Ich czworo - Serwis, Leośka, Czarek i Teo - Mucia za TM :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 10, 2007 19:44

Leoska izolowana od Dwukota.. lapie powolutku luz... niesmialo wskakuje na parapet, wyglada przez okno, wygrzewa sie nad kaloryferem, bezblednie kuwetkuje, przestaje sie mnie bac..a myzianki zaczynaja jej znow sprawiac przyjemnosc. Panicznie boi sie wszelkich zabawek :(

Dwukot wscieka sie ze nie moze wejsc do pokoju.. i zrzuca ksiazki z polek :twisted:

Rozwieszajac dzis 2ga ture ogloszen Leoski na trawniku zobaczylam zwloki kota :cry: a na ulicy jego wnetrznosci :cry: to najprawdopodobniej kotka ktora widzialam wczoraj z "syjamem"
Mam cholerne poczucie winy.... bo gdybym wczoraj dluzej postala z kontenerkiem..to moze by weszla... wyrzuty sumienia zzeraja mnie

Georginia pytala jak mi pomoc..marze o klapkach na oczy .. zeby nie widziec :(
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Śro sty 10, 2007 20:28

Gosiu przykro mi :( Coraz bardziej zaczynam doceniać błąkające się po ulicach szmaty bo zawsze myślę o najgorszym, a tu znów tylko szmatka
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Śro sty 10, 2007 21:05

Nic to nie da- usłyszysz.... A tak w ogóle to właśnie ustaliłam z TŻ, że zmierzasz ścieżką Burej Bandy- u nas było: pierwsze bure, drugie bure, trzecie buro- białe i wtedy zaczęły się walki na śmierć i życie.... Konkluzje- następne będzie biało- rude a walki skończą się tuż po tym jak przestaniesz zupełnie reagować na walki i zagryzanie się kotów :lol: U mnie scenariusz domowy był taki.... W wyrzutach sumienia się mogę tylko z Tobą zjednoczyć- nie wiem czy czytałyście o Studencie na uniwerku- ktoś podrzucił przed świętami- młody, zdrowy, czyściutki pełnojajeczny domowy kocur. Ugadałam się z portierami, że zostanie na uniewrku, zostawiłam zapas karmy na ferie świąteczne. Karmili, poili... Zaczęły się zajęcia- nie wiem czy ktoś Go wygonił czy sam wyszedł- przedwczoraj na Składowej zabił Go samochód..... Trzymaj się Gosiu!
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Śro sty 10, 2007 21:46

Gosia, nie uratujesz całego świata.
Robisz dużo, bardzo dużo i nie jesteś w stanie przewidzieć, tego, że coś się stanie.
Wiem, że to banalne, ale na świecie co sekundę giną i rodzą się i koty i (boję się, że to trochę nie na miejscu tutaj, ludzie). Nie mamy na to żadnego wpływu, niestety.
Pomyśl, o tych, które już masz pod opieką.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw sty 11, 2007 8:44

cholera :( Gosia, trzymaj sie no...
Montes skonkretyzowała to, co mnie się po głowie plącze - jak dobrze, że to tylko walające się szmaty, póki co - mam szczęście :?
Magicmada ma rację: nie zbawisz całego świata, nie uratujesz wszystkich, nie da się poprostu :( pomyśl, że dzięki Tobie żyje Dwukot, Kurdle, Pandy, Łezka, Lala, Leośka, nawet Tuptuś właśnie dzięki Tobie w ostatnich chwilach był szczęśliwy i kochany. Niewiele? nieprawda! to aż tyle kocich żyć. Trzymaj się, babo, i jakby co - to wiesz :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw sty 11, 2007 10:09

Gosiu, kochana, co ja mam Ci napisać, żeby Cię pocieszyć? Nie da się... Nie ma nic takiego...

Nie zawsze się da...
Trzeba robić swoje i mieć nadzieję, że takich zdarzeń będzie jak najmniej. Coraz mniej...
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw sty 11, 2007 10:14

gosiu pomysl o kotach które uratowałaś - dzięki tobie wiele bid znalazlo domki
trzymaj się
I rozpieszczaj Dwukota
S.
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Czw sty 11, 2007 20:30

Dzieki za cieple slowa.
Dwukot wczoraj wieczorem dopieszczal mnie - Serwis domagal sie dluuugich myzianek z mruczeniem, udeptywaniem i wywalaniem brzucha, Biziek przyszedl do lozka i znow bylo jak przed pojawieniem sie Leoski ciumkanie.

Za to nad ranem nie bylo juz tak slodko :twisted: obudzila mnie dzika awantura - to Biziek dokonal wlamu do pokoju Leoski :evil: a ta nie potrafi mialczec 8O tylko skrzeczy 8O - i moze dlatego to mnie obudzilo.
Uszczerbkow na zdrowiu futer nie stwierdzono.. za to Leoska nalala znow na poslanko :evil:
Jak jej pomoc zeby nie bala sie tak panicznie Dwukota? dodam ze w jej towarzystwie Chlopaki zachowuja sie naprawde dobrze - nie fukaja, nie atakuja, nie szaleja.
Bez Dwukota leoska zaczyna sie niesmialo przymilac, wlacza traktor, nawet skrzeczala przez drzwi jak witalam sie z Dwukotem ze ona tez chce.
Zanosi sie bowiem na to ze Leoska posiedzi u mnie zanim znajdzie nowy dom - mimo prawie 150 ogloszen rozwieszonych na osiedlu - nie bylo zadnego telefonu :(
Obrazek

goska_bs

Post » Czw sty 11, 2007 22:32

Gosiu, a może Krople Bacha? Można przynajmniej spróbować! Tylu kotom pomogły...

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw sty 11, 2007 22:48

Gosiu, moim zdaniem powinnaś jak najszybciej rozwieszać ogłoszenia netowe i rzeczywiste żeby znaleźć Leośce nowy dom. Krople Bacha.. hm... to kotka, która prawdopodobnie była jedynaczką. Nie wiem, czy jest sens inwestować i ingerować w zmianę przyzwyczajeń takiego kota.
Ja oferuję pomoc w umieszczaniu ogłoszeń papierowych w Warszawie. Choćby jutro...
Transport się przecież zorganizuje!
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Czw sty 11, 2007 23:15

smutno tu u Was się zrobiło :( :(

:ok: :ok: :ok: za lepsze dni i szybki dom dla Leośki
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

Post » Pt sty 12, 2007 17:53

Postaram sie zeby dzis bylo nieco mniej pesymistycznie ;)
Leoska nadal traktuje Dwukota jak worek treningowy :twisted:
Wczoraj Krolowa Jedza Leoska I zazyczyla sobie wyjscia z pokoju - to ja wypuscilam poszla do drugiego pokoju tylko po to zeby zakamuflowac sie pod lozkiem. Biziek jako stworzenie nadmiernie ciekawskie oczywiscie polazl na lozko. Krolowa wystawila glowe i lape.. i dalej rzucac jadem i trenowac sierpowe, podbrodkowe i haki :twisted: A co nato moj kochany Biziaczek ? ten debil zaczalsie do niej wdzieczyc 8O wywalac brzucho,podstawiac lape w celu.. nawiazania zabawy 8O
Zastanawiam sie czy to kot (Biznes) o bardzo malym rozumku czy tez zaczal przejawiac sklonnosci maso 8O ;)
Obrazek

goska_bs

Post » Pt sty 12, 2007 17:59

Po prostu Biznes lubi hardcore :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt sty 12, 2007 18:07

goska_bs pisze:Krolowa wystawila glowe i lape.. i dalej rzucac jadem i trenowac sierpowe, podbrodkowe i haki A co nato moj kochany Biziaczek ? ten debil zaczalsie do niej wdzieczyc wywalac brzucho,podstawiac lape w celu.. nawiazania zabawy

Jakbym widziała zależność między Kłopotyną i Azorem :lol: :lol: . Skłonności muszą być maso :wink: , w innym wypadku nie dawaliby się tak maltretować.
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pt sty 12, 2007 19:49

Ja radzę nie zwracać uwagi na ich zachowania, póki sie krew nie leje. Moje koty wysmarowane od kilku dni tuńczykiem śmierdzą przebojowo i dalej się leją. Od wyskakiwania co chwilę z łożka i rozdzielania ich na bosaka, gonienia po płytkach i innych atrakcjach, które mi szykują, nie moge wyjść z przeziębienia. Przestałam reagować i o dziwo - spokój, czego i wam życzę.
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

[poprzednia][następna]