Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie paź 20, 2013 18:14 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

:( Ojej
biedactwo srebrne :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie paź 20, 2013 18:15 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Tak to prawda..........."Koty od Avian są wyjątkowe.".
Jest nam b. przykro.

Ludzie wracają po lecie do ciepłych domów a te biedaki zostają na dzałkach.U nas w Sieroslawiu parę tygodni temu ktoś wyrzucił kociaki ślepe do kontenera na śmieci.Ale znalazła się osoba która je przygarnęła i się zaopiekowała.Co roku jak nastaje jesień są podobne historie.Smutne.

Jola Wela

Od: Sob sie 06, 2011 8:15

Post » Nie paź 20, 2013 19:21 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Odszedł kot - przyszedł kot.
Piękny jest. Marmurkowy - makowcowy, jak Maru - tylko trochę jaśniejszy. On już ma dom. Jeszcze nie wiemy gdzie. Ale Avian znajdzie. Z pewnością znajdzie.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pon paź 21, 2013 8:57 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

A może on się komuś zgubił?

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Pon paź 21, 2013 9:08 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Może sie zgubił, ale ja regularnie przeglądam ogłoszenia o poszukiwanych w okolicy kotach - bo jednak za często mam na działkach domowe koty ...
Tego na pewno bym zapamiętała, bo to moje ukochane sreberko :oops:
Zakładam tez opcję, że wsiadł do samochodu i pojechał nieświadomy.

Bardzo mi go żal ... jeśli domowy, a na takiego wygląda, czekają go trudne miesiace :( Oby jak najdłużej było ciepło. Głodny nie bedzie, wie juz gdzie jest micha, ale czy zechce w budce zamieszkać?

Przydałby się tymczas dla niego ... ja mam niestety wciąż Wisienkę w garażu, nikt jej nie chce :(
A jeszcze Silva czeka na sterylkę (a nie mam jej gdzie przechować po, w altanie juz za zimno) :roll:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon paź 21, 2013 10:12 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

W moim ogrodzie 3 tygodnie temu znienacka pojawił się rudy kocur. Wpadł między 4 dzikusy, które regularnie dokarmiam i przegonił je od misek. Nigdy wcześniej nie widziałem kota, który jadłby tak łapczywie. Kiedy wyszedłem na zewnątrz obadać go z bliska, uciekł przerażony. Po tygodniu jednak okazało się, że ten dzikus jest kotem domowym, bardzo łagodnym i miziastym. Znalazłem dwa ogłoszenia od osób, które poszukiwały kota o, jak się okazało, niemal identycznym wyglądzie. Jedni byli przekonani na 99,9%, niestety kot nie był. Umówiłem się z nimi, że pojadę z kotem do lecznicy, sprawdzić, czy nie jest przypadkiem zaczipowany i wtedy będziemy mieć 100% pewność. Niestety nie był. Państwo już się nie odezwało. Rozlepiłem ogłoszenia w okolicy, bo może jakaś starsza osoba, która nie korzysta z internetu rozpaczliwie go szuka. Wciąż czekam z nadzieją na odzew, bo widać, że kot strasznie tęskni. Póki co, kot mieszka w domu z nami.
Wciąż żyję nadzieją, że ktoś tęskni i szuka go bardzo. Przyjmuję różne scenariusze, zwiększam obszar poszukiwań właściciela na całe województwo. I staram się nie dopuszczać myśli do głowy, że ktoś go po prostu wyrzucił w nieznanej mu okolicy.
Weterynarz, który sprawdzał, czy kot nie ma czipa powiedział, że wśród błąkających się domowych kotów, bardzo sporadycznie trafia się taki z czipem. Czy czipowanie jest tak mało popularne, czy po prostu koty zaczipowane znikają tak, że nikt już nigdy ich nie odnajdzie?
Kot z każdą wizytą gości biegnie na powitanie, sprawdzając, czy aby przypadkiem, ktoś po kota nie przyjechał zabrać go do JEGO domu. Bardzo smutne.

A tak przy okazji: czy powinienem się martwić, że po trzech tygodniach mieszkania z nami w domu, kot w dalszym ciągu je bardzo dużo i bardzo szybko? Zjadłby nawet jednarazowo kilogram karmy i więcej, gdyby mu postawić w misce. Muszę odcinać kuchnię, gdy karmię moich stałych rezydentów, bo wyjada im wszystko z misek. Kot nie jest wychudzony, widać tylko po sierści, że błąkał się już jakiś czas. Minie mu ten wieczny głód za jakiś czas?

Z nadzieją, że Twój nowy kot odnajdzie wkrótce swój stary dom, pozdrawiam i życzę szczęścia w poszukiwaniach.
Obrazek

Jahodny

Od: Pt lut 22, 2013 23:58

Post » Pon paź 21, 2013 11:10 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

To normalne, ze tak łapczywie je. Już zdążył poznać życie, w którym trzeba o jedzenie walczyć ...
Moze trochę potrwać, zanim dotrze do niego, że jedzenie jest w miskach "na zawołanie".
Miłe, ze go uratowałeś ! :ok: Te biedaki mogą liczyć tylko na nas ...

