosunku do kotów 8)
Rozmawiałam więc. Rozmawiałam ponad 1,5 godziny. Domyślacie się gdzie Nodi ma rozmowy? No właśnie tam :)
A później nie wiedzieć czemu i jak (już po opuszczeniu stanowiska przez Nodiaka, kotek niewinny) wcięło mi 3/4 tekstu wraz z linkami. Zostały mi ze dwa zdania i pa! Poszło w dym jak sen złoty.
Ale dopadł mnie przebłysk geniuszu - otworzyłam historie i tam znalazłam :dance: :dance2:
Uff, wszyscy domownicy żyją, ja też :)

Katarzynka01

Post » Sob sie 05, 2023 12:43 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Warto teksty zapisywac w chmurze i to z autozapisem.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Sob sie 05, 2023 12:48 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Lifter pisze:Warto teksty zapisywac w chmurze i to z autozapisem.

:ryk:
Trzeba umieć to robić w tej chmurze :oops:

Najgłupsze w tej przygodzie było to, że zapisywałam, bo zapisuję tylko prymitywnie i ręcznie. Ale Nodi tak mnie zaabsorbował, że zlekceważyłam zapis :evil:

Katarzynka01

[poprzednia][następna]