Kudłate matrioszki :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 10, 2013 18:25 Re: Kudłate matrioszki :)

tuniax pisze:
Agneska pisze:Jakbys miala jeszcze jakas budke, to moze ruda Geira z mojego DT moglaby sie wkomponowac. ;) Tez lubi dobre towarzystwo i fajnych ludzi! :)

Mogę prosić o szczegóły?... Ja już nie, bo u mnie zaludnienie : limit 5 został wyczerpany. Ale - że tak powiem - mam znajomości :wink:
(O szczegóły pytam poważnie.)

Ja mogę tylko powiedzieć, że Geria piękna jest nie tylko z urody :1luvu:
Miałam zaszczyt "na żywo" ją oglądać.
Obrazek
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro lip 10, 2013 18:47 Re: Kudłate matrioszki :)

ASK@ pisze:Ja mogę tylko powiedzieć, że Geria piękna jest nie tylko z urody :1luvu:
Miałam zaszczyt "na żywo" ją oglądać.
Obrazek

Nie wątpię. Dostałam @ od Agneski i przekazałam, gdzie trzeba :wink:

Potencjalny dom jest skłonny, ale nie wcześniej niż pod koniec sierpnia, bo póki co mają perspektywę rodzinnej uroczystości, kupę ludu w domu, zestresowanych kotów swoich i kotów gości, więc nie jest to najlepszy moment na przyjęcie nowego domownika. Ale po tej całej masakrze są skłonni podjąć temat, o ile jeszcze Geira będzie miała ochotę na rozmowę :wink:

tuniax

Od: Sob sie 28, 2010 18:07

Post » Pt lip 12, 2013 16:04 Re: Kudłate matrioszki :)

Wieści z placu boju:

Rudolf przestał smarkać, za to ma rankę pod okiem. Podejrzewam Iwę :?

(Regularnie podcinam pazury, ale widać niewiele to daje. Iwa lubi od czasu do czasu przyfasolić za światopogląd i przypomnieć, kto rządzi.)

Urobek Lary został przebadany m. in. pod kątem obecności lambii. Wynik negatywny. Wet zmieniła antybiotyk na doxycyklinę. Małe łaciate dostaje ją drugi dzień i mam wrażenie, że kupsko jakby bardziej zwarte, ale póki co jeszcze rewelacji nie ma.

(Niektóre kobiety noszą w torebkach pomadki, inne puder, a inne koci kał do analizy w stanie płynnym. Cóż, każdy dźwiga swój krzyż... :wink: )

Iwa zdrowa jak KUŃ (jak zwykle), a Kuzco przechodzi samego siebie - regularnie budzi mnie o czwartej nad ranem, domagając się pieszczot. kompletnie nie kuma braku entuzjazmu z mojej strony :roll:

Mikuś jest już dwa miesiące u mnie. Rąbie regularną karmę i smakołyczki. Czuje się świetnie. Zero oznak alergii... Ok, obserwuję dalej :wink:

Ot, tyle.

tuniax

Post » Pt lip 12, 2013 17:49 Re: Kudłate matrioszki :)

tuniax pisze:Wieści z placu boju:

Rudolf przestał smarkać, za to ma rankę pod okiem. Podejrzewam Iwę :?

(Regularnie podcinam pazury, ale widać niewiele to daje. Iwa lubi od czasu do czasu przyfasolić za światopogląd i przypomnieć, kto rządzi.)

Urobek Lary został przebadany m. in. pod kątem obecności lambii. Wynik negatywny. Wet zmieniła antybiotyk na doxycyklinę. Małe łaciate dostaje ją drugi dzień i mam wrażenie, że kupsko jakby bardziej zwarte, ale póki co jeszcze rewelacji nie ma.

(Niektóre kobiety noszą w torebkach pomadki, inne puder, a inne koci kał do analizy [b]w stanie płynnym. Cóż, każdy dźwiga swój krzyż... :wink: )
[/b]
Iwa zdrowa jak KUŃ (jak zwykle), a Kuzco przechodzi samego siebie - regularnie budzi mnie o czwartej nad ranem, domagając się pieszczot. kompletnie nie kuma braku entuzjazmu z mojej strony :roll:

Mikuś jest już dwa miesiące u mnie. Rąbie regularną karmę i smakołyczki. Czuje się świetnie. Zero oznak alergii... Ok, obserwuję dalej :wink:

Ot, tyle.

Ad.1 - :ryk: o losie kociary! Ale pimpać pomadki wszego świata, niech już będzie ten kał, byle kotecek zdrowy!

