kot bez posagu szuka domu

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 21, 2013 21:03 Re: ogłaszam smoki sudeckie-pomóżcie wymyśleć teksty ogłosze

Jest-od niedawna, ale to nie miejsce dla mnie-nie mam czasu na pitu-pitu
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto maja 21, 2013 21:07 Re: ogłaszam smoki sudeckie-pomóżcie wymyśleć teksty ogłosze

ale tam jest dużo wątków -przekładali tam wątki?
niemożliwe, żeby tyle powstało od razu tam

ja mam taki jeden wątek o wszystkim (i o wszystkich moich tymczasach. i linki tam mam do ich watków) -nie pisałam tam nic ostatnio
może mi tez przenieśli?
edit -nie, jest dalej na kotach 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto maja 21, 2013 21:15 Re: ogłaszam smoki sudeckie-pomóżcie wymyśleć teksty ogłosze

Ci , którzy chcieli tam byc-wpisywali sie na specjalny watek-ich watki-te stare i te bieżące zostały przeniesione-ja tez mam własny watek-vide pierwszy banerek w moim podpisie, ale pisanie o pierdołach mnie nie bawi, więc nie zamierzam tam być-za duzo mam problemów na głowie,żeby o niczym pisac.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto maja 21, 2013 21:30 Re: ogłaszam smoki sudeckie-pomóżcie wymyśleć teksty ogłosze

wysłane :) pewnie wyjdą dopiero jutro...

kiniasz90

Od: Śro gru 19, 2012 22:02

Post » Śro maja 22, 2013 6:18 Re: ogłaszam smoki sudeckie-pomóżcie wymyśleć teksty ogłosze

dziękuję :1luvu:

Patmol

Post » Śro maja 22, 2013 6:41 Re: ogłaszam smoki sudeckie-pomóżcie wymyśleć teksty ogłosze

Myślałam głęboko i szeroko i wykasowałam ogłoszenia Mai -dostałam kilka maili, w większości bez sensu.
jedna pani poprosiła o telefon -zobaczymy.

Napiszę coś takiego (podziękowania dla kiniasz90)
Nie wiem tylko jaki dać tytuł.
Jestem otwarta na wszelkie propozycje zmian.

Kilka kociaków zostało urodzonych przez dziką kotkę w miejscu, w którym nie mogły zostać. Kocięta miały jednak szczęście, bo ktoś je wypatrzył i trafiły do mnie. Teraz mają około 2 -3 miesięcy i szukają domów stałych -takich na zawsze. Są już zdrowe (miały koci katar) i bardzo kochane, chociaz jeszcze trochę nieufne. Jedzą same, a swoje potrzeby załatwiają tylko w kuwecie Szukają domów odpowiedzialnych. Warunkiem adopcji malucha jest podpisanie umowy adopcyjnej, która zobowiązuje do należytej opieki nad zwierzęciem, a także do jego sterylizacji. Kotki znajdują się w Legnicy. Przede wszystkim szukam osób, które chcą adoptować dwa koty jednocześnie.

i może dać do tego tytuł ?
kto pokocha pastelową Maję?

Koty w klatce (razem z klatką) przeniosły się do mnie, co bardzo wszystko ułatwia. Psy są zachwycone. Koty skaczą w klatce jak stado pcheł.
Ja mniej jestem zachwycona -bo trudno spać jak one demolują klatkę,

Wpisałam taki tekst na tablicę z takimi zdjęciami jakie mam.
Zobaczymy.
Zobaczę czy w ogóle będzie jakaś odpowiedz.

Ewentualnie, po zmianach i poprawkach, powklejam je jeszcze gdzie indziej.

Patmol

Post » Śro maja 22, 2013 8:04 Re: ogłaszam smoki sudeckie - komu kociaka? albo dwa kociaki

i jeszcze prośba o poradę 8)

muszę im kupić karmę
co lepiej kupić?
taką http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... rma/222913

czy inną?

teraz (dzięki dorcia44 :1luvu: ) jedzą -Pediatric Weaning RC -bardzo im smakuje
ale patrząc na ceny i na ich apetyty -raczej nie będę kupować RC

a może TOTW? http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ild/352958

a Sweetie (pies) siedzi przed klatka i prosi
wpuść mnie do nich
wpuść
będziemy się bawić
albo je wypuść do mnie :strach:

Patmol

Post » Śro maja 22, 2013 8:18 Re: ogłaszam smoki sudeckie - komu kociaka? albo dwa kociaki

Jest taki kot -dorosły, zdrowy, miły -ale bez przedniej łapy.
Nie u mnie -ale potrzebuje ogłoszeń.
Ogłoszenia Młoda wklepie -tylko wielka prośba do Was -napiszcie tekst.
Najlepiej dzisiaj - to ona dzisiaj wklepie.

Obrazek Obrazek

(smoki dostały od TOZu 12 mlek Klara :1luvu: )

Patmol

Post » Śro maja 22, 2013 8:51 Re: ogłaszam smoki sudeckie - komu kociaka? albo dwa kociaki

to może przerzucić się na zwykłego royala? tzn nie na weterynaryjnego bo ten jest dużo droższy...
a TOTW? to nie jest bezzbożówka? Koty raczej niechętnie to jedzą bo jest bez polepszaczy...a już zwłaszcza małe. Skład ma lepszy od Royala ale z jedzeniem bywa problem.
Po za tym niższe ceny karm ma krakvet.pl (tu jest problem bo ciągle czegoś nie ma i informują dopiero po dwóch dniach :evil: ) lub zwierzakowo.pl (ja zamawiam stąd i jestem bardzo zadowolona :D)

kiniasz90

Post » Śro maja 22, 2013 9:01 Re: ogłaszam smoki sudeckie - komu kociaka? albo dwa kociaki

koty lubią TOTw
to jest bezbożówka
jeśli myślicie, że się nada dla maluchów -to bym zamówiła może TOTw

te maluchy są tak żarłoczne 8) że zjedzą co dostaną 8)
dlatego - nie wiem -czy warto je przyzwyczajać do RC, teraz kiedy już zaskoczyły z jedzeniem
bo potem trudno będzie je przestawić na coś innego

do Krakvetu nie mam siły -mają niższe ceny, ale często nie mają tego, co ma niższą cenę
zwierzakowa nie próbowałam
zooplusa lubię -szybko dostarczają (często jucz na drugi dzień) i mam 3% zniżki 8) i zawsze wszystko jest OK

Patmol

Post » Śro maja 22, 2013 9:10 Re: ogłaszam smoki sudeckie - komu kociaka? albo dwa kociaki

do krakvetu też się zraziłam :x zwierzakowo.pl nie wiem jak wypada z zooplusem w połączeniu ze zniżką ale jeśli chodzi o dostawę to NIGDY nie miałam problemów(góra 2 dni) i zawsze wszystko jest bo na stronie jest aktualizacja i jak nie ma czegoś to po prostu piszą że produkt wyczerpany. B. często mają różne promocje a ceny kiedyś porównywałam to od krakvetu wyższe o ok złotówkę.

ojjj marze o tym żeby moje jadły bezzbożówkę.... ale są takie cwaniaki że nawet jak mieszam z RC to kulki wybbiarają 8O i tamte zostają a potem miauczą a ja nie mam tyle silnej woli żeby pozostać obojętna na to :x

kiniasz90

Post » Śro maja 22, 2013 9:13 Re: ogłaszam smoki sudeckie - komu kociaka? albo dwa kociaki

ale jeśli te są żarłoczne to bezbożówka będzie wychodziła lepiej nie dość że zdrowiej to jeszcze taniej :) kot się szybciej najada bo więcej białka :D no i może w końcu przestaną być takimi żarłokami :D

kiniasz90

Post » Śro maja 22, 2013 9:16 Re: ogłaszam smoki sudeckie - komu kociaka? albo dwa kociaki

U mnie wszystkie koty jadły bezzbożówki i żaden nie narzekał :wink:
Kitka to od maleńkości wcina takie karmy i też nie miałam z nią problemu.
Myślę, że TOTW to dobre rozwiązanie, ale byłoby lepsze jeśli sprawdziłabyś zawczasu czy zjedzą bo wiesz, różnie bywa :twisted: Jeśli masz w domu to im nasyp i zobaczysz czy smakuje.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro maja 22, 2013 9:18 Re: ogłaszam smoki sudeckie - komu kociaka? albo dwa kociaki

a kiciuś piękny :1luvu: jak mój Bebusz :1luvu: obiecałam sobie że jak będę miała większe mieszkanie to zamieszka w nim właśnie taka "uszkodzona" bieda... bez jednego oczka, łapki, ogonka... no ale na razie mam kawalerkę :?

ogłoszenia niestety nie napiszę bo nie potrafie pisać takich przejmujących a tu chyba właśnie takie jest potrzebne :oops:

p.s. kasa wyszła rano :D więc może już dzisiaj będzie !

kiniasz90

Post » Śro maja 22, 2013 9:20 Re: ogłaszam smoki sudeckie - komu kociaka? albo dwa kociaki

kiniasz90 pisze:ojjj marze o tym żeby moje jadły bezzbożówkę.... ale są takie cwaniaki że nawet jak mieszam z RC to kulki wybbiarają 8O i tamte zostają a potem miauczą a ja nie mam tyle silnej woli żeby pozostać obojętna na to :x

a moje jedzą co dostaną 8) i jeszcze mi dziękują :ok: że w ogóle coś dostały
ha -bo ja mam właściwe podejście do kotów 8) ( u mnie w sumie rządzą psy 8) )

moim kotom TOTW bardzo smakuje
ja staram się za kazdym razem kupić worek innej karmy -teraz kupiłam Portę 21 (koty uważają, że jest przepyszna)
jedynie Acana nie bardzo im smakowała -ale grzecznie jadły (bo to legnicka odmiana kotów -bardzo grzeczna)

właśnie - 2 osoby z forum mają koty ode mnie i bardzo sobie chwalą (że grzeczne i w ogóle 8) )
więc jak ktoś myśli o kociaku- to teraz mam 6 kociaków odmiany legnickiej, które są w słynnej kociej szkole Patmola

zasłużone grono pedagogiczne w Słynnej Akademii Patmola
Obrazek

Obrazek

więc polecam :mrgreen:

dziękuje za wpłate :1luvu: :1luvu:

Patmol

[poprzednia][następna]