Drops + koty

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 18, 2020 19:15 Re: Drops + koty

Ewkkrem Tereska jest u mnie dwa lata i na łóżko nawet nie spojrzy :( za to Kropka koza jedna już się panoszy na całego. Uwielbia wchodzić na wygrzane miejsce przez Szajbusa czyli najczęściej na poduszkę :)

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Czw cze 18, 2020 20:00 Re: Drops + koty

SabaS pisze:Ewkkrem Tereska jest u mnie dwa lata i na łóżko nawet nie spojrzy :( za to Kropka koza jedna już się panoszy na całego. Uwielbia wchodzić na wygrzane miejsce przez Szajbusa czyli najczęściej na poduszkę :)

Połóż na łóżku coś co lubi a wskoczy :D
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Czw cze 18, 2020 20:06 Re: Drops + koty

To nie ten typ kota, nie przejdzie :roll: na rączki też nie :( tylko jak sama przyjdzie, to chwilę mogę pogłaskać, byle nie za blisko ogona bo pazury i zęby idą w ruch :)
Tak więc doceń, że jednak Amorka zaszczyciła Cię swoją obecnością na łóżku :) jest szansa, że będzie postęp. U mnie już nie liczę na to. A poza tym dwa na łóżku wystarczą, i tak już śpię wygięta w paragraf :)

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Czw cze 18, 2020 22:34 Re: Drops + koty

:201461 :201461

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt cze 19, 2020 9:37 Re: Drops + koty

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt cze 19, 2020 13:58 Re: Drops + koty

SabaS pisze:To nie ten typ kota, nie przejdzie :roll: na rączki też nie :( tylko jak sama przyjdzie, to chwilę mogę pogłaskać, byle nie za blisko ogona bo pazury i zęby idą w ruch :)
Tak więc doceń, że jednak Amorka zaszczyciła Cię swoją obecnością na łóżku :) jest szansa, że będzie postęp. U mnie już nie liczę na to. A poza tym dwa na łóżku wystarczą, i tak już śpię wygięta w paragraf :)

Doceniam :D . Czyli Tereska, podobnie jak Nowaki, nie lubi się spoufalać z pospólstwem? Mnie ratuje to, że Nowaki za żarcie oddałyby własną duszę, strach i siebie nawzajem :mrgreen: Na rączki? Absolutnie nie! Amorkę miałam na rękach 3 (trzy) razy w ciągu prawie 2 lat a Mumisia ani razu :evil: . Za to głaski i czesanie szczotką po grzbiecie oboje bardzo lubią. I przy nasadzie ogonka też :D , ale tylko jak w główce pojawia się żarcie. Podczas żebrania o żarcie, przed żarciem i w trakcie żarcia. Po żarciu - d-pa. Kocie dzikusy :cry: Trzy tygodnie polowałam na grzbiet Mumcia, żeby mu wyciąć dreda. Dzisiaj się udało.
Pozdrawiam Tereskę, Kropcię, Szajbuska :D i Ciebie :1luvu:
Ewkkrem.

Gosiagosia pisze:Obrazek

Dziękujemy :1luvu:
Wprawdzie "łykend" zaczął się dla dużej fatalnie :( Duża zbłaźniła się okropecznie :20145 Wstydu się najadła, że już obiadu nie musi :P . Otóż, postanowiła pojechać do sklepu 8O . Rzadko to robi więc wprawy brak. Zaparkowała, wysiadła i ... alarm jej się włączył :( . Za nic nie chciał się wyłączyć. Tzn, wyjca ma odłączonego i tylko światełka migały. Obdzwoniła znajomych i nieznajomych. Znalazła wreszcie dobrą duszę, która zgodziła się przyjechać z pomocą. Dobra dusza popatrzyła, usiadła na fotelu kierowcy i ... przestało migać 8O . Okazało się, że to nie alarm a niezdarna duża, niechcący, włączyła światła awaryjne :ryk: :ryk: :ryk: .
Drops.

