Moje koty XIV. Piękni dwudziestoletni :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 10, 2013 9:09 Re: Moje koty XIV. I pierwsze wyjście smoka na pokoje

Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto gru 10, 2013 19:15 Re: Moje koty XIV. I pierwsze wyjście smoka na pokoje

Dzieki za kciuki :)
Jestem trupem, spać pójdę, albo cóś :idea:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto gru 10, 2013 19:32 Re: Moje koty XIV. I pierwsze wyjście smoka na pokoje

casica pisze: (...)Za chwilę minie miesiąc odkąd mały mniejszy jest z nami :) Oczywiście, cały czas jest Drapieżnym Świerszczem, ale ma coraz dłuższe chwile bycia słodkim pieszczoszkiem :1luvu:
Obrazek

ObrazekObrazekObrazek

Świerszczyk Predator :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Wto gru 10, 2013 19:33 Re: Moje koty XIV. I pierwsze wyjście smoka na pokoje

Birfanka pisze:Świerszczyk Predator :1luvu: :1luvu: :1luvu:

O :!: :idea: tego mi brakowało, tak się zastanawiałam do kogo podobny, a to przecież wypisz wymaluj przeciwnik Arniego :P

casica

Post » Wto gru 10, 2013 19:40 Re: Moje koty XIV. I pierwsze wyjście smoka na pokoje

Uzebienie ma podobne, ale tamten nie mial takich slicznych paseczkow! :P
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Wto gru 10, 2013 19:42 Re: Moje koty XIV. I pierwsze wyjście smoka na pokoje

Bo paseczki rządzą :1luvu:
A poza "predatorstwem" to zupełnie słodki kotek. Milasek. Niestety też głupolek jeszcze, trzeba go strzec przed samym sobą.

casica

Post » Śro gru 11, 2013 10:42 Re: Moje koty XIV. I pierwsze wyjście smoka na pokoje

Koty w więzieniu, albo, jak kto woli, "we więźniu" :)
Więźniem stanu, ze względu na sprzątanie, jest oczywiście Dżygit. Pani Danusia deklaruje, że on jej wcale nie przeszkadza, ale ja się jednak boję bo to głupie jeszcze zupełnie. A może się napije płynu jakiegoś do czyszczenia, wykapie w domestosie, albo wymyśli coś podobnie odlotowego.
Ciekawostką jest, że pozostałe koty dały się zamknąć "we więźniu" dobrowolnie, w ramach kociej solidarności z osadzonym :o

casica

Post » Śro gru 11, 2013 19:33 Re: Moje koty XIV. I pierwsze wyjście smoka na pokoje

Dzisiaj dotarła przesyłka od cioci Oli :1luvu: prezent specjalny dla Dżygita, specjalnie dla niego przez ciocię zaprojektowany i uszyty.
Tak więc prezent, w postaci poduchy, został rozłożony na fotelu, a rozespany Dżygit przyniesiony z pokoju Justyna gdzie spał snem sprawiedliwego na podusze będącej dobrem wspólnym.
Został postawiony na swoim
Obrazek
prezent został dokładnie zbadany
Obrazek
i zaakceptowany co widać z lotu ptaka
Obrazek
oraz innych ujęć
Obrazek
spodobało się, śpi snem tak głębokim, że nie mam szans sfocić poduszki bez zawartości, no ale kto takiego ruszy, kto przepędzi dla jakiegoś tam zdjęcia :)
Obrazek
Myslę, że gdyby mógł, to by zapiszczał - dziękuję :)

casica

Post » Śro gru 11, 2013 19:36 Re: Moje koty XIV. I pierwsze wyjście smoka na pokoje

Ale dla każdego coś miłego. Dla mnie, bo przyszły książki, dla Zawieszki, bo przyszły w pudle
Obrazek
Obrazek
Dla tej zadowolonej minki warto zamawiać, taki z tego morał :)

casica

Post » Śro gru 11, 2013 19:52 Re: Moje koty XIV. Dla każdego cos miłego s.19

Noooo , i o to chodziło - Dżygit vel Drapieżny Świerszcz (czyli Kot Dwie Twarze) rozwalony jak należy! Niech mu się dobrze śpi! :ok:

