Steven ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 27, 2013 8:59 Re: Steven ♥

PumaIM pisze:A to mały szczurek :lol:

Raczej nie zje, ale co poniszczy to jego. Papier się znakomicie szarpie na strzępki zębem i szponem :wink:

Jest podgryzacz straszny. Papier gryzie, pudełka szarpie namiętnie, kabli nie rusza, przynajmniej nigdy nie widziałam, chociaż tyle. Roślin w domu nie mam, bo zaraz byłby obgryzione, nawet nie wiem, które są dla kota trujące...

Bellemere pisze:Haha, czasem mam wrażenie, że koty jak widzą cokolwiek to myślą tylko "Ale fajna rzecz, ciekawe, czy fajnie się ją psuje!" :D

Też mam takie wrażenie! Słońce wychodzi, jest delikatnie chłodno, moja ukochana pogoda ever
ObrazekObrazekObrazek

Don't breed or buy while shelter pets die.
I WANT

Sylvanas

Od: Pt sie 09, 2013 10:11

Post » Wto sie 27, 2013 9:09 Re: Steven ♥

Noo, już miałam dość tych upałów, w domu źle, gorąco, na dworze jeszcze gorzej...kot razem z psem się pokładali po wszystkich rodzajach podłóg w domu, żeby sprawdzić, na której najchłodniej... Sama miałam ochotę się walnąć na tych kafelkach :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Wto sie 27, 2013 12:18 Re: Steven ♥

Dajcie trochę tego upalu - ja od kilku dni marznę na wieczornych spacerach z kotami :roll:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto sie 27, 2013 12:26 Re: Steven ♥

No wieczorami robi się chłodno, to fakt. I jak wychodzę o 7, to też :D ale nie wiem, czy bym chciała znowu tych upałów. Dla mnie najlepiej jak jest w okolicach 25 stopni - cieplutko, ale bez przesady.

Sylvanas, właśnie mi się przypomniało - Moonlight Dinner jest dostępny w dwóch wersjach - 200g pełnowartościowe i 80g filetówki. Także trzeba zwrócić na to uwagę i wybierać te większe puszki. Wyleciało mi to wczoraj z głowy :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto sie 27, 2013 12:58 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:No wieczorami robi się chłodno, to fakt. I jak wychodzę o 7, to też :D ale nie wiem, czy bym chciała znowu tych upałów. Dla mnie najlepiej jak jest w okolicach 25 stopni - cieplutko, ale bez przesady.

Sylvanas, właśnie mi się przypomniało - Moonlight Dinner jest dostępny w dwóch wersjach - 200g pełnowartościowe i 80g filetówki. Także trzeba zwrócić na to uwagę i wybierać te większe puszki. Wyleciało mi to wczoraj z głowy :D

a gdzie można dostać MD? bo nie widziałam nigdzie, a poszukuję czegoś nowego, bo mi kocurra nosem zaczyna kręcić.. :evil:
Obrazek
sen podchodzi do drzwi na palcach, jak kot...

<3 Truff - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=156003
Obrazek

Trufelia

Od: Pon sie 19, 2013 20:00

Post » Wto sie 27, 2013 13:06 Re: Steven ♥

Kurczę, ja już przynajmniej w 3 zoologicznych go widziałam... Na pewno był w Aquael Zoo, w Gliwicach i Czeladzi, może jest też gdzieś w Twojej okolicy? Tylko że puszka kosztuje tam 7.99zł, więc kosmicznie, ale na próbę warto wziąć, a potem zamawiać w internecie.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto sie 27, 2013 13:47 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:No wieczorami robi się chłodno, to fakt. I jak wychodzę o 7, to też :D ale nie wiem, czy bym chciała znowu tych upałów. Dla mnie najlepiej jak jest w okolicach 25 stopni - cieplutko, ale bez przesady.

Właśnie widziałam na necie. Duża puszka to koszt około 6zł [czteropak 24zł]. Ale chciałabym najpierw znaleźć stacjonarnie na spróbę. W moim zoologicznym, w którym kupuję Bozitę i Carnego nie mieli MD.
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Wto sie 27, 2013 13:55 Re: Steven ♥

Niesamowite są w ogóle różnice w cenach. 2zł na puszce! Masakra!
Jeśli możesz trochę poczekać, to ja 1 września będę zamawiać w kar-ma.pl puszki dla mojej Luny, MD tam nie ma (tylko filetówki), ale jest jeszcze Catz Finefood na przykład, ładny skład i opakowanie też ładne :D mogłabym Ci wziąć jedną i potem wysłać pocztą, jakbyś chciała spróbować: http://www.kar-ma.pl/dla-kotow-karmy-wi ... 269_1.html.
Jakby zasmakowała, to w zooplusie w pakiecie próbnym 6x200g są różne smaki i puszka kosztuje jakieś 5.40zł, ze względu na podobny skład dawkowanie będzie mniej więcej takie, jak w MD.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto sie 27, 2013 14:06 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Niesamowite są w ogóle różnice w cenach. 2zł na puszce! Masakra!
Jeśli możesz trochę poczekać, to ja 1 września będę zamawiać w kar-ma.pl puszki dla mojej Luny, MD tam nie ma (tylko filetówki), ale jest jeszcze Catz Finefood na przykład, ładny skład i opakowanie też ładne :D mogłabym Ci wziąć jedną i potem wysłać pocztą, jakbyś chciała spróbować: http://www.kar-ma.pl/dla-kotow-karmy-wi ... 269_1.html.
Jakby zasmakowała, to w zooplusie w pakiecie próbnym 6x200g są różne smaki i puszka kosztuje jakieś 5.40zł, ze względu na podobny skład dawkowanie będzie mniej więcej takie, jak w MD.

