Brytek Snikers już w DS. Snikuś odszedł.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 17, 2012 12:05 Re: Brytek Snikers już w DS

dana2509 pisze:To znaczy, że wszyscy spisali się na medal :ok:

Mimo złej jakości zdjęć postanowiłam je pokazać, bo to historyczna chwila :mrgreen:

Obrazek Obrazek

Danusiu chyba czytasz mi w myślach, :mrgreen: od wczoraj myślę żebyś pokazała Silvera i proszę.
Silver jest śliczny :1luvu: uwielbiam buraski.
joanna3113

Post » Pt sie 17, 2012 12:39 Re: Brytek Snikers już w DS

Specjalnie dla Ciebie :P

Obrazek

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pt sie 17, 2012 12:50 Re: Brytek Snikers już w DS

On jest srebrzysto bury ? Pozdrawiam z podkarpacia cicha podczytywaczka obu kociastych.
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Pt sie 17, 2012 13:02 Re: Brytek Snikers już w DS

Miło mi gościć osobę, która uczestniczyła w opiece nad Snikersem :1luvu:
Również pozdrawiam serdecznie.

Tu dokładnie widać jego umaszczenie
Obrazek

dana.b

Post » Śro sie 22, 2012 21:44 Re: Brytek Snikers już w DS

Snikuś to nieprzewidywalny kot zagadka :!:
Przez jakiś czas nie mruczał, nie dawał się czesać i w ogóle był jakoś źle nastawiony do nas. Teraz znów wszystko jest, jak przedtem. Rozmruczany, miziasty, ładujący się na każde kolana i domagający się głasków.
Snikuś w stosunku do nas, jest znów super kotem, ale z Silverem, po 2 tygodniach spokoju, znów jest na wojennej ścieżce.
Wystraszył Silverka, gdy ten był w kuwecie, wskutek czego Siluś, już drugi raz załatwił się w łazience :cry:
Boi się chyba wejść do swojej kuwety :roll:
Silverowi tylko raz udało się postawić Snikersowi. Wystraszony przez Snikusia, wybiegł ze swojego ulubionego kartonika, ale szybko się odwrócił i ruszył w stronę Snikersa. Ten chyba był w szoku, bo zwiał do pokoju, gdzie ma swój schowek w wersalce :lol:
Snikers jest bardzo mądry.Kiedy szykuje się do ataku, wystarczy zrobić krok w jego stronę, albo zawołać do niego, a on odpuszcza i wychodzi. :ok:
Nadal nie można zostawić ich bez nadzoru, więc będziemy pilnować i trwać z nadzieją, że kiedyś się dogadają :P :ok:

dana.b

Post » Śro sie 22, 2012 23:10 Re: Brytek Snikers już w DS

dana2509 pisze:
Tu dokładnie widać jego umaszczenie
Obrazek

jaki piękny :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Ladyś [*] TM:30.11.2015r. - Kochanie, tak bardzo mi Ciebie brak ...
Kropeczka [*] TM:8.09.2012r.

Aga&Iskierka&Lady

Od: Pt lip 04, 2008 21:59

Post » Pt sie 24, 2012 13:05 Re: Brytek Snikers już w DS

Taaak!!! Jest piękny i każdego dnia to powtarzam.
Mój ty pięknokocie, śliczności moje. :love:

dana.b

Post » Pt sie 24, 2012 13:14 Re: Brytek Snikers już w DS

A ja wczoraj rozmawiałam z sąsiadką z bloku obok na temat zwierzaków. Oni mają 2 psy, ale jak to mówi ta Pani - "jak co wieczór wychodzę na dwór to ochroniarzem nie możemy się napatrzeć na Pani (tj. mojego) kota", który z uporem maniaka od tygodnia poluje na myszy i znosi je na balkon. "Widzowie" stwierdzili że biorąc pod uwagę masę Felka nie podejrzewali bo o takie wygibasy. :D Ale cóż... pozory mylą :D

Ta właśnie sąsiadka zaczęła wspominać, że taki fajny szaro-niebieski kot u nas chodził. Się zdziwiła, jak powiedziałam że wyprowadził się aż na Mazury :D

Z kolei inna sąsiadka (posiadaczka kotki) powiedziała że Silver przychodził do niej (na I piętro!!!) po kratce do kwiatków zamocowanej na balkonie na parterze. Bardzo rozważała zatrzymanie go, ale jej Mela kategorycznie odmawiała wpuszczenia gościa.

A ja jak patrzę na Silverka to mam ochotę poprzytulać:kotek:

Monika_Wolska

Od: Sob paź 15, 2011 19:17

Post » Pt sie 24, 2012 13:46 Re: Brytek Snikers już w DS

Łomatko!!! 8O To Silverek taki znany?
Na piętro, po kratce? :strach: Jejku! Jak ja się cieszę, że Mela odmówiła wpuszczenia go do domu :wink: :smiech3:

A Feluś to dla siebie te myszki, czy dzieli się z Rudolfem?
Monika_Wolska pisze:A ja jak patrzę na Silverka to mam ochotę poprzytulać
Chyba wiem co czujesz. :roll:
Już kiedyś to mówiłam, ale powtórzę. