Dziękuję wszystkim Cioteczkom za życzenia
Ode mnie też przejmijcie wszystkiego NAJ, NAJ .... w nowym roku 2017
Pożyczyłam na trochę laptopa, uregulowałam rachunki i takie tam różne … aby w koncu pobyć trochę na forum, poczytać co u innych cioteczek,
pochwalić się swoimi milusinskimi … jak mi tego brakuje
Zaczął się nowy rok. Zobaczymy co nam przeniesie. Ale coraz trudniej o optymizm …
Sw.Mikołaj nie przyniósł mi pod choinkę aparatu fotograficznego

dlatego fotki są .... jakie są
Tymon w maju gdy trafił do nas ....

Ta fotka jest z czerwca 2016

A tak wyglądał w listopadzie 2016

Ostatnie fotki z grudnia 2016 … widać jaką ma piękną sierść
Tymon – coraz mniej walczy przy szczotkowaniu, a jego siersc jest coraz piekniejsza - co widac na fotkach.

Bardzo lubi przesiadywać na balkonie, gdzie jest ostatnio tylko kilka stopni
Tysia – moja kocia terapeutka, ciągle nie wyrosła jeszcze ze wskakiwania przy każdej okazji na plecy
ludziówW tym roku stuknie jej 15 roczek, a wcale tego po niej nie widać

i oby tak dalej …

Tosia – kotka z ADHD, ma ciągle dużo energii mimo swych 13 lat. Ostatnio miała stan zapalny uszka, ale dzięki kropelkom już jest

Tola – kot gdy chce to potrafi …. bardzo ciepłolubna koteczka, często wygrzewa swoje około 13-letnie kosteczki.
Po niej już trochę widać latka, dużo śpi, nie dokazuje, ale nadal
nadziera się jak goopia, gdy chce do swego Dużego na ręce albo gdy domaga się mokrego żarełka

Dziunia – najpiękniejsza, słodka, wrażliwa i bardzo mądra kotka. Ciągle śpi nad moją głową, mruczy mi cichutko do snu i … poprawia fryzurkę
Nie przyzwyczaiła się jeszcze do obecności wnusia … najchętniej cały jego pobyt u nas przesypia na wysoko położonych miejscówkach

Cymek – zrobił się okropnie namolnym kocurem. Gdy tylko usiądę od razu pcha się na kolana i głośno mruczy nadstawiając łepetynkę do miziania.
W nocy śpi obok mnie w łóżku i coraz częściej nie daje się stamtąd wygonić
Tilla – zielonooka, czarna piękność, kolejna miziasta kocica. Gdy tylko usłyszy, że szczotkuję jakiegoś kota od razu biegiem leci aby i ją wyczesac…
ale tradycyjnie już na JEJ warunkach – zaakceptowałam je i jesteśmy obydwie bardzo zadowolone
Fituś – teraz już jedyny pies w naszym stadzie, kochana mordeczka z cudownymi „paczałkami”
Tilla i Cymek
Tilla i Tymon – bawią się zabawkami wnusia, korzystając z tego, że maluch śpi
Tosia i Cymek – taki widok zdarza się rzadko, ale są dni gdy Tosia „odpuszcza” Cymkowi, co widać na poniższych fotkach.
Nawet się zamieniali miejscami … bez
łapoczynów
Tymon złapał
kimkę… to najbardziej luzacki kot w naszym stadzie. Jak przystało na persa - z papierami czy bez … wsio rybka.
Persy są po prostu INNE i za to właśnie je się uwielbia

Fituś i Tilla – wiadomo dla kogo w Kotinowie są fotele
Tymon, Tola i Fituś – słaba fotka bo pod światło i z komórki, ale bardzo mi się spodobał ten widok.
Zimnica, śnieg, wiatr za oknem, a moi mniejsi przyjaciele w ciepełku, najedzone, zdrowe i … wyluzowane … serce się raduje na taki widok

Nie mam pojęcia kiedy znowu będę mogła zajrzeć na miau ....
Nawet zagrałam w totka ... i nic