InkaPigulinka (*) 51 Mania [*] LUSIA na DT, książka - zapisy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 30, 2017 20:19 Re: InkaPigulinka (*) 51 - teraz Mania [*] pytanie s. 15 LUS

MaryLux pisze:
Ewa L. pisze:
MaryLux pisze:
Ewa L. pisze:Jak Luśka ?

Mrrrruuuczy :)

No to super znaczy się ,że wszystko gra i mruczy :mrgreen: :ok:

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto paź 31, 2017 8:40 Re: InkaPigulinka (*) 51 - teraz Mania [*] pytanie s. 15 LUS

MaryLux pisze:
Hannah12 pisze:Fajna Lusia, widać, że ma swoje zdanie.
A jak w aklimatyzacją, wszystko ok?

Je, pije, siusia i kupka w kuwecie, reaguje na wędkę, mrrruczy. Dziś pokazała się mojej uczennicy

czyli już zadomowiona :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto paź 31, 2017 10:31 Re: InkaPigulinka (*) 51 - teraz Mania [*] pytanie s. 15 LUS

MaryLux pisze:
Alyaa pisze:Śliczna krówcia :1luvu:

Opowiesz historię Lusi? Jak/skąd do Ciebie trafiła?

Napisałam 3/4 historii - i komp się wyłączył :(
O lusi wiem, że plątała się po porcie rzecznym, wyrzucona przez kogoś (prawdopodobnie). Odłowiona na sterylkę. Wolontariuszki myślały, że aborcyjną, ale okazało się, że to nie ciąża, tylko ropomacicze. Potem trafiła do kocińca. Ale zjadała swoje, a potem podjadała innym kotom. Dlatego ważne było, żeby trafiła gdzieś jako jedynaczka.

Miała szczęście, że wolontariuszki Ją zgarnęły. Ropomacicze na "wolności" nie rokuje dobrze :(
Ogryzek, na początku pobytu u nas, też wyjadał chrupki Pestki. Ona, do tej pory jedynaczka, przyzwyczajona, że nawet jak zostawi to w misce jest, chodziła przez Niego głodna. A Grysiek robił się szerszy niż wyższy... Z czasem nauczył się, że zawsze jedzenie jest i nie będzie głodny i przestał Jej wyjadać, a nawet zaczął zostawiać chrupki w misce. :) Tak już koty zgarnięte z ulicy mają - najadają się "na zapas"...
Na szczęście Lusia już nie musi się martwić o jedzenie, ciepło i bezpieczeństwo! :1luvu:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto paź 31, 2017 11:56 Re: InkaPigulinka (*) 51 - teraz Mania [*] pytanie s. 15 LUS

Śliczna :)
Może tam gdzie ją znalazłaś jest dłuższy opis jej historii .
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto paź 31, 2017 14:55 Re: InkaPigulinka (*) 51 - teraz Mania [*] pytanie s. 15 LUS

ale cudna wiadomość, śliczna króweczka :1luvu: :1luvu: Kurka mruczy specjalnia dla Lusi, jak jej się dobrze trafiło :)
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Wto paź 31, 2017 17:24 Re: InkaPigulinka (*) 51 - teraz Mania [*] pytanie s. 15 LUS

Lusia. Przytuptałam oficjalmnie przywitać cię na forumie. Jezdę Książniczka Ofelja i będę ci pomogać zdomciowić się na forumie. Jezdę starsiejsza od cię (ale nie stara! coby nie było!) i zaopiekuję się tobą. Teraz se mieszkasz w Dużą co była Dużą moich koleszanków Ineczki i Mani. To będziesz też moją młodsiejszą koleszanku. I jeszcze się chce z tobą zakoleszankowić Mała Ciorna co u mię mieszka. Pewnie przytupta jak se wyozorkuje futerko po obiadku.
Lizam cię po uszku
Książniczka Ofelja
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto paź 31, 2017 17:42 Re: InkaPigulinka (*) 51 - teraz Mania [*] pytanie s. 15 LUS

Lusia. To ja, Mała Ciorna Carmen. Już przytuptałam. Czy będziesz moją koleszanku? Będziesz? Ja mam tyle samo lat co ty i jezdę cała ciorna. I lubiam lizać po uszkach. A ty lubiasz?
Lizu lizu
Mała Ciorna Carmen
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto paź 31, 2017 18:25 Re: InkaPigulinka (*) 51 - teraz Mania [*] pytanie s. 15 LUS

mir.ka pisze:
MaryLux pisze:
Hannah12 pisze:Fajna Lusia, widać, że ma swoje zdanie.
A jak w aklimatyzacją, wszystko ok?

