Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 27, 2023 17:31 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:
jozefina1970 pisze:
Katarzynka01 pisze:Wytrzymałam 1,5 odcinka :)
Zapowiadało się nieźle po czym zdechlo :(

Ale nie zwracaj uwagi na niedorobionego Romea i Julię! Oglądaj dalej :ryk:

:oops:
Taki naiwny się zrobił.
A akcja nie zmierza czasem w kierunku romansu dziadka z Kolumbijką?

Spoiler mam zrobić?

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw lip 27, 2023 17:39 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:)
Poza tym poprzez nią serial jest wg mnie trochę SF bo nie jest możliwe aby osoba z tak ogromną dysfunkcją społeczną pracowała w zespole, a nawet kierowała nim. To chyba kolejny wytrysk pp

Nah, żadna pp... dysfunkcyjni, autystyczni detektywi to stary i niestety dość popularny trop. Mnie Saga nie wkurzała, ale rozumiem jak to może zniechęcić.

ziuku

Od: Nie wrz 11, 2022 11:31

Post » Czw lip 27, 2023 18:09 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

jozefina1970 pisze:
Katarzynka01 pisze:
jozefina1970 pisze:
Katarzynka01 pisze:Wytrzymałam 1,5 odcinka :)
Zapowiadało się nieźle po czym zdechlo :(

Ale nie zwracaj uwagi na niedorobionego Romea i Julię! Oglądaj dalej :ryk:

:oops:
Taki naiwny się zrobił.
A akcja nie zmierza czasem w kierunku romansu dziadka z Kolumbijką?

Spoiler mam zrobić?

Bardzo pięknie proszę :)
ziuku pisze:
Katarzynka01 pisze:)
Poza tym poprzez nią serial jest wg mnie trochę SF bo nie jest możliwe aby osoba z tak ogromną dysfunkcją społeczną pracowała w zespole, a nawet kierowała nim. To chyba kolejny wytrysk pp

Nah, żadna pp... dysfunkcyjni, autystyczni detektywi to stary i niestety dość popularny trop. Mnie Saga nie wkurzała, ale rozumiem jak to może zniechęcić.

Wkurzała mnie główna bohaterka, a w efekcie saga zniechęciła, faktycznie :)
Jest w tym też pp, vide słynne dyrektywy akademii Filmowej. Więc trzeba czy nie wprowadza się różne osoby do akcji
Ale faktycznie jest też ten drugi trop. Najlepszą ilustracją jest bardzo popularny Harry Hole (z serii kryminałów Jo Nesbo). Jest to wręcz humorystyczne chwilami i jednocześnie wkurzające bo nieprawdopodobne. A przecież w powieści kryminalnej szukam logiki i prawdopodobieństwa bo gdy chcę fantastyki, zmieniam gatunek
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Czw lip 27, 2023 18:18 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Kurde, a ja jednak kocham Most nad Sundem :1luvu: Aczkolwiek dalej nie wiem, kto mordował w drugim sezonie.
A proszę bardzo - zaczęłam drugi sezon torów i to niby zmierza ale na razie jeszcze nie zmierzyło do celu. Czy jakoś tak - bo to nawet nie żuraw i czapla.
Jakieś takie porównania przy tym serialu mi się kojarzą :ryk:

jozefina1970

Post » Czw lip 27, 2023 19:11 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Uuuu, drugi sezon?
To chyba jednak nie będę kontynuować
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Czw lip 27, 2023 19:40 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:Uuuu, drugi sezon?

Ja lubię. Im dłuższe tym lepsze ;-) bo ja się przyzwyczajam do bohaterów ;-)
Nie, no dobra - sama już się zaczynam męczyć :ryk:

jozefina1970

Post » Nie lip 30, 2023 7:05 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie lip 30, 2023 16:41 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

jozefina1970 pisze:
Katarzynka01 pisze:Uuuu, drugi sezon?

Ja lubię. Im dłuższe tym lepsze ;-) bo ja się przyzwyczajam do bohaterów ;-)
Nie, no dobra - sama już się zaczynam męczyć :ryk:

Słodkie magnolie, okazały się tak słodkie, że :201435
gdzie się podziała rzygająca ikonka?
Poza tym mają 3 sezony. Chyba jednak nie dam rady. Film był znakomity, serial jest rozwleczony do maksimum, a wszyscy bohaterowie zupełnie nie z tego świata. Co jeden, to ideał. Strasznie to naiwne
Gosiagosia pisze:Obrazek

Poranek co prawda dawno minął, ale dziękuję i miłego dnia :1luvu:

Katarzynka01

Post » Nie lip 30, 2023 17:02 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Odwieczny spór, odwieczny dylemat - kot ruszy czy nie ruszy? Napocznie czy nie?
Obserwując mojego drapieżcę (raczej drapieżniczkę), skłonna jestem uznać, że tak :strach:
Taki mamy rytuał. Co wieczór Nemi przychodzi do mnie do łóżka na pieszczotki. Mruczy głośno jak traktor, wywala się, rozwala, przewala z boku na boczek, wypręża łapeczki a czasem sie w tych pieszczotach zapamiętuje i roznamietnia. Ostatnio tak się rozochociła, że skoczyła i ugryzła mnie w gardło. Miłosne to było ukąszenie, ale rzecz może być znamienna odnośnie znanego dylematu :twisted:
Aż się biedna przestraszyła, najeżyła, obfukała samą siebie po czym dalej się pieściła
Niestety fotografa przy tym nie było, a gdyby nawet był to by mu chyba aparat/telefon wyleciał z ręki :)
Ale udokumentowałam inny rytuał, mianowicie przekąskowy.
Gdy przychodzi odpowiednia pora (albo nieodpowiednia) drapieżcy zaczynają krążyć. Najaktywniejszym krążownikiem jest żarłacza błękitna
Nie da się w tej sytuacji zrobić zdjęcia nie poruszonego
Obrazek
Obrazek
Dopiero konsumpcja pozwala pstryknąć normalną fotkę
Obrazek
Z Nodim, łaskawcą nie ma takich problemów. Ten jest stateczny. Nie wcale nie dlatego, że taki grzeczny, on taki obrażony. I robi łaskę łaskawca :twisted:
Bo on liczy na suche :roll:
Obrazek

Katarzynka01

Post » Nie lip 30, 2023 17:48 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Dobrze, jak koty chcą coś konkretnego, dostają i zjadają. :ok: :ok: :ok: Gorzej, jak ten cykl wyglada tak: Kot chce COŚ, dostaje, nie zjada, nadal chce coś (innego), dostaje, nie zjada i tak w kółko, do skończenia pomysłów na to, co kot może chcieć. Ewentualnie można zacząć od początku, od pierwszego niechcianego cosia :wink:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie lip 30, 2023 19:02 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Otóż to, otóż to - dobrze jak wie!
A rytuał słodki

jozefina1970

Post » Nie lip 30, 2023 19:17 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

jolabuk5 pisze:Dobrze, jak koty chcą coś konkretnego, dostają i zjadają. :ok: :ok: :ok: Gorzej, jak ten cykl wyglada tak: Kot chce COŚ, dostaje, nie zjada, nadal chce coś (innego), dostaje, nie zjada i tak w kółko, do skończenia pomysłów na to, co kot może chcieć. Ewentualnie można zacząć od początku, od pierwszego niechcianego cosia :wink:

Kot chce i jest żarłokiem, kot dostaje i mówi - mam cię w d... bo ja chcę suche! Posyp mi suchym albo nie będę jadł :roll: Teraz z tym walczę, niestety strategię psuje mi Justyn bo on ma miękkie serce. To posypuje. Co ciekawe przekąski zjada chętnie i bez posypki, posypywać życzy sobie mięso :roll:
A jak się go chce pogłaskać nie posypawszy, to może przylać rozczarowany wielce ten kotek :lol:
jozefina1970 pisze:Otóż to, otóż to - dobrze jak wie!
A rytuał słodki

Nemisia ma jednak nadal sporo cech kotki dzikiej. Ona nas kocha (tak myślę albo raczej taką mam nadzieję), ale na własnych warunkach. Owszem mizia się, przychodzi, ale ostrożnie. No i żaden gość jej raczej nie ogląda. Ale to w końcu jej dom a nie ZOO więc niby czemu mam przekonywać kota, żeby się pokazywał ludziom?
Jest u nas 6 lat, ale nieustannie dziczy :)

Katarzynka01

Post » Nie lip 30, 2023 19:23 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Nemisia to tak jak moja Pusia, gość w dom Pusia do szafy i udaje że nie ma kota.
Ona tylko mnie toleruje, kocha ba swój sposób. Śpi ze mną, przytula i mruczy do snu.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie lip 30, 2023 19:27 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Nemi Justyna też kocha, tzn też przychodzi do niego i mizia się do utraty przytomności. Ona się wręcz zapamiętuje w tych miziankach. Ale wtedy gdy chce.
Jak ktoś przychodzi to ona "zapada" w czeluściach kanapy Justyna.

Katarzynka01

Post » Nie lip 30, 2023 21:55 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Czarne tak mają. Albo zbliżone do czarnego. To są Kosmici, niezależnie od płci. Mogę napisać książkę o Cosi, jak bardzo jest inna od wszystkich moich kotów. Drugą o Manuli, to dopiero jest ewenementalny przypadek, sześć lat u mnie i w domu bywa wyłącznie w celu załatwienia się w kuwecie, zwymiotowania, ewentualnie obejrzenia telewizji, ja jej nigdy nawet nie dotknęłam! Czarne są po prostu nieprzewidywalne, myślące inaczej, czujące bardziej, kombinujące, bardzo inteligentne.
A wracając do Nemisi, to dlaczego ma pustą miseczkę na jednej fotce, a na innej, tam gdzie je, są jedynie śladowe ilości jedzenia na dnie? I jeszcze te opowieści o wydzielaniu chrupek Nodiemu...
No nie wiem, nie wiem...
Jakiś bazarek może by się przydał... :20147
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

[poprzednia][następna]