Jarka pisze:Taką obrożę kot może nosić cały czas, tylko trzeba ją wymieniać, okres ważności jest na opakowaniu.
Ok..
Mam nadzieję że się uda..
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Jarka pisze:Taką obrożę kot może nosić cały czas, tylko trzeba ją wymieniać, okres ważności jest na opakowaniu.
MonikaMroz pisze:Jak założysz to ona dziala 30 dni.
To jak założysz kotu to zapisz date załozenia w kalendarzu jakimś
MonikaMroz pisze:i musi Ci wejść jeden palec miedzy obroże a szyje kociaka. Ja sie stresowałam jak Bagi ją nosiła zeby sie gdzieś nie powiesiła albo łapką nie zahaczyła.
jolabuk5 pisze:A kupiłaś jedną czy dwie?
MonikaMroz pisze:No coś TY!
To normalne.
Po prostu trzeba uważać. Jak to bedziesz zakladac starszej kotce to bym byla spokojniejksza. jak Borysowi to trzeba bedzie na niego bardziej uważać bo to szaleniec mały jest.
Niektóre dziewczyn na formu sa przeciw tym obróżkom bo wiem ze mialy niefajne przeżycia.
Więc to jak najbeardzoej normalne ze masz obawy.
jolabuk5 pisze:Niekoniecznie. Najważniejsze jest samopoczucie Fiszki. Kociak mógłby dostać, ale nie musi, zresztą przy jego brykaniu obróżka jest bardziej niebezpieczna. Chociaż pewnie przydałoby mu się coś na uspokojenie
MonikaMroz pisze:Kurczę on chce się bawić i dominować.
Moja koleżanka i w sumie tez behawuorystka kazała mi zamykać kota jeśli wykazuje agresje. Ma się kot nauczyć ze po złym zachowaniu będzie izolowany.
Może tez coś takiego by się zdało u Ciebie.
Po każdym takim ataku bierz Borysa i zamykaj .
Bo obroża wyciszy może Fiszkę, ale co z małym.
Już sama nie wiem.
Może fileway do kontaktu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości