Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele c.d...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro kwi 01, 2015 23:34 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele c.d

Ja też żałuję, że wróciłam ! ale teraz muszę tu żyć i nie narzekać. Tu mam dom, rodzinę i przyjaciół a za granicą tak się nie przyjaźnią.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw kwi 02, 2015 12:45 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele c.d

Hej Gosiu :)
Moja mama jest pielęgniarką, ja pracowałam 5 lat w służbie zdrowia, więc wiem z autopsji jak to wygląda i wygląda źle. Lekarzy się wychwala i wynagradza a pielęgniarki są zwykłymi nieszanowanymi służącymi w tym kraju. To jest skandaliczne jak się to widzi. Jak lekarze dupy wyżej mają niż... i jak traktują swój personel. Ech... dobrze, że mam ten przypadkowy rozdział za sobą. Ale mamie współczuję, choć obecnie pracuje w fajnym miejscu i zajmuje się wyższymi sprawami - tj papierkami i rozdawaniem leków :D

Za granicą bym nie chciała pracować, ale rok w rok jak nasze państwo podnosi zusy dla firm jednoosobowych to niestety coraz bardziej mnie skręca z frustracji. 1100 zł miesięcznie muszę płacić na zus, czy zarobię czy nie - nikogo to nie interesuje. Do tego vat. A co roku podwyżka o ok 50 zł. Strach zostać w tym kraju. Tusk obiecywał że zus będzie adekwatny do progu zarobku i guzik. Coraz mniej nas stać by harować na to państwo. Za granicą mają składki symboliczne np w Anglii :/
A tu się dziwią, że przedsiębiorcy nie tworzą miejsc pracy i dają niskie wynagrodzenia. Jak tak dalej pójdzie to etat zniknie, bo to się już nie opłaca. Teraz jak pracownik chce zarabiać godnie to mu dają umowę o dzieło - to nie wina pracodawcy że są niskie wynagrodzenia to wina rządu, który co roku drastycznie podnosi podatki - bo to nie jest 5 zł - to jest 50 zł płacone miesiąc w miesiąc :/
Niestety Polska jest dla bogaczy :/
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw kwi 02, 2015 14:32 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele c.d

Niestety prawdę piszesz i gdyby chociaż te pieniążki były faktycznie odkładane na Twoje konto (chociaż tak miało być - po to stworzono Kapitał początkowy i te filary) ale to gówno prawda... Aż strach się bać co będziemy mieć na starość - głodowe emerytury. Masz rację, że Polska jest dla bogaczy w właściwie dla cwaniaków bo im zawsze dobrze się wiedzie. A my poczekamy na Gina ......
Obrazek

Gosiagosia

Post » Czw kwi 02, 2015 16:34 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele c.d

Cześć Gosia :ok:
O dokładnie tak, Klaudia dobrze piszesz :ok: a co do zarobków za granicą - szczerze, pracując w Anglii w zwykłej fabryce zarobi się 2 razy więcej niż w Polsce, a i życie dużo tańsze 8O
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Czw kwi 02, 2015 20:54 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele c.d

:mrgreen: dobry wieczór
Jak na wolnym? bo gdzieś czytałam, że ktoś dziś odpoczywał od pracy ? :D
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt kwi 03, 2015 15:42 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele c.d

Moli25 pisze::mrgreen: dobry wieczór
Jak na wolnym? bo gdzieś czytałam, że ktoś dziś odpoczywał od pracy ? :D

Tak się na odpoczywałam, że kręgosłup mi się daje we znaki. Ale daję radę bo trzeba wszystko na Święta przygotować.
Obrazek

Gosiagosia

Post » Pt kwi 03, 2015 16:13 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele c.d

Wesołego Alleluja !!
Gdy nadejdzie Wielkanocny poranek
Niech spełnią się życzenia tęczowych pisanek...
Mazurków kajmakowych, bazi srebrzystych,
Bogatego zająca i kurczaczków puszystych.
Świątecznego nastroju, biesiady obfitej,
Lukrowego baranka, a w dyngusa - głowy wodą zmytej!
Obrazek

Gosiagosia

Post » Pt kwi 03, 2015 19:53 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele c.d

Dobry wieczór Gosiu
:201430
Obrazek

Moli25

Post » Pt kwi 03, 2015 20:54 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele c.d

Dobry!
Jeszcze siedzę i piekę mięso a jutro sałatki i ciasto. Ja zawsze na ostatnią chwilę ale ja lubię wszystko świeże, więc się narobię.
Pozdrawiam Obrazek

Gosiagosia

Post » Sob kwi 04, 2015 13:17 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele c.d

Cześć Gosia, Wesołych Świąt Wielkanocnych Kochana :1luvu:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Sob kwi 04, 2015 13:26 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele c.d

wesolych świat Gosiu! :1luvu:
Obrazek

Moli25

Post » Sob kwi 04, 2015 13:37 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele c.d

Gosiu :) Jak spędzacie święta? Widzę, że jak ma mamę i żonę przystało sporo tam działasz :) Ja wszystko olałam, może kiedyś będę się bardziej starać dla swoich dzieci, a tak to idziemy do rodziców i właśnie sobie wymyśliłam, że weźmiemy koty w poniedziałek - a nich mają też święta :)

klaudiafj

Post » Sob kwi 04, 2015 13:51 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele c.d

Ja Święta spędzam w gronie rodzinnym. Nie wyjeżdżamy ze względy na futra nie chcemy ich zostawiać. Jestem prawie gotowa, została mi tylko sałatka warstwowa i ciasta.
Ryby też już usmażone (łosoś) i możemy świętować. Jeszcze raz Wszystkiego co najlepsze dla Was.

Gosiagosia

Post » Sob kwi 04, 2015 13:55 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele c.d

Wszystkiego najlepszego :D

klaudiafj

Post » Sob kwi 04, 2015 13:57 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele c.d

Dziękuję i Wam też życzę jeszcze raz Wesołych i rodzinnych Świąt. :1luvu:

Gosiagosia

[poprzednia][następna]