Zgadzam się z powiedzeniem, że "śmiech to zdrowie" więc śmiejcie się ze mnie ile wlezie :evil:
Na zdrowie!
Duża.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Post » Pt cze 19, 2020 14:03 Re: Drops + koty

Nie wstydź się, je też jestem "blondynka" jeżeli chodzi o samochód. :mrgreen:

Gosiagosia

Post » Pt cze 19, 2020 15:02 Re: Drops + koty

Ja w ogóle nie umiem prowadzić samochodu i z podziwem patrzę na takie dzielne kobiety, jak Ty!
A co do przytomności umysłu... W niedzielę wyjęłam pojemniczki z rozmrożonym mięsem dla kotów i miałam zanieść do pokoju. A że akurat opróżniałam pokojowe wiaderko, włożyłam pojemniki do tego wiaderka i zabrałam wszysztko do pokoju. Może z 10 minut później zaczęłam szukać pojemników z mięsem po całym mieszkaniu :oops: Chyba z kwadrans łaziłam po pokojach, ze 3 razy zaglądałam do lodówki w nadziei, że sie tam ponownie zmaterializowały :twisted: W końcu spojrzałam na wiaderko... i wreszcie mi się przypomniało, że tam je wsadziłam. :oops: :oops: :oops:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt cze 19, 2020 15:07 Re: Drops + koty

jolabuk5 pisze:Ja w ogóle nie umiem prowadzić samochodu i z podziwem patrzę na takie dzielne kobiety, jak Ty!
A co do przytomności umysłu... W niedzielę wyjęłam pojemniczki z rozmrożonym mięsem dla kotów i miałam zanieść do pokoju. A że akurat opróżniałam pokojowe wiaderko, włożyłam pojemniki do tego wiaderka i zabrałam wszysztko do pokoju. Może z 10 minut później zaczęłam szukać pojemników z mięsem po całym mieszkaniu :oops: Chyba z kwadrans łaziłam po pokojach, ze 3 razy zaglądałam do lodówki w nadziei, że sie tam ponownie zmaterializowały :twisted: W końcu spojrzałam na wiaderko... i wreszcie mi się przypomniało, że tam je wsadziłam. :oops: :oops: :oops:

Alzheimer cię dopadł :ryk: :ryk:
Ja też tak czasami mam.

Gosiagosia

Post » Pt cze 19, 2020 15:13 Re: Drops + koty

No właśnie :twisted:
Jak się nazywa ten Niemiec, co mi wszystko chowa?
Alzheimer Babciu, Alzheimer! :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt cze 19, 2020 15:24 Re: Drops + koty

Pewnie nie wszyscy wiecie, ale ten niemiec :( to sąsiad Cioci MaryLyx :evil: Moją dużą dopadł już dawno, dawno temu :mrgreen:
Drops.
L. J. Kern
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Post » Pt cze 19, 2020 16:02 Re: Drops + koty

Nie wiedziałam, ze on taki wszędobylski :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt cze 19, 2020 18:07 Re: Drops + koty

jolabuk5 pisze:Nie wiedziałam, ze on taki wszędobylski :D

On nie jest wszędobylski. On wlazł w moją dużą i powiedział że mu u niej dobrze i zostanie :mrgreen:
Dobrze, że jeszcze pamięta o żarciu dla nas i o kuwetach :smokin:
Drops.
Kiedyś, dawno temu, spytałam lekarza (okazyjnie, prywatnie) co mam począć by pamięć wróciła. Polecił mi Bilobil a na moje pytanie: a kto mi przypomni by go zażywać? - zaniemówił :mrgreen: . Nie ma rady, z Niemcem trzeba się pogodzić :twisted:
L. J. Kern
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Post » Pt cze 19, 2020 18:17 Re: Drops + koty

ewkkrem pisze:

On nie jest wszędobylski. On wlazł w moją dużą i powiedział że mu u niej dobrze i zostanie :mrgreen:
Drops.
Kiedyś, dawno temu, spytałam lekarza (okazyjnie, prywatnie) co mam począć by pamięć wróciła. Polecił mi Bilobil a na moje pytanie: a kto mi przypomni by go zażywać? - zaniemówił :mrgreen: . Nie ma rady, z Niemcem trzeba się pogodzić :twisted:

Naprawdę powaliłaś mnie na łopatki :ryk: :ryk:

Gosiagosia

Post » Pt cze 19, 2020 18:29 Re: Drops + koty

Gosiagosia pisze:
ewkkrem pisze:

Drops.

Naprawdę powaliłaś mnie na łopatki :ryk: :ryk:

Opisałam autentyczną scenkę :evil: Pracowałam wtedy w drukarni i drukowaliśmy wiele druków dla lekarzy.
Tak było :D .
Ja o swoich codziennych lekach na nadciśnienie potrafię zapomnieć :( . Niemiec zawładnął mną na amen :evil: Na moje nieszczęście nie czuję różnicy w ciśnieniu. Wysokie (220/130 czy 140/90 czuję się tak samo) :(
L. J. Kern
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

[poprzednia][następna]