Zosia torbielowatosc... Ulka ma roczek..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 21, 2009 9:59

podejrzewam ,ze bedzie tak,ze jak juz oddam walkowerem i przestane czekac to wtedy sie zacznie :wink:
Obrazek

Dagires

Od: Pt gru 12, 2008 15:41

Post » Czw maja 21, 2009 9:59

Daga wyluzuj. Ciaza to cierpliwosc. Szczegolnie koncowka. Wszelkie terminy sa umowne i wszystko zalezy od dziecka. Wiec spokojnie. Nic nie przyspieszysz. A denerwujac sie tylko sobie i dziecku szkodzisz.

Jak Zoska?
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw maja 21, 2009 10:04

Zoska doskonale sie czuje , wygrzewa sie na słoneczku na parapecie , standartowo uprawia poranna gimnastyke z myszka i sparingi z Margo az siersc lata :lol: , beztroskie koty az im zazdroszcze :oops:
Obrazek

Dagires

Post » Czw maja 21, 2009 10:07

No i to sa dobre wiadomosci:) w suwaczku masz jeszcze 6 dni do umownego terminu. Wstrzymaj oddech. Wyluzuj. Samo przyjdzie:) Gina popros w odkladne zbadanie:) to pomaga:) Mnie lekarz za kazdym razem badal tak ze potem dostawalam skurczy:)
Obrazek

aga9955

Post » Czw maja 21, 2009 10:12

aga9955 pisze:No i to sa dobre wiadomosci:) w suwaczku masz jeszcze 6 dni do umownego terminu. Wstrzymaj oddech. Wyluzuj. Samo przyjdzie:) Gina popros w odkladne zbadanie:) to pomaga:) Mnie lekarz za kazdym razem badal tak ze potem dostawalam skurczy:)

heheh ostatnio jak mnie zbadał to juz prawie mialam torbe w reku i juz juz jechalismy ale przeszlo wszystko .
A z Zosia za 3 tyg na kontrole ale poki co i apety jest i pijemy z fontanny i wogloe to mamy cały bozy swiat w powazaniu wylegujac sie w dzien a w nocy nie dajac Nam spac heheheh
Obrazek

Dagires

Post » Czw maja 21, 2009 10:13

Dagires pisze:dupa dupa dupa .... przepraszam za wyrazenie ale juz nie daje rady , wczoraj caly dom posprzatalam,spacer i co .... wielkie nico .... :cry: a do tego idziemy dzis na wizyte do lekarza na ktora mielismy juz niby nie dotrzec wg tego co ona sam lekarz twierdzil ..... a tam ....wypisuje sie z tego interesu , bo juz mi nerwy siadaja :twisted:
obraź się i odwołaj poród, jak nie to nie :ryk:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw maja 21, 2009 10:19

Femka pisze:
Dagires pisze:dupa dupa dupa .... przepraszam za wyrazenie ale juz nie daje rady , wczoraj caly dom posprzatalam,spacer i co .... wielkie nico .... :cry: a do tego idziemy dzis na wizyte do lekarza na ktora mielismy juz niby nie dotrzec wg tego co ona sam lekarz twierdzil ..... a tam ....wypisuje sie z tego interesu , bo juz mi nerwy siadaja :twisted:
obraź się i odwołaj poród, jak nie to nie :ryk:

dokładnie tak zrobie , normalnie strzele focha i koniec :lol: , jak Ona nie chce wylezc i Matke obejrzeć od zewnatrz to juz jest jej problem a nie moj , nie wiem Maluda co traci :lol: , kurna no od samego poczatku juz dokazuje no , przeciez łaski mi nie robi buhabhuahhbhauauau
Obrazek

Dagires

Post » Czw maja 21, 2009 10:50

aga9955 pisze:No i to sa dobre wiadomosci:) w suwaczku masz jeszcze 6 dni do umownego terminu. Wstrzymaj oddech. Wyluzuj. Samo przyjdzie:) Gina popros w odkladne zbadanie:) to pomaga:) Mnie lekarz za kazdym razem badal tak ze potem dostawalam skurczy:)

U mnie nie działało. Nawet to odklejenie czegoś. Urodziłam prawie 2 tygodnie po terminie i miałam już serdecznie dość. I sprzątałam, odkurzałam i nic. Byłam potwornie gruba, ważyłam 98 kg :roll: :evil: - spać się nie dało (poduszka pod brzuch, poduszka między kolana), siedzieć było źle...
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw maja 21, 2009 11:49