Zawieszka! :1luvu: To jest kwintesencja ślicznego burasa (jakie to szczęście, że mam w domu takiego, bo bym Ci ukradła zaras-natentychmiast!)
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro gru 11, 2013 19:58 Re: Moje koty XIV. Dla każdego cos miłego s.19

zabers pisze:Noooo , i o to chodziło - Dżygit vel Drapieżny Świerszcz (czyli Kot Dwie Twarze) rozwalony jak należy! Niech mu się dobrze śpi! :ok:

Zawieszka! :1luvu: To jest kwintesencja ślicznego burasa (jakie to szczęście, że mam w domu takiego, bo bym Ci ukradła zaras-natentychmiast!)

Śpi mu się świetnie :) ale zapanowała właśnie pewna nerwowość - jak to przed kolacją. Będzie, nie będzie, dadzą, nie dadzą, zawsze niby dają, ale czy to wiadomo czy tym razem dadzą? Poważne dylematy to są. Tak więc Świerszczyk w kuchni, Druid na podusi, ale też nie wytrzymał napięcia, pobiegł do kuchni, na wszelki wypadek :idea:

Ola, ja mam 3 burasy, Ty masz Kuleczkę, gdybyś chciała coś z tym zrobić? :)
Tak sobie myślę, że kazy buras to kwintesencja, no bo czyż Kulka nie jest kwintesencją? No jest :)

Bure jest piękne, po prostu :piwa:

casica

Post » Śro gru 11, 2013 20:54 Re: Moje koty XIV. Dla każdego cos miłego s.19

zabers pisze:Noooo , i o to chodziło - Dżygit vel Drapieżny Świerszcz (czyli Kot Dwie Twarze) rozwalony jak należy! Niech mu się dobrze śpi! :ok:

Jakie to szczęście, że też mam taką, bo musiałybyśmy z zabersem ostro zawalczyć, która ukradnie :lol:
Zawieszka, moja miłość od pierwszego wejrzenia :1luvu:
A Świerszcz musi przytyć, żeby osiągnąć burą doskonałość. Żeby był bury i misiowaty. Ale wierzę w niego, już niedługo :mrgreen:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Śro gru 11, 2013 21:08 Re: Moje koty XIV. Dla każdego cos miłego s.19

jaaana pisze:

Jakie to szczęście, że też mam taką, bo musiałybyśmy z zabersem ostro zawalczyć, która ukradnie :lol:
Zawieszka, moja miłość od pierwszego wejrzenia :1luvu:
A Świerszcz musi przytyć, żeby osiągnąć burą doskonałość. Żeby był bury i misiowaty. Ale wierzę w niego, już niedługo :mrgreen:

A poszły precz, szatany :!: Ręce od zawieszki precz, znaczy się :)

Ma coś w sobie koteczka, prawda? A jakie cudne minki robiła i co wycelowałam, to już na zdjęciu była inna. Zamiast tej charakterystycznej, naburmuszonej Zawieszki, koteczki z charakterem, złośniczki inaczej :)

Świerszcz jest potwornie żarłoczny, ale jeszcze jest zupełnym przecinkiem. Wszystko mu idzie w łapki i uszka. Wydłużają się, jeszcze mnie puści z torbami zanim zacznie do tych łap i uszu dorastać, a później nabierać cudownej puszystości burasa :)
Ale nie gadaj, fajny zadatek na burasa, nie?

casica

Post » Śro gru 11, 2013 21:12 Re: Moje koty XIV. Dla każdego cos miłego s.19

:lol: Uszy i lapy rona szybciej, spokojnie- dogoni i będzie upasionym , pięknym burasem. Takie lubie :mrgreen: :ok:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Śro gru 11, 2013 21:14 Re: Moje koty XIV. Dla każdego cos miłego s.19

Swierszcz jest cudny, wiadomo, a na podusi to juz w ogole!
Ale Zawieszka! Nooo, jakos dzisiaj spojrzalam, ze ona jest wspaniala burania :oops:
Bez polskich znakow pisze.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

[poprzednia][następna]