Różnice w cenach są masakryczne. Bozitę najczęściej widzę za 4.95zł, ale dorwałam w jednym miejscu za 3.74zł więc lux, tak samo Carny, czasem widzę po 5zł [!] a teraz kupiłam w promocji za 3.45zł... Super z tym zamówieniem, jakbym się zdecydowała [chyba, że już coś na miejscu wykombinuję] to napiszę Ci PW.
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Wto sie 27, 2013 14:10 Re: Steven ♥

To u mnie w żadnym zoologicznym nie widziałam jeszcze Bozity... Przeważnie kupowałam w hurtowni, bo mam jedną koło siebie, gdzie kartonik Bozity kosztuje 3.99zł, a Carny 3,50zł. 5zł za Carny też nieźle, a ja widziałam po 6! Ale zlikwidowali już ten zoologiczny, pewnie przez te kosmiczne ceny...
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto sie 27, 2013 14:22 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:To u mnie w żadnym zoologicznym nie widziałam jeszcze Bozity... Przeważnie kupowałam w hurtowni, bo mam jedną koło siebie, gdzie kartonik Bozity kosztuje 3.99zł, a Carny 3,50zł. 5zł za Carny też nieźle, a ja widziałam po 6! Ale zlikwidowali już ten zoologiczny, pewnie przez te kosmiczne ceny...

To dobre ceny w hurtowni. Bardzo żałuję, że tyle produktów można dostać tylko przez neta, na dodatek oni sprzedają zazwyczaj hurtowo po 6 sztuk puszek od razu, a to mi trochę nie odpowiada. Ja lubię kupić jedną sztukę na początek dokładnie obejrzeć, powąchać, kotu podać, zaobserwować co i jak, czy nie wymiotuje, czy kupa po karmie ok itd. Dlatego też super, że udało mi się kupić np. suchego na wagę, tylko próbki za kilka zł, nie musiałam od razu kupować 0,5kg.
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Wto sie 27, 2013 14:37 Re: Steven ♥

Ja też, mogliby rozszerzyć trochę asortyment w stacjonarnych... miałam to szczęście że udało mi się dorwać Moonlighta i Power of Nature, bo też musiałabym zamawiać po kilka sztuk, albo w przypadku pojedynczej puszki zapłacić standardowe 10 czy 15zł za wysyłkę. No to puszka za ponad 20zł, dzięki. Taste of the Wild wysłała mi jedna z użytkowniczek forum, taką porządną garść, żeby sprawdzić, czy smakuje i jak kot się po niej będzie czuł. W ciemno też bym nie kupowała.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto sie 27, 2013 19:21 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Ja też, mogliby rozszerzyć trochę asortyment w stacjonarnych... miałam to szczęście że udało mi się dorwać Moonlighta i Power of Nature, bo też musiałabym zamawiać po kilka sztuk, albo w przypadku pojedynczej puszki zapłacić standardowe 10 czy 15zł za wysyłkę. No to puszka za ponad 20zł, dzięki. Taste of the Wild wysłała mi jedna z użytkowniczek forum, taką porządną garść, żeby sprawdzić, czy smakuje i jak kot się po niej będzie czuł. W ciemno też bym nie kupowała.

U Ciebie jeszcze gorzej w sumie, bo Luna ma specyficzne smaczki i nie wszystko zje. Stevo póki co lubi większość puszeczek i groszków. Teraz śpi w transporterze, pomimo, że powinien mieć traumę po wizytach u weta, heh. A jaki był cudownie grzeczny dzisiaj, oh oh!
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Wto sie 27, 2013 19:28 Re: Steven ♥

Groszki też zje wszystkie ;) poprosiłam o garstkę TOTW'aa bardziej po to, żeby zobaczyć, jak na nią zareaguje - kupki i te sprawy. Wszystko było okay, więc zamówiłam na początek 2kg. Następnym razem już wezmę to największe. Luna nie lubi większości puszek, mięsa też nie zje, a jednak mokrą karmę chcę dawać, zdrowsza. Dobrze, że mamy chociaż tego jednego PON'a :D
A jak malutkiemu, grzeczniutkiemu Stevusiowi smakuje Applaws? Dawałaś mu już spróbować? ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto sie 27, 2013 19:34 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Groszki też zje wszystkie ;) poprosiłam o garstkę TOTW'aa bardziej po to, żeby zobaczyć, jak na nią zareaguje - kupki i te sprawy. Wszystko było okay, więc zamówiłam na początek 2kg. Następnym razem już wezmę to największe. Luna nie lubi większości puszek, mięsa też nie zje, a jednak mokrą karmę chcę dawać, zdrowsza. Dobrze, że mamy chociaż tego jednego PON'a :D
A jak malutkiemu, grzeczniutkiemu Stevusiowi smakuje Applaws? Dawałaś mu już spróbować? ;)

Smakuje mu. Podobnie jak Acana. Zresztą ja daję mu bardzo małe ilości suchego póki co, nie wiem czy mu się nie przeje jak zacznie jeść więcej. A surowe można już mu kawałeczek dać? Czy za mały jest? Chcę zobaczyć, czy w ogóle to tknie. Co najlepsze? Jakoś nie mam przekonania do kurczaka. Wieprzowina wiadomo odpada. Indyk? Wołowina?
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

[poprzednia][następna]