Ludzie rzadko czipują koty, a weci nie mają odruchu sprawdzania, czy kot nie ma czipa. Ja staram sie wydawać moje znajdy zaczipowane (rejestruję je na siebie) - wtedy w razie czego znalazca po czipie dotrze do mnie. Niestety od jakiegoś czasu poza kosztami czipów, dochodzą koszty rejestracji w bazie ... Czip 15zł, a rejestracja 30 :evil:
Obrazek

Avian

Post » Pon paź 21, 2013 11:24 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

A może to ten? Fotki robione w pomieszczeniu mogą kolor zmienić...
Co prawda Chodzież ale mnie już nic nie zdziwi :roll:

http://tablica.pl/i/oferta/zaginal-kot- ... 6463b22b9f

Pozdrawiam:)

BeciaQ

Od: Śro lis 07, 2012 19:33

Post » Pon paź 21, 2013 11:48 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Dzięki!

Wysłałam zapytanie ze zdjeciami.
Obrazek

Avian

Post » Pon paź 21, 2013 12:34 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Zróbcie mu wydarzenie na facebooku tam ma większe szanse na znalezienie chociaż tymczasu przed zimą. Dajcie linka i będziemy udostępniać :)

No i trzeba sprawdzać tu https://www.facebook.com/groups/307623212630596/ czy ktoś nie zgłosi się że mu podobny zaginął.

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Pon paź 21, 2013 19:32 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Tu też wygląda na makowca. A raczej makową panienkę bo to kotka.....

http://tablica.pl/oferta/zaginela-kotka ... b01ec1a661

pozdrawiam:)

BeciaQ

Od: Śro lis 07, 2012 19:33

Post » Pon paź 21, 2013 20:03 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

No ta kotka to już zupełnie inna - Maku jest srebrzysty i ma "koła".
Dzisiaj go nie widziałam, on pewnie pojawia sie, jak jest pani z działki, na której jada.

Pamięta ktoś Spike'a? A raczej Skippera, bo tak ma naprawdę na imię?
Nadal przychodzi na kolację, często też na śniadanie - choć ma dom i pewnie pełną miseczkę.
Jest przecudny i przekochany, pewnie jest szczęśliwy chodząc sobie tak po okolicy, ale mi żal :( I boję sie, zeby mu sie coś nie stało. Od paru dni zaczyna juz zaglądać na działki.
Czasem przyprowadza też "siostrę" Tusię, ale ona bardzo płochliwa.
A Skip to kot, który pędzi środkiem drogi żeby dać całusa :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fajnie zgadza sie z Chudym, to dwa spokojne, zgodne koty. Chudy też codziennie czeka rano i wieczorem i chyba już został kotem działkowym, a nie zapłotnym. Gdyby zechciał wejść do altany ... ale na razie boi się. Na razie cieszę się, ze je przy samych drzwiach altany, pod dachem, bezpieczny. Moze w razie czego wejdzie do ciepłej budki na ławeczce.

Codziennie czeka i prowadzi na działkę
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Codziennie właściwie jest też Silva. Mam nadzieję, ze nie ma głupich pomysłów co do powiększania rodziny na zimę ... na razie nie mam kompletnie jak sie nią zająć (przede wszystkim przechować po zabiegu).
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A duet B&B oczywiście wszystkie te kocie sprawy przesypia w altanie w luksusach ;)
Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pon paź 21, 2013 20:58 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Pięknie u Ciebie na działeczce, dużo kolorowych liści i fajnie, że jest ciepło :D

Skipper śliczny, jak on dumnie kroczy środkiem drogi :D
Z kolei Chudy już dawno powinien mieć inne imię, bo chudego to on nie przypomina.
Silva śliczna :D
Z kolei czarny duet B&B, no paniska pełną gębą :D
A Radzio gdzie się zawieruszył ? :kotek:

Piękne zdjęcia Avianku :D :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon paź 21, 2013 21:07 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Radzio patrolował okolicę akurat - przedeptywał ścieżki wzdłuż płotów ;)
Ale jest, jest - co chwila wpadał sprawdzić, czy altana jest dobrze chroniona ;)
Obrazek

A jesień wróciła ciepła i kolorowa, taka jak powinna być 8) (tylko jeden z działkowych dziadków zgrabił cudne liscie, zdążyłam sfocić ... nie wiem, co mu przeszkadzały liscie pod drzewem "publicznym")
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pon paź 21, 2013 21:18 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Batonik i Brzydal? A Radzio gdzie?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Skippera dobrze pamiętam - po czasie okazalo się, że jednak ma dom. Zapamiętałem go, bo ogon nosi jak Maru, wyprostowany w górę i zawinięty na końcu. Ponadto ma ruską czapkę - uszankę, różowy nosek i różowe prześwitujące uszka - jak Odiś.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wiesz, często myślę o Maru. Gdzie mial dom, jak go stracił i dlaczego... To 100% domowy kot, nawet chyba niewychodzący. Ma nowy dom i dobrze się w nim czuje. Pokochałem go jeszcze zanim się zobaczyliśmy, ale może ktoś tęskni. Żeby choć dać wiadomość - Maru znów mruczy i swymi ogromnymi łapkami przytula moją rękę.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

[poprzednia][następna]