Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętach

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 23, 2014 16:41 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Tak samo na noc nie można łykać syropu mucosolvan, bo można całą noc przekaszleć. On jest mocno wykrztuśny, w dzień ok, ale w nocy wolę raczej spać. Na noc mam syropek prawoślazowy, przeciwkaszlowy z kolei. Wogóle to w domu mam już całą aptekę :roll: Ale przynajmniej już mi lepiej.
Skroiłam pannicom ponad dwa kilo mięsa - łącznie z tym co zostało z poprzedniej mieszanki mam spokój na 2 tygodnie. Oby tylko grzecznie jadły, bez kręcenia nosem przy misce. Gotuję sobie na jutro rosołek i zajadam kisiel z jabłkami, mniam! Trzeba się dowitaminizować.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob sie 23, 2014 19:33 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Mnie też coś bierze, dzisiaj kichałam i prychałam. Mąż mi kupił sok z czarnej porzeczki. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Sob sie 23, 2014 19:35 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Cześć i zdrówka życzę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob sie 23, 2014 21:10 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia! :ok:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Sob sie 23, 2014 21:32 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-polowanie

Polowanie na całego. Pannice złapały, wymęczyły i ukatrupiły co najmniej dwie ćmy. Ta druga była wielka jak dorodny motyl. Czarnidełko tak oszalało na jej punkcie, że prawie nie dało Ofelii "pobawić się" ruchomą zabawką. Skakała po całym pokoju, pacała ćmę łapką i przesuwała po podłodze, zeby znów za nią pognać, dopaść, popacać i chwycić w pyszczek. Drapieżnik się obudził w mojej małej "tajfłapce" i "facypistce" 8O 8O 8O
Ofelia chyba jest dumna ze swojej uczennicy :wink: Co najwyżej nieco zawiedziona, że nie miała okazji się pobawić
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Sob sie 23, 2014 21:34 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-polowanie

Dobra ćma nie jest zła :D

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Sob sie 23, 2014 21:36 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-polowanie

Ćmy są chyba tłuste...
Ale tej większej nie zeżarły, musiałam sprzątnąć pokawałkowane zwłoki :evil:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Sob sie 23, 2014 21:50 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-polowanie

W małej obudziła się czarna pantera :twisted:

barbarados

Post » Nie sie 24, 2014 13:16 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-polowanie

Ofelku, muszę Ci się zmiauczyć, że coś w tym domu jest nie tak. Oczywiście nie daję po sobie poznać, ale stoi transporter pachnący innu kotku, i ja chyba innu kotku widziałam przez chwilę, obuczałam na wszelki wypadek, ale mama mnie zawołała więc myślałam że mi się przyśniło. Ja tak do końca nie wiem czy on tam jest ten kotek czy go nie ma, ale żeby nie było, to poszłam spać grzecznie jak mnie mama prosiła. Coś mi inaczej pachni, ale mamusia mnie przytula i daje pyszne rzeczy więc już sama nie wiem...
Melisia zdeozodorjętowana
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Nie sie 24, 2014 15:26 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-polowanie

Melisia. Pilnowuj swojej misku, ja ci miauczę. Bo na to paczy, że masz w domciu opcego. A on może wyźreć twoje amciu. Do kuwetku twojej niech se siusia, byle po się zasypał grzecznie. Ale misku jezd twoja najtwojejsza, pamiątaj.
I namiaucz mu kto tu rządzi, konieczmnie.
Mniej cierpliwność, bo będziesz miała pełne łapki roboty, coby opcego wytuptać na koty.
Miaupowodzenia ci życzę
Książniczka Ofelja

Był dzisiaj u mnie mój tata. Czarnidełko powoli przestaje się go bać - co prawda, jak przyszedł, to w pierwszej chwili się schowała, ale szybko wyszła i nawet dała się pogłaskać. Nadal tchórz z niej straszny, ale mniej "dziczy".
Pannice pojadły i śpią. Pewnie w nocy będą brykać :roll: A ja już jutro do roboty! :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie sie 24, 2014 16:29 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-polowanie

Książniczka Ofelja pisze:Melisia. Pilnowuj swojej misku, ja ci miauczę. Bo na to paczy, że masz w domciu opcego. A on może wyźreć twoje amciu. Do kuwetku twojej niech se siusia, byle po się zasypał grzecznie. Ale misku jezd twoja najtwojejsza, pamiątaj.
I namiaucz mu kto tu rządzi, konieczmnie.
Mniej cierpliwność, bo będziesz miała pełne łapki roboty, coby opcego wytuptać na koty.
Miaupowodzenia ci życzę

Ofelju Książniczko, on jest pot szafkom! Ma innom miseczku, ale na pewno to amciu byłoby szczęśliwsze w moim brzusiu niż na jego miseczku, jak on nawet całego nie amciał! Na szczęście mamusia jak usłyszała moje kulturystyczne goździnne zagadnięcie, przypomniała mi że w moim miseczku jest tuńczyk, więc poszłam go zjeść.
Melisia co ma opcego

MB&Ofelia pisze:Był dzisiaj u mnie mój tata. Czarnidełko powoli przestaje się go bać - co prawda, jak przyszedł, to w pierwszej chwili się schowała, ale szybko wyszła i nawet dała się pogłaskać. Nadal tchórz z niej straszny, ale mniej "dziczy".
Pannice pojadły i śpią. Pewnie w nocy będą brykać :roll: A ja już jutro do roboty! :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

To żeby mi nie było samotnie :D
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Nie sie 24, 2014 17:54 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-polowanie

Melisia. Tuńmczyk na pewno byłby szcząśliwszy w twoim brzusiu. Jak opcy nie będzie chciał, to go sobie weś i amciaj. A jak nie, to miaukaj Dużej, ma ci dać więkcej amciu za to, że ci przyniesła do twojego domciu opcego.
Książniczka Ofelja doradzająca

Do pracy bym pewnie troszkę chętniej szła, gdybym była całkiem zdrowa :| I tak już jest stanowczo lepiej, ale jeszcze trochę kaszlę i nosek nieco przytkany.
Chyba niedługo będę budzić koty - jak prześpią prawie cały dzień, to w nocy nie dadzą mi żyć :roll:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie sie 24, 2014 17:56 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-polowanie

Moje też spią . I też będą w nocy latać :roll:

barbarados

Post » Nie sie 24, 2014 18:17 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-polowanie

Chyba coś z ciśnieniem nie tak, że wszędzie taki po-kot :roll: Nawet obiadu pannice nie zjadły.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie sie 24, 2014 18:37 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-polowanie

Z ciśnieniem faktycznie nie tak .
Chłop mi w letarg zapadł . Obok kotów na wersalce .
Tylko , że moje posiłków nie opuszczą :roll:

barbarados

[poprzednia][następna]