Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 12, 2016 22:05 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Wygląda jakby ruszyła kryza, chyba odrasta. Dla niewtajemniczonych - Puszczyk\Pusia została złapana z piękną kryzą, która zaraz na wstępie wylazła.
Ale wraca po namyśle. Kicia pewnie z nią zkoligacona, ta którą widziałam na śniegu za Barbakanem miala taką kryzę jak dawna Pusia.
Najwspanialszy jest kolor -szarej renety czasem z odrobiną rudego, malutki biały krawacik. No i te pytające oczy: Nie jesz kotów ?
I głos - operowy ! Głos majątek, trochę jak Kate Bush, śpiewa wysko i rozkosznie miło. Koci anioł...Pusia

To na dobranoc jeszcze jedno zdjęcie z Koterii.

Obrazek
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Od: Pt paź 08, 2010 13:07

Post » Sob mar 12, 2016 22:14 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

lilianaj pisze:Ile ona biedulka musiała w życiu złych rzeczy doświadczyć, że się tak bardzo bała. Całe szczęście, że to minęło i już nie wróci. Tamten czas, kiedy cierpiała pozostał już tylko złym wspomnieniem. Bo wspomnienia bywają różne.
To przepiękna kotka. :1luvu:
Uwielbiam przedstawienia w Teatrze Wielkim. Najbardziej mnie zachwyca "Jezioro łabędzie". Ale podobają mi się też opery.

Lilianko nie wiadomo co wycierpiała i niestety nie opowie mi swej ponurej historii. Jedno jest pewne że coś złego jej się przytrafiło że tak długo się otwiera na człowieka
i tak do końca nie ufa. 22 marca mija 3 rocznica jak do nas przyszła.
A co do Teatru to ja też uwielbiam Jezioro Łabędzie i Giselle i wszystkie klasyczne balety.
Jezioro łabędzie dawno temu.... :(
Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob mar 12, 2016 22:16 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

lamiglowka pisze:Wygląda jakby ruszyła kryza, chyba odrasta. Dla niewtajemniczonych - Puszczyk\Pusia została złapana z piękną kryzą, która zaraz na wstępie wylazła.
Ale wraca po namyśle. Kicia pewnie z nią zkoligacona, ta którą widziałam na śniegu za Barbakanem miala taką kryzę jak dawna Pusia.
Najwspanialszy jest kolor -szarej renety czasem z odrobiną rudego, malutki biały krawacik. No i te pytające oczy: Nie jesz kotów ?
I głos - operowy ! Głos majątek, trochę jak Kate Bush, śpiewa wysko i rozkosznie miło. Koci anioł...Pusia

To na dobranoc jeszcze jedno zdjęcie z Koterii.

Obrazek

Śpiewa nadal szczególne rano jak mąż kroi mięsko, Hugo jej wtóruje tylko Migotka cichutko czeka.
Dziękuję za zdjęcia
Dobranoc Basiu.

Gosiagosia

Post » Sob mar 12, 2016 22:19 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Oglądałam z moją Ś.P. Mamą jezioro z Mają Plisiecką na Mezzo. Niedawno. Też siedzicie na Mezzo?
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Od: Pt paź 08, 2010 13:07

Post » Sob mar 12, 2016 22:34 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

lamiglowka pisze:Oglądałam z moją Ś.P. Mamą jezioro z Mają Plisiecką na Mezzo. Niedawno. Też siedzicie na Mezzo?

Naturalnie ostatnio do 4 rano właśnie Jezioro Łabędzie oglądałam. Mogę oglądać na okrągło i nigdy mi się nie znudzi.

Gosiagosia

Post » Sob mar 12, 2016 22:36 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Pusia jest piękna, a to dawne zdjęcie takie smutne, miała bardzo przestraszone oczy. Dobrze, że rozkwita i coraz bardziej ufa swoim Dużym :)
Obserwowanie, jak lękliwy kot nabiera zaufania i się otwiera jest niesamowite...

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Sob mar 12, 2016 22:37 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

KatS pisze:Pusia jest piękna, a to dawne zdjęcie takie smutne, miała bardzo przestraszone oczy. Dobrze, że rozkwita i coraz bardziej ufa swoim Dużym :)
Obserwowanie, jak lękliwy kot nabiera zaufania i się otwiera jest niesamowite...

I to coraz bardziej ufa i rozkwita ale nadal nie lubi brania na ręce, czesania i gwałtownych ruchów.

