WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 10, 2014 22:41 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

Kod: Zaznacz cały
Kotinsie jak nie znasz - staaaaaaaaaaaaaaaary tekst - jeszcze z bloga

no tak – zbieram się w sobie. Od kilku dni zresztą. Muszę wreszcie uporać się z żywiołem o wdzięcznej nazwie „u myszy” – taka właśnie nazwa widnieje na zawieszce do kluczy pomieszczenie to otwierających

Inni nazywają to strych lub poddasze. Jak sama nazwa wskazuje mieści się na górze.Jakoże przez dłuższy czas miało lokatorów……w sumie co roku ma, ale w zeszłym przegięli i zostali wykwaterowani. Na tamten świat. A co kurcze? To wcale nie jest fajne. Rzeczone poddasze wybite jest taką grubą folią. Bez sensu było robienie tamże eleganckich ścian, więc tak prowizorycznie na długie lata zostało. No i wchodzę sobie……..a tu nad moją głową, tyle że pod folią, siedzą myszy. Nic do nich nie mam – chrobot łapek w ścianach, mój kot zachowywujący się jak szurnięty – adorując ściany………..no to jakoś przeszłam. Ale bezczelne siedzenie nad głową…..hmmm nooo uznałam za przegięcie i przekroczenie jakiś tam wyimaginowanych, acz dopuszczalnych norm.

Łapki nie zastawię – w życiu. Gdyby łapki były jednorazowe, to jeszcze. Ale ściąganie rozdyźdanej myszy z łapki….bleeeeeeeee. Lukrecja Borgia się więc we mnie obudziła i pomyślałam OTRUJĘ!

Wprawdzie straszono mnie, że istnieje niejaka szansa, że otruję także koty ( aktualnie 3 na stanie ). Doszłam jednak do wniosku, że skoro żywe myszy trudno kotom ze ściany wydobyć, zapewne jeszcze trudniej im będzie wydobyć otrute.

Jak pomyślałam tak i zrobiłam. Kupiłam trutkę na szczury…pojechałam co nie?…….i dawaj perfidnie otworki w folii wydziubdałam. Następnie naładowałam tam trutki w kolorku uroczo różowym. Nie lubię różowego. Ciekawe czy myszy lubią……noo te co u mnie mieszkały, już raczej nie ( dodała w zastanowieniu niejakim). Trutka znikała, chrobot ustał, kot olał ściany – tylko nazwa na kluczach została.

Ale ad rem kochana ad rem. No i właśnie. Posiadanie strychu ma jedną zasadniczą wadę. Człowiek ma usprawiedliwienie i miejsce. Ładuje tam co popadnie……lalki na przykład. Wiecie jak trudno ustawia się lalki pod śmietnikiem? Potwornie. Przed nimi jakoś tak głupio. Patrzą się tak strasznie, z wyrzutem… Pamiętam jak opróżniano mieszkanie po mojej Babci. Przyjechałam pomóc – zastałam wujka w piwnicy. Wymknęło mu się, ze przed chwilą jakieś lalki wywalono do kontenera. No i co? No i grzebałam jak oszalała. Po czym, kiedy udało mi się wyciągnąć Kundzię – Moją Pierwszą Lalkę – czułam się normalnie jak zbawca narodów…….Nawet wyrwało mi się jakieś „przepraszam stara”. Leczyć……..normalnie leczyć.

Miało być ad rem tiaaaaaaaa. No właśnie ja tak mam. Jedna scena wywołuje inną. Ta z kolei następną, potem jeszcze jedną a potem to już tylko jakieś pigłuki zapewne:-)

Tak czy siak strych zawalon jest koszmarnie wszystkimi „przydasiami”. Dla całej góry jednych znalazłam ujście. Oddaję. Zakładam, ze innym się bardziej przyda. I kiedy „do myszy” wejść się już nie da, a dzieje się tak średnio raz do roku, wchodzę tam celem porobienia ścieżek komunikacyjnych. Możliwe jest to tylko zimą. Latem panuje tam taki ukrop, że nie życzyłabym nikomu się tam np. ukrywać. Zimą jest zimno:-).

Najpierw muszę wszystko wyciągnąć – przez takie wąziutkie drzwiczki. Potem posegregować. To czego nie dam rady, no nie dam rady wywalić , wnoszę potulnie z powrotem. Inne won. Albo grzecznie pa pa. Zależy. W zeszłym roku tak było z kanapą – słowo honoru, miałam tam kanapę z Ikea:-). Najpierw bylo kulturalnie pa pa. Do ludzi miała iść. Ludzie olali……..no to było won. Grunt ze jej nie ma. Uff
Share on facebook
Share on twitter Share on email
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw kwi 10, 2014 22:50 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

To już czytałam :evil: Na blogu.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw kwi 10, 2014 23:08 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- przeżyłam...!

kotkins pisze:Miaukuny będą miały osobną konkurencję:)
Ciekawe swoją drogą jakie to-to osiąga rozmiary w wersji ekstremalnej...
Jako ,że tylko Dalia ma tu mco to murowana wygrana.
Herezja na razie chyba nie staje do konkursów, ale za czas jakiś...

Za jakiś czas, dość niedługi nawet, dokocę się sporawym miaukunem. Będę więc mogła startować w miukunowej konkurencji. ;) Póki co wystawiam Mirusia, który co prawda po niedawnym obgoleniu trochę mizernie wygląda, ale powraca już powoli do pierwotnych kształtów.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Czw kwi 10, 2014 23:27 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

shira3 pisze:To już czytałam :evil: Na blogu.

Shira - GDZIE :?: :?: :?: bo ja nie usnę...

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw kwi 10, 2014 23:36 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw kwi 10, 2014 23:47 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

koteczekanusi pisze:Pewnie tu: http://blogi-na-2-nogi.blog.onet.pl/

dzięks, zapisałam, doczytam

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt kwi 11, 2014 5:53 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

Posłuchajcie wywiad z Personą
a. nie jest zabawny
b. jest dziwny
c. ujawnia wiele
d. niekoniecznie trzeba zrozumiec co autor miał na myśli......

No i jest wątek cioci Wiesi. Ale wole publikacji zgłosiłam, także trzeba pomyśleć
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt kwi 11, 2014 7:33 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

Dawać!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt kwi 11, 2014 8:16 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- przeżyłam...!

kotkins pisze:
koteczekanusi pisze:Ja nie wiem, taka przyszła. Ale ma trochę żółtawego na łapkach. Oczy wychodzą gorzej na zdjęciach niż w rzeczywistości. Tak się zastanawiałam, czy przemywanie oczu szałwią czy rumiankiem nie przebarwi futerka. Były tu ostatnio wspominane i polecane jakieś specyfiki, ale czy działają?

Kupiłam Amce w Lavender Love puder i płyn i są absolutnie boskie.
Czyszczę najwyżej dwa razy dziennie oczy, a czyściłam czasem sześć...czego zresztą Amka nie znosi oczywiście (a co na znosi, zresztą...)
Wróciłam z pracy a tu CZYSTE OCZY!!
A Amelia ma niedrożność obustronną i zacieki się robią w mgnieniu oka.
CUDO!!!

Cieszę się że mogłam pomóc bo miałabym wyrzuty sumienia gdyby na Amce nie zadziałało. U nas działało tez koncertowo i też przy niedrożności. Ten puder jest chyba z jakimś antybiotykiem, który ogranicza namnażanie się bakterii w wydzielinie.

Nemeziss

Od: Pon kwi 21, 2008 10:52

Post » Pt kwi 11, 2014 9:32 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

PYAM SIĘ GRZECZNIE: czy ktoś poza Shirą chcw wywiad z Personą?
Bo jeśli nie to Shira dostanie na pw.
Czekam do wieczora.

Bo jak NIE- to co się będziemy dobrowolnie kompromitować.
I persy na dodatek.
C'nie, Neigh?

Dobre imię dla kota :Kompromitacja. Siostra Herezji np...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt kwi 11, 2014 10:14 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

Ja chcę! Koniecznie. Może być i na pw

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Pt kwi 11, 2014 11:11 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

Ja też chcę ten wywiad ... coby lepiej uważać na perskie zuo, które posiadam ... płci żeńskiej o imieniu Bąbel ... I która zaczęła ćwiczyć na mnie jak się robi rany szarpane ... :evil: :evil:

A jaki to ten CUD puder ... nazwa? ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Pt kwi 11, 2014 11:13 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

Ja tysz!
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pt kwi 11, 2014 11:40 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

Też chcę wywiad :D

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

[poprzednia][następna]