Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 03, 2016 18:48 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - gata iberica

Mry.
Podobno był długi łykęd. Nie wiem gdzie, bo nie u nas. U nas były goście. Dużo gościów. Mię się podobali bo mię miziali, chociaż nie dawali mniamuśności. A Mała Ciorna tak się bojała że jeden dzień to prawie nie wylazła i ino się chowała. Teraz goście już se pojechali i Duża sprzątała nasze mieszkanko.
A tak wogóle to mamy zębną aferę. Bo zanim przyjechały goście to Duża znajdnęła kociego kieła na podłogu. No i się zdenerwowiła okropecznie i kazała nam pokazać pysie, czyj to kieł. To ja od razu miauknęłam Małej Ciornej coby nie otwierała pysia, bo Duża nas zabierze do doctorro co zabiera kotkom ząbki i boli pyś. No i nie otwierałyśmy pysiów. Ale Dużej się wew końcu udało policzyć moje kiełki i już wie że to nie mój. Mała Ciorna dalej czyma pysia zamkniętego, a ja myślę i myślę jak ją schować przed niedobrym doctorro. Chyba będę ją musiała bronić ząbkami i pazurkami własnemi.
Książniczka Ofelja
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto maja 03, 2016 19:21 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - gata iberica

Ofelko kochana miauknij Twojej Dużej,że tego kiełka to pewnie zgubiła wróżka Zębuszka, bo ona mieszka na zamku niedaleko morza.
Może wracała do domu i była już zmęczona i nawet nie wie ,że zgubiła...Trzeba wieczorem podłożyć ząbka pod poduszkę to Zębuszka go zabierze....
ObrazekObrazek

isiaja

Od: Śro gru 28, 2011 13:36

Post » Wto maja 03, 2016 19:27 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - gata iberica

Ojej, to straszne, to okropne!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto maja 03, 2016 19:53 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - gata iberica

Biedna :( :(
Pralcia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto maja 03, 2016 19:59 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - gata iberica

Jest to straszne i okropne, bo Mała Czarna i bez tego jest szczerbata :( W dodatku nie spodziewałam się, bo nie jechało jej z pysia tak jak wcześniej Ofelii. Wybieram się z nimi niedługo na szczepienie, to przy okazji poproszę weta o zajrzenie w pychol i pokażę tego zgubionego kła.
Kurka, młode koty, zadbane, a już szczerbate :evil: Kopytka mi opadają :(
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Sob maja 07, 2016 18:41 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - gata iberica

Mrrrr... Była dziś u mię Teściowna i przyniesła mię niespodziewankę - prezęt od mojego koffanego Lilo. A to była zabawka z walerianką. Mrrrr... Cudowna, najkocieńsza na świecie! Mrrr...
Książniczka Ofelja naciepana-walerianką

Sowa z walerianowym nadzieniem zrobiła furorę. Mała Czarna, jak się do niej dobrała, to aż się pośliniła.
A ja padam na dziób. Na giełdzie ogrodniczej kupiłam 2 pomidory koktajlowe, poziomkę, truskawkę i miętę truskawkową, z kwiaciarni dotargałam dwa wory ziemi i sadziłam. Na posprzątanie mieszkania nie starczyło mi już siły :oops:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Sob maja 07, 2016 19:26 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - gata iberica

Miauczór. Lubię lalejanę, przylecę :)
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro maja 11, 2016 19:23 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - gata iberica

MB&Ofelia pisze:Mrrrr... Była dziś u mię Teściowna i przyniesła mię niespodziewankę - prezęt od mojego koffanego Lilo. A to była zabawka z walerianką. Mrrrr... Cudowna, najkocieńsza na świecie! Mrrr...
Książniczka Ofelja naciepana-walerianką

Sowa z walerianowym nadzieniem zrobiła furorę. Mała Czarna, jak się do niej dobrała, to aż się pośliniła.
A ja padam na dziób. Na giełdzie ogrodniczej kupiłam 2 pomidory koktajlowe, poziomkę, truskawkę i miętę truskawkową, z kwiaciarni dotargałam dwa wory ziemi i sadziłam. Na posprzątanie mieszkania nie starczyło mi już siły :oops:

niech się uprawy przyjmą i dobrze rozrastają :ok:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Czw maja 12, 2016 21:37 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - gata iberica

Łał walerianka! A nasza @ schowała poduszeczki z walerianką i nie chce nam ich oddać.
Cymes na odwyku.
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Od: Czw paź 24, 2013 20:05

Post » Pt maja 13, 2016 4:46 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - gata iberica

Wszystkiego najkocieńszego dla Karmenitki z okazji Dnia Czarnego Kota :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt maja 13, 2016 7:14 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - gata iberica

Salem 11 pisze:Łał walerianka! A nasza @ schowała poduszeczki z walerianką i nie chce nam ich oddać.
Cymes na odwyku.

Cymes. No to jezd skądal okropeczny. Jak można kotu zabrać zabawku? Weś ty Dużej nasiusiaj do kapciów. I do torebki.
Książniczka Ofelja oburzona
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt maja 13, 2016 7:16 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - gata iberica

Ewa L. pisze:Wszystkiego najkocieńszego dla Karmenitki z okazji Dnia Czarnego Kota :1luvu:

Och, Ciociu, dziąkuję serdusznie :oops: Nie wiedziałam że dzisiaj jezd świąto bo nie umię paczać na kalędarz :oops:
Mała Ciorna Carmen
Obrazek

MB&Ofelia

[poprzednia][następna]