Ad.2 No wiesz tuniax?! :roll: Biedny kotecek :mrgreen:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pt lip 12, 2013 17:50 Re: Kudłate matrioszki :)

:ok: :ok: :ok:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Pt lip 12, 2013 18:04 Re: Kudłate matrioszki :)

rastanja pisze:Ad.2 No wiesz tuniax?! :roll: Biedny kotecek :mrgreen:

Nosz kurde... poprawię się. Aktualnie mam urlop, nie muszę wstawać o 6-tej rano, zatem o 4-tej przyjmę dowody miłości entuzjastycznie! Spoko.

NatjaSNB pisze::ok: :ok: :ok:

Dzięki wielkie :D

tuniax

Post » Pt lip 12, 2013 19:12 Re: Kudłate matrioszki :)

O rany, tuniax, to juz dwa miesiace?! Jednak czas zapitala straaaaaaaaaszliwie szybko...
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt lip 12, 2013 19:22 Re: Kudłate matrioszki :)

Nie, przepraszam... Minął miesiąc z haczykiem. To mnie się coś pozajączkowało... :wink:

Ale - jakby nie patrzeć - dwa miesiąca strzelą lada moment :wink:

tuniax

Post » Pt lip 12, 2013 22:56 Re: Kudłate matrioszki :)

No właśnie tak się zdziwiłam, że chyba źle liczę bo Neo u mnie miesiąc :P

Aco do budzenia to mój rudzielec też ma ostatnio jakieś takie ciągoty do zabawy o 4-5 rano :/
Obrazek

Patikujek

Od: Czw kwi 05, 2007 21:09

Post » Sob lip 13, 2013 9:15 Re: Kudłate matrioszki :)

Czas pędzi nieubłaganie.
Ja mam wrażenie, że Szajka jest ze mną od zawsze, a to dopiero 2,5 miesiąca.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Sob lip 13, 2013 17:35 Re: Kudłate matrioszki :)

Odnotowałam kolejny sukces :)

Od pierwszego momentu, gdy Mikuś pojawił się w domu (skąd mi się wzięły te dwa miesiące?...), wydawał mi się nieco nieproporcjonalny. Tzn. Taki wąski tyłeczek miał... Ok, no każdy kot ma inną budowę i nie ma co dyskutować.

Wąski tyłeczek okazał się efektem skupisk zbitych kołtunków po bokach. Mikusiński nie przepada za ich wycinaniem, w związku z tym robiłam to na raty. Dziś skończyłam :)

Majkel ma aktualnie bardzo puszystego, proporcjonalnego i bardzo atrakcyjnego pupsztala :mrgreen:

tuniax

Post » Nie lip 14, 2013 17:19 Re: Kudłate matrioszki :)

Za chwilę mijają trzy lata. Trzy lata jesteśmy razem. :)

Trzy lata temu pewien wet (tfu!) stwierdził, że kota nie ma sensu leczyć. I że zaleca eutanazję. Niemal wywaliłam mu drzwi do gabinetu z zawiasów.

„Umierający” kot jest dziś najpiękniejszym czarnym kotem na świecie i kocha mnie nad życie. Z wzajemnością. Kocham go jak wariatka. :)

Kuzco:

Obrazek

tuniax

Post » Nie lip 14, 2013 17:29 Re: Kudłate matrioszki :)

Gratuluję tuniax pięknej rocznicy z pięknym Kuzco :D :ok:

A pokazałaś Kuzco temu mega zdolnemu wetowi ? :roll:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Nie lip 14, 2013 17:36 Re: Kudłate matrioszki :)

Dziękuję :)

Tego weta nie oglądałam już nigdy więcej...
Moja obecna wet zawalczyła, leczenie było trudne i długie - trwało pół roku.

Zaadoptowałam Kuzco, bo nikt inny by tego nie zrobił. Chociaż bałam się potwornie wziąć odpowiedzialność za tak chorego kota...

Po paru miesiącach zaczęłam dostawać maile z zapytaniami, czy "ten kocur jest do adopcji". Nie, jest MÓJ :D

tuniax

Post » Nie lip 14, 2013 19:04 Re: Kudłate matrioszki :)

Kuzco śliczny kocurek, żyje tylko dlatego, że się nie poddałaś.
Strach pomyśleć ilu ludzi nie miało tyle odwagi i siły, aby walczyć o życie swojego pupila.
A skoro weterynarz do, którego mają zaufanie proponuje eutanazje to wierzą, że tak jest dla kota najlepiej.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

[poprzednia][następna]