Je, pije, siusia i kupka w kuwecie, reaguje na wędkę, mrrruczy. Dziś pokazała się mojej uczennicy

czyli już zadomowiona :)

A przynajmniej prawie zadomowiona

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto paź 31, 2017 18:26 Re: InkaPigulinka (*) 51 - teraz Mania [*] pytanie s. 15 LUS

Alyaa pisze:
MaryLux pisze:
Alyaa pisze:Śliczna krówcia :1luvu:

Opowiesz historię Lusi? Jak/skąd do Ciebie trafiła?

Napisałam 3/4 historii - i komp się wyłączył :(
O lusi wiem, że plątała się po porcie rzecznym, wyrzucona przez kogoś (prawdopodobnie). Odłowiona na sterylkę. Wolontariuszki myślały, że aborcyjną, ale okazało się, że to nie ciąża, tylko ropomacicze. Potem trafiła do kocińca. Ale zjadała swoje, a potem podjadała innym kotom. Dlatego ważne było, żeby trafiła gdzieś jako jedynaczka.

Miała szczęście, że wolontariuszki Ją zgarnęły. Ropomacicze na "wolności" nie rokuje dobrze :(
Ogryzek, na początku pobytu u nas, też wyjadał chrupki Pestki. Ona, do tej pory jedynaczka, przyzwyczajona, że nawet jak zostawi to w misce jest, chodziła przez Niego głodna. A Grysiek robił się szerszy niż wyższy... Z czasem nauczył się, że zawsze jedzenie jest i nie będzie głodny i przestał Jej wyjadać, a nawet zaczął zostawiać chrupki w misce. :) Tak już koty zgarnięte z ulicy mają - najadają się "na zapas"...
Na szczęście Lusia już nie musi się martwić o jedzenie, ciepło i bezpieczeństwo! :1luvu:

To prawda.

MaryLux

Post » Wto paź 31, 2017 18:27 Re: InkaPigulinka (*) 51 - teraz Mania [*] pytanie s. 15 LUS

kussad pisze:Śliczna :)
Może tam gdzie ją znalazłaś jest dłuższy opis jej historii .

Nic więcej nie znalazłam na stronie fundacji

MaryLux

Post » Wto paź 31, 2017 18:27 Re: InkaPigulinka (*) 51 - teraz Mania [*] pytanie s. 15 LUS

kwiryna pisze:ale cudna wiadomość, śliczna króweczka :1luvu: :1luvu: Kurka mruczy specjalnia dla Lusi, jak jej się dobrze trafiło :)

mmmmrrrrru
Lusia

MaryLux

Post » Wto paź 31, 2017 18:29 Re: InkaPigulinka (*) 51 - teraz Mania [*] pytanie s. 15 LUS

MB&Ofelia pisze:Lusia. Przytuptałam oficjalmnie przywitać cię na forumie. Jezdę Książniczka Ofelja i będę ci pomogać zdomciowić się na forumie. Jezdę starsiejsza od cię (ale nie stara! coby nie było!) i zaopiekuję się tobą. Teraz se mieszkasz w Dużą co była Dużą moich koleszanków Ineczki i Mani. To będziesz też moją młodsiejszą koleszanku. I jeszcze się chce z tobą zakoleszankowić Mała Ciorna co u mię mieszka. Pewnie przytupta jak se wyozorkuje futerko po obiadku.
Lizam cię po uszku
Książniczka Ofelja

Książniczko, czy wiesz, że Mania była też z mojej foondacji?
Lusia

MaryLux

Post » Wto paź 31, 2017 18:30 Re: InkaPigulinka (*) 51 - teraz Mania [*] pytanie s. 15 LUS

MB&Ofelia pisze:Lusia. To ja, Mała Ciorna Carmen. Już przytuptałam. Czy będziesz moją koleszanku? Będziesz? Ja mam tyle samo lat co ty i jezdę cała ciorna. I lubiam lizać po uszkach. A ty lubiasz?
Lizu lizu
Mała Ciorna Carmen

Dobrze, będę twoją koleszanku :) Nie wiem, czy lubię lizanie po uszkach. Ale lubię smyranie.

MaryLux

Post » Wto paź 31, 2017 18:56 Re: InkaPigulinka (*) 51 - teraz Mania [*] pytanie s. 15 LUS

Lusia. Tak się cieszę! Lubiam mieć koleszanki! Mrrrr... Posmyrać też cię mogę ogonkię!
Na razie tuptam bo mamy podwieczorka!
Mała Ciorna Carmen
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto paź 31, 2017 19:23 Re: InkaPigulinka (*) 51 - teraz Mania [*] pytanie s. 15 LUS

MB&Ofelia pisze:Lusia. Tak się cieszę! Lubiam mieć koleszanki! Mrrrr... Posmyrać też cię mogę ogonkię!
Na razie tuptam bo mamy podwieczorka!
Mała Ciorna Carmen

A co amciałaś na podwieczorku?

MaryLux

[poprzednia][następna]