Gosiagosia

Post » Sob mar 12, 2016 22:40 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

:201461 :201461 :201461 :201461 :201461 :201461

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob mar 12, 2016 22:42 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Gosiagosia pisze:
KatS pisze:Pusia jest piękna, a to dawne zdjęcie takie smutne, miała bardzo przestraszone oczy. Dobrze, że rozkwita i coraz bardziej ufa swoim Dużym :)

I to coraz bardziej ufa i rozkwita ale nadal nie lubi brania na ręce, czesania i gwałtownych ruchów.

Z gwałtownymi ruchami Stella też się nie oswoiła, jakies nagłe dźwięki, wszystko co się dzieje szybko i nagle ją przeraża. Ale czesać się uwielbia, z tym że kochałą to od początku. Zaraziła też upodobaniem do czesania Ciri i teraz obie przybiegają z mruczeniem jak biorę do ręki szczotkę :)
Niektóre koty nie lubią brania na ręce i czesania nawet bez przeżycia traumy, więc może nigdy tego nie polubi, kto wie... ważne, że rozkwita w swoim bezpiecznym domu :)

Ja nigdy nie byłam na przedstawieniu baletowym :oops: za to lubię operę i w ogóle muzykę, sama lubię spiewać i słuchać innych. W sumie to mi dałas do myslenia, że trzeba się po prostu wybrać na jakis koncert :!:

KatS

Post » Sob mar 12, 2016 22:51 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Czasami trzeba się wybrać na to co się lubi. Jeszcze chcę zaliczyć kino i może jeszcze przed świętami się wybiorę. Mam ochotę na komedię "Faceci do wzięcia"

Gosiagosia

Post » Sob mar 12, 2016 23:00 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Własnie zaczęłam wekend :ok:
Mój będzie trwać do wtorku. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob mar 12, 2016 23:01 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Ja byłam w kinie w czwartek, mam pod nosem kino, wystarczy przejsc przez ulicę, a w czwartki są tanie seanse, więc nieraz sobie chodzę. Ale trzeba by się wybrać na cos na żywo, to zupełnie inne wrażenie, jakos mi to w ogóle nie przyszło do głowy, a to dobry pomysł. Bardzo blisko, z 5 minut pieszo, mam też teatr, więc w sumie sama nie wiem, czemu na to nie wpadłam :roll:
Lubię cała atmosferę takiego wyjscia teatralnego czy operowego, że się trzeba ładnie ubrać, jest jakos tak odswiętnie... a potem niesamowite wrażenia :)

KatS

Post » Nie mar 13, 2016 0:38 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Gosiagosia pisze:
Bunio& Daga pisze:Gosiaczku.Juz niedługo wiosna zacznie wygladac jak wiosna i zacznie sie wasz czas wyjazdów na działke.Dzisiaj przeszedł deszczyk i powietrze zaraz inaczej zapachniało.Na pewno tez tęsknisz za kawałkiem swojej ziemi.Juz niedługo :ok:

Czekam i tęsknię :P ale już bliżej do tej wiosny oby nie tylko kalendarzowej :mrgreen:
Podobno już wschodzą krokusy ale w Warszawie tego nie widać. U Ciebie Basiu już zwiastuny są ?

Słabo to widać.Troszeczkę szczypioru tulipanów i spioszki się zazieleniły.Klęgor żurawi za oknem i bazie i chyba już.Może troszke trawa ozyła

Bunio& Daga

Od: Pt wrz 19, 2014 11:37

Post » Nie mar 13, 2016 0:44 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Cudowne te wasze koty :) :ok:
Puszczyk znakomite imię dla kota i doskonale do niego pasuje :ok:

Bunio& Daga

Od: Pt wrz 19, 2014 11:37

Post » Nie mar 13, 2016 20:48 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Piękne koteczki :) Pusia puchata niesamowicie :D Jak radgole do Lilianki :D Domagam się więcej Hugonka :kotek:

Ja się cieszę, że mieszkam w Bytomiu. Tutaj mamy Operę Śląską. Najbardziej lubię operetki. W Bytomiu jest tradycja, że w Noc Świętojańską opera wystawia sztukę na placu pod Muzeum Górnosląskim. Przychodzi tam połowa Bytomia. Poza tym Opera bierze udział w różnych wydarzeniach ważnych dla miasta i dzięki temu Bytomianie są osłuchani z muzyką operową. I wszyscy razem śpiewają "usta milczą, dusza śpiewa, kooochaaam Cięęęę" https://www.youtube.com/watch?v=ftuhyTDwyWs Dlatego zamieszkałam w Bytomiu :kotek:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

[poprzednia][następna]