Monia rowniez odczuwalam niedogodnosci:) przy wzroscie siedzacego pas:) tfu kota:) wazylam dosc sporo i generalnie brzuszydlo mialam jak stolik do kawy:) bylo tak wielkie ze moglam sobie z powodzeniem filizanke z kawa postawic:) rodzilam zawsze po terminie:) dzieci o wadze 4 kg:)

wiec doskonale rozumiem zniecierpliwienie:) ale Daga ma wspanialego meza:) i jest pod jego opieka:) wiec to powinno zmniejszyc niedogodnosci:)

trzeba spokojnie czekac:) nic sie nie przyspieszy:)
Obrazek

aga9955

Post » Czw maja 21, 2009 11:56

waze 100kilo , mieszkam w saunie a i Tomaszkowi brakuje juz cierpliwosci , wczoraj sie obrazil na buszydlo , bo mialam skurcze i oczywiscie przeszly , to stwierdzil ,ze w takim razie nie bedzie z Ulka rozmawial i basta :lol: . Tatulek stoi juz nad łozeczkiem i nozkami przebiera a tu córka cosik sie nie garnie :wink:
Obrazek

Dagires

Post » Czw maja 21, 2009 13:06

Witaj Dagus Kochana :1luvu:

heh przyjdzie czas to i Usia Tatusiowi wygarnie :lol:

Uleczko my też czekamy na Ciebie mały Skarbie :love:

Zosiu zdrówka duzo i trzymaj tak dalej :ok:

Jesteśmy serduchem z Wami

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Czw maja 21, 2009 13:16

Kociama pisze:Witaj Dagus Kochana :1luvu:

heh przyjdzie czas to i Usia Tatusiowi wygarnie :lol:

Uleczko my też czekamy na Ciebie mały Skarbie :love:

Zosiu zdrówka duzo i trzymaj tak dalej :ok:

Jesteśmy serduchem z Wami

hehehe na pewno mu wygarnie jak ma charakterek po mamusi :lol:
juz Wszyscy czekaja , nawet Zosia zdrowieje i juz łazi cala dzika za mna i miałczy , Margo to sie mizia jak nie ona , a Usia to by tylko siedziala w tym brzuszydle ...
Obrazek

Dagires

Post » Czw maja 21, 2009 13:17

Coby jej ta upartość w decyzjach na zawsze nie została :roll:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw maja 21, 2009 13:21

AgaPap pisze:Coby jej ta upartość w decyzjach na zawsze nie została :roll:

jak mowi jej imie to podobno marne szanse, nie dosc ze uparta jak baran to jeszcze szczerze przekonana o swojej racji :wink:
Obrazek

Dagires

Post » Czw maja 21, 2009 13:25

Dagires pisze:
AgaPap pisze:Coby jej ta upartość w decyzjach na zawsze nie została :roll:

jak mowi jej imie to podobno marne szanse, nie dosc ze uparta jak baran to jeszcze szczerze przekonana o swojej racji :wink:

ang. Ursula, Orsola, Ursola, Ursuline, franc. Ursule, hiszp. Ursula
Imię Urszula jest pochodzenia łacińskiego. Zostało utworzone od łacińskiego ursula, będącego zdrobnieniem słowa ursa, czyli niedźwiedzica. Można je zatem tłumaczyć jako młoda niedźwiedzica, niedźwiedziczka lub miła i zabawna jak młoda niedźwiedzica. W Polsce imię to było nadawane już w XIV w. Dziś imię Urszula nosi 192 847 Polek (w 2001 r. - 216 534). Według astrologów Urszule są bardzo samodzielne, muszą mieć poczucie, że w tym, co robią, nikt nie może ich zastąpić. Są ambitne, odpowiedzialne, lubią podejmować się trudnych zadań. Długo pozostają młode i do śmierci żyją na wysokich obrotach. Imię to jest najbardziej odpowiednie dla osób urodzonych pod znakiem Barana lub Koziorożca. Urszula, Kordula do pieca przytula. Od śnieżniej Urszuli oczekuj koszuli. Po Świętej Urszuli chłop się kożuchem otuli.
Święta Urszula - patronka Kolonii, urszulanek, młodzieży, nauczycielek, uniwersytetów w Paryżu i Coimbrze, sprzedawców sukna, dobrego zamążpójścia, spokojnej śmierci, chorujących dzieci. Według legendy była księżniczką angielską, która wraz z 11 tys. dziewic (liczba ta została zwielokrotniona przez pomyłkę kopisty) została zamordowana przez Hunów w Kolonii, gdy wracała z pielgrzymki do Rzymu. Jej kult rozwinął się w X w. - na całym świecie powstawały wówczas kościoły pod jej wezwaniem. Wspominana jest 21 października.
Imieniny: 29 V; 21 X;
Obrazek

Dagires

[poprzednia][następna]