Zuzia i Pola po raz 33

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro wrz 30, 2015 7:55 Re: Zuzia i Pola po raz 33

Cześć Zuziaczki :) Nowy dzień :) Oby był dobry :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro wrz 30, 2015 7:59 Re: Zuzia i Pola po raz 33

Ciepłych kaloryferów życzę! U nas na szczęście już grzeją, co prawda mam odkręcone tylko dwa (z czego jeden na noc - w sypialni). W dzień mi słoneczko nagrzewa przez wieeeelkie okno w salonie.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro wrz 30, 2015 8:22 Re: Zuzia i Pola po raz 33

MaryLux pisze:Dobra temperatura na dworze to ponad 20 stopni!

Ponad 20 *C to latem.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro wrz 30, 2015 8:23 Re: Zuzia i Pola po raz 33

Sihaja pisze:Cześć Zuziaczki :) Nowy dzień :) Oby był dobry :)

Cześć Dorotko! :1luvu:
Mam nadzieję że szybko minie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro wrz 30, 2015 8:24 Re: Zuzia i Pola po raz 33

MB&Ofelia pisze:Ciepłych kaloryferów życzę! U nas na szczęście już grzeją, co prawda mam odkręcone tylko dwa (z czego jeden na noc - w sypialni). W dzień mi słoneczko nagrzewa przez wieeeelkie okno w salonie.

Jak na razie zimne a w domu 19,3 *C :(
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro wrz 30, 2015 8:28 Re: Zuzia i Pola po raz 33

Zbieram się do roboty .
Miłego dnia :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro wrz 30, 2015 18:11 Re: Zuzia i Pola po raz 33

Witam ! :D
Jak wychodziłam z pracy to na dworze było tak ciepło że ludzie chodzili na krótki rękaw. Przyszłam do domu i okazuje się że naprawdę zaczęli grzać. Wprawdzie w kuchni kalafiorek ledwo ciepły a w pokoju zimny ale już nie lodowaty ale można powiedzieć że zaczęli grzać.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro wrz 30, 2015 18:20 Re: Zuzia i Pola po raz 33

Korzystając z promocji w zoo+ i możliwości otrzymania dodatkowych punktów zamówiłam dziewczynkom dodatkowe 2,25 kg Purizona tym razem z cielęciną , Kilka musików Gurmeta i........krytą kuwetę.
Dziś odwiedził nas pan kurier i wszystko dostarczył. Myślałam że kuweta najwięcej problemów przysporzy Zuzi bo ona nie jest skłonna do nowości a tu niespodzianka.
Gdy kuweta była jeszcze nie złożona Pola oglądała ją, obwąchiwała i zaglądała do środka. Jak wsypałam żwirek i postawiłam na miejscu okazało się że Pola boi się kuwety. Obchodzi ją na paluszkach jakby miała na nią ta kuweta zaraz naskoczyć .
Zuzia za to zobaczyła kuwetę, weszła do środka , zrobiła siku, zakopała i wyszła jakby ta kuweta stała tam od zawsze.
Na razie nie zakładałam im tych przezroczystych wahadłowych drzwiczek żeby się przyzwyczaiły.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro wrz 30, 2015 18:22 Re: Zuzia i Pola po raz 33

Przypominam też że dziś ostatni dzień głosowania na miss i mistera miau.......ale to już pewnie nikogo nie obchodzi.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro wrz 30, 2015 18:24 Re: Zuzia i Pola po raz 33

I to są uroki mieszkania w bloku :D Nie trzeba się martwić ogrzewaniem, kaloryferki żeliwne grzeją aż miło :) Choć z drugiej strony nie można grzać kiedy się chcę. Ja mam kaloryfery elektryczne i to jakieś liche :/ Na szczęście mam kominek i właśnie też napaliłam :)

No to może lepiej nie zakładaj w ogóle tych drzwiczek, bo będzie tam chyba brzydko pachnieć. Ja jestem przeciwniczką krytych kuwet :mrgreen:,

Czemu nie obchodzi nikogo głosowanie? Mnie obchodzi komu będę prezent wysyłać ;p
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro wrz 30, 2015 18:29 Re: Zuzia i Pola po raz 33

U nas już tzry nocki grzeja . Kaloryferki letnie ale powietrze w domu inne . I jakoś tak się przyjemniej wstaje . :roll:
Bojową kuwete zamówiłaś ?

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro wrz 30, 2015 18:40 Re: Zuzia i Pola po raz 33

jaką kupiłaś Ewuniu kuwetę, mam zamiar też kupić zakryta w zooplusie :D
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Śro wrz 30, 2015 18:45 Re: Zuzia i Pola po raz 33

klaudiafj pisze:I to są uroki mieszkania w bloku :D Nie trzeba się martwić ogrzewaniem, kaloryferki żeliwne grzeją aż miło :) Choć z drugiej strony nie można grzać kiedy się chcę. Ja mam kaloryfery elektryczne i to jakieś liche :/ Na szczęście mam kominek i właśnie też napaliłam :)

No to może lepiej nie zakładaj w ogóle tych drzwiczek, bo będzie tam chyba brzydko pachnieć. Ja jestem przeciwniczką krytych kuwet :mrgreen:,

Czemu nie obchodzi nikogo głosowanie? Mnie obchodzi komu będę prezent wysyłać ;p

W kuchni zimą fajnie mi grzeją ale w pokoju już nie. Kiedyś jak się wprowadziłam grzały całe a od kilku lat jest tak że górna rura gorąca a dolna zimna i połowa żeberek górna ciepła a dół zimne. Wezwałam hydraulików że coś jest nie tak a on mi na to że nie widzi problemu bo w domu mam ciepło a w ogóle to lokatorzy płacą za 19 *C ciepła w mieszkaniu. Po kłóciłam się z panem i nic mi z tego nie wyszło. Nadal nie mogę zrozumieć czemu mam mieć pół kaloryferów zimnych a pół ciepłych i to ma być ok.

Co do kuwety to kryte kuwety posiadają specjalne filtry które pochłaniają brzydkie zapachy i nie śmierdzi w nich. Co jakiś czas należy tylko wymienić filtr. Ja też raczej nie jestem za krytymi kuwetami ale niestety zdarza się że Pola przeszkadza Zuzi w załatwianiu się i zdarza się że Zuzia wystraszona załatwia się dalej zamiast w kuwecie to np. w kuchni pod oknem. W tej kuwecie nie widzi czyhającej Poli i ma święty spokój.

A głosowanie nikogo juz nie obchodzi bo nikt nie chce już głosować. Dziś zagłosowała tylko jedna osoba i nikt więcej. Ja też chcę wiedzieć komu będę wysyłać nagrodę bo przygotowałam się do konkursu i myślę że nagrody są atrakcyjne i dla kotów i dla dużych więc warto brać udział w konkursie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro wrz 30, 2015 18:48 Re: Zuzia i Pola po raz 33

wiesiaczek1 pisze:jaką kupiłaś Ewuniu kuwetę, mam zamiar też kupić zakryta w zooplusie :D

Kuwetę mamy taką

http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_ ... zne/300743
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro wrz 30, 2015 18:49 Re: Zuzia i Pola po raz 33

barbarados pisze:U nas już tzry nocki grzeja . Kaloryferki letnie ale powietrze w domu inne . I jakoś tak się przyjemniej wstaje . :roll:
Bojową kuwete zamówiłaś ?

U mnie dopiero dziś zaczęli.
Zobaczę jutro czy fajnie się wstaje bo od jutra wstaję o 4,30.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]