Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 16, 2012 19:33 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

No cicho tu, bo ostatnio starczało mi czasu jedynie na czytanie (po łebkach :oops:). Z pisaniem gorzej było.
Poza tym wolę dialog on monologu :mrgreen:
morelowa pisze:
Bazyliszkowa pisze:Czyżby Fiodor odłączył Dużą od internetu? 8O

Odgryzł? :mrgreen:

Bardzo śmieszne :twisted:
Mam bezprzewodowy internet więc żaden Fiodor ani inny diabeł nie odłączy mnie od świata. Ewentualnie może zrzucić i zgubić modem, co jest całkiem realne. :strach:
U nas wszystko w normie, znaczy koty jedzą, niszczą i takie tam.

Ja natomiast kompletnie straciłam wiarę w sens robienia kotu zdrowemu i ładnie sikającemu badan moczu. I nie wiem co z tym fantem zrobić? Nie robic badan, czy co?

Z ciekawostek: pani w aptece nie wierzyła mi, że wykupuję leki wziewne dla kota: to naprawdę dla kota? Niemożliwe! A w jaki sposób pani mu to daje? Coś niesamowitego :lol:
Spróbuję w weekend wstawić jakieś zdjęcia. Mam nadzieję, że czasu mi starczy.
Mam wnerwa, bo trzeba sprzątnąć strych, w sensie WSZYSTKO z niego wynieść. To niezwykle miły nakaz ze strony administracji, zwłaszcza, że wszystkie mieszkania są mikre (i nie ma gdzie rzeczy trzymać), a piwnica jest przegniła :roll:

Edit: dla zainteresowanych: etosha jest pyyyszna :mrgreen: Czy Wasze koty też po tym więcej piją?
Ostatnio edytowano Pt lis 16, 2012 22:12 przez Revontulet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt lis 16, 2012 20:18 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet pisze:Z ciekawostek: pani w aptece nie wierzyła mi, że wykupuję leki wziewne dla kota

U nas było dokładnie tak samo. Pani, cała zdumiona, spytała JAK TO? 8O i wyglądała przy tym jak jeden wielki znak zapytania. :lol:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon lis 19, 2012 19:15 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Dojrzałam do zrobienia pierwszego zamówienia w zooplusie. Czy ktoś ma ochotę polecic mi zooplusa? :mrgreen:
A tymczasem testuję zoohurtowo :wink:
Bazyliszkowa, co u Twoich kotów słychać? Nie ociągaj się tylko zakładaj następną część wątku :ok:
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lis 20, 2012 10:59 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Morelowa - nie chcesz 10% rabatu w zoo+ za polecenie nowego klienta? :)
Jak nie będzie innych chętnych to ja skorzystam, ale ponieważ i tak mam spore rabaty - razem prawie 12%, to może ktoś jest bardziej potrzebujący :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto lis 20, 2012 11:26 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Doczytałam, że 10% zniżki dostaje nowy klient, a osoba polecająca sklep nowej osobie ma dostać 250 punktów albo 20 zł na zakupy :oops:
Czekam na Waszą decyzję :D
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lis 20, 2012 11:32 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet pisze:Doczytałam, że 10% zniżki dostaje nowy klient, a osoba polecająca sklep nowej osobie ma dostać 250 punktów albo 20 zł na zakupy :oops:
Czekam na Waszą decyzję :D

O, to się zmieniło bo kiedyś było 10% dla polecającego i 10% dla nowego :wink:
Jak nie będzie chętnych to ja Cię polecę :)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto lis 20, 2012 13:01 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Poleć, Broszka, poleć. Znaczy Revontulet poleć :mrgreen: Należy Ci się :D

Ale niskie ukłony za pamięć :D

Powodzenie Revontulet na nowej drodze... :lol:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lis 20, 2012 14:16 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Naprawdę nie chcesz?
Revontulet, wieczorkiem doczytam w zoo+ co to tam się robi i dogadamy się na pw :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto lis 20, 2012 15:02 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

morelowa pisze:Powodzenie Revontulet na nowej drodze... :lol:

