Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Blue pisze:Przepraszam, zmogła mnie migrena dziś dlatego dopiero teraz się odzywam, ja też oczywiście poproszę o dane do przelewu!
Anja pisze:Blue pisze:Przepraszam, zmogła mnie migrena dziś dlatego dopiero teraz się odzywam, ja też oczywiście poproszę o dane do przelewu!
Jeżeli nie jest za późno ja również.
Dopiero do mnie dotarła ta wiadomość o śmierci MaryLux.
Bardzo smutna..,
czitka pisze:Katarzynka01 pisze:jolabuk5 pisze:Nie wiem, czy dobrze wybrałam. Szczególnie pierwszy utwór - myślałam o Concierto de Aranjuez, ale pan trębacz nie mógł skojarzyć i zaproponował w to miejsce Gabriel's Oboe z Misji - zgodziłam się, ale trochę się boję, czy słusznie...
https://www.youtube.com/watch?v=ZeIV9PbJImg
Świetny wybór Jolu![]()
Ale wykształcony skrzypek, który nie kojarzy Concierto de Aranjuez![]()
W miejsce nieszczęsnego Concierto wybrałabym Il Silenzio, Ciszę Nini Rosso. Wiem, straszliwie ograna, ale piękna
https://www.youtube.com/watch?v=xUXf4hBLFso
Bo to trębacz a nie skrzypek!
Jolu, pięknie!
Ewentualnie, podobnie jak Kasia, podmieniłabym Gabriel's Oboe z Misji na Silenzio, ale to też zamiana pięknego na piękne. Może jeszcze ktoś posłucha i się wypowie, pan trębacz jest pod telefonem, nie ma problemu.
A May Way jest ze mną dzisiaj od rana, totalnie rozkleiłam się słuchając w kółko w wykonaniu Stachurskiego, chociaż wiem, że Frank Sinatra to klasyka. Chciałam po polsku, nie znalazłam tego nagrania z tłumaczeniem, które Ty wstawiłaś tutaj. Piękne!
Bardzo głośno słuchałam, bardzo.
My Way to cała Mary...
Dziękuję, Jolu!
meg11 pisze:Muzyka dobrze dobrana.
ewkkrem linki są puste.
ewkkrem pisze:meg11 pisze:Muzyka dobrze dobrana.
ewkkrem linki są puste.
Nie wiem czemu![]()
Marysia wysłała mi na massengera i pewnie dlatego ich nie widzisz'.
Kombinuję:
mir.ka pisze:ewkkrem pisze:meg11 pisze:Muzyka dobrze dobrana.
ewkkrem linki są puste.
Nie wiem czemu![]()
Kombinuję:
była wszechstronnie uzdolniona
ewkkrem pisze:mir.ka pisze:ewkkrem pisze:meg11 pisze:Muzyka dobrze dobrana.
ewkkrem linki są puste.
Nie wiem czemu![]()
Kombinuję:
była wszechstronnie uzdolniona
Rozumiem, że widać Marysine kaskaderowanie![]()
Marysia to omnibus. Odnajdywała się i w naukach ścisłych i humanistycznych. Uczyła matematyki, fizyki, chemii i ... jęz, angielskiego, polskiego, a nawet biologii. Na poziomie szkoły średniej i ... nawet czasem dalej. Historia była jej szczególnie bliska choć, na równi z historią kochała matematykę.
Mam takie jakieś wrażenie, że doceniam ją dopiero terazRozmawiałyśmy prawie codziennie i były to takie "nocne(przeważnie) Polaków rozmowy". To tak jak ze zdrowiem. Mistrz Kochanowski napisał, że nikt się nie dowie jako smakuje aż się ... zepsuje.
Ech Maryś, obiecałaś, że będziesz nas straszyć po śmierci. Czekamy aż spełnisz obietnicę.
madrugada pisze:
Mary uczyła też niemieckiego. Rzeczywiście była wszechstronna. Kiedyś napisałam jej, że jest człowiekiem Renesansu.
maciejowa pisze:Dostałam od Izy nr konta do zrzutki na wieniec. Zrobiłam dziś przelew.. To bardzo smutne. Spotkałam się z Marią kilka razy, nawet była naszym przewodnikiem po Wrocławiu. Uwielbiałam jak opowiadała o miejscach, które odwiedzaliśmy. Będzie mi jej brakowało.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue i 96 gości