A dziękuję :wink: Coś ostatnio często wchodzę na nową drogę :roll:
Tylko ten kurier... Chyba będę musiała zamówić dostawę do pracy i potem wozić to przez pół Warszawy do domu :(
Broszka pisze:Revontulet, wieczorkiem doczytam w zoo+ co to tam się robi i dogadamy się na pw :ok:

Ja zrozumiałam, że będę musiała podać Ci swojego maila. Ale nie wczytywałam się dokładnie więc czekam na pw od Ciebie :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lis 20, 2012 17:16 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet pisze:
morelowa pisze:Powodzenie Revontulet na nowej drodze... :lol:

A dziękuję :wink: Coś ostatnio często wchodzę na nową drogę :roll:

A na jaką ostatnio wchodziłaś :D ?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto lis 20, 2012 18:06 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

morelowa pisze:A na jaką ostatnio wchodziłaś :D ?

Dzisiaj nieco zboczyłam z drogi. I wlazłam tak, że musiałam buta czyścić :oops:
Ale przede wszystkim nie podążam jedną drogą- dzisiaj np. dostanę pierwsze zamówienie z zoohurtowo.pl.

Też pochwalę się moją wiewiórką :D
Obrazek
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lis 20, 2012 18:15 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Ah, jaka śliczna wiewiurka :1luvu:
Latem mają fajne rude futerka, teraz przebarwiają się na zimę i są szarobure :wink:

Coś ciekawego kupiłaś w zoohurtowo?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto lis 20, 2012 18:57 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

No, wiewióry to Wam sie udały - rewelacyjne.

Obrazek

morelowa

Post » Wto lis 20, 2012 19:33 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Broszka pisze:Coś ciekawego kupiłaś w zoohurtowo?

Głównie o żwirek mi chodziło, ale dodałam też trochę puszek. I olej. Dzisiaj mam dostać zamówienie.

Słuchajcie, jak to jest z badaniami moczu? Ja już kompletnie zgłupiałam.
Maurycemu zawsze coś wychodzi.
Za pierwszym razem (rok temu) badania były robione w celu sprawdzenia nerek- nerki ok, ale odczyn moczu słabo kwaśny + dość liczne kryształy.
W rezultacie Małrol przez ponad dwa miesiace jadł karmę urinary. Badania wykonane podczas diety wykazały, że odczyn zmienił sie ze słabo kwaśnego na obojętny :roll: (ale mocz pobierałam zaraz po jedzeniu). Krysztaly zniknęly. Wetka proponowała wprowadzenie jeszcze jakiegoś zakwaszacza, ale mi wynik wydał sie tak głupi, że szybciutko powtórzyłam badania i odczyn juz był słabo kwasny.
Po kilku miesiącach robiłam badanie kontrolne i znowu wyszły dość liczne kryształy, a odczyn obojętny. Nie zgodziłam się na karmę urinary (no bo ile można karmić kota pszenicą z solą?) i przez miesiąc jadł pastę uropet, a przez 4 miesiące kapsułki uroxivet. Znowu kryształy zniknęły.
We wrześniu powtórka z rozrywki: odczyn obojętny i krysztaly, tym razem pojedyncze. I tym razem nic nie zrobiłam. :oops:
Tzn. zrobiłam to co zawsze- dolewałam (i dolewam) sporo wody do jedzenia. I obserwowałam jak Mauryc sika- patrzyłam i nasłuchiwałam. I tyle. Na żadną chemię nie zgodziłam się- jakoś nie mogłam więcej faszerowac chemią kota, który od zawsze ładnie sika.
I z duszą na ramieniu zignorowałam wyniki wrzesniowe.
A teraz niespodzianka- ostatnie badania moczu od góry do dołu są w normie. Nawet odczyn po raz pierwszy jest kwaśny :roll: (nigdy wcześniej nie był kwaśny- nawet na karmie urinary, ani po uropecie)
Już w ogóle nie wiem o co chodzi :roll:
Ostatnio edytowano Wto lis 20, 2012 21:53 przez Revontulet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lis 20, 2012 21:25 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Się nie wypowiem - nie znam się.
ale zainteresowało mnie JAK i PO CO nasłuchiwałaś jak kot sika 8O ? Bo ilość to widać przecież po nasikaniu.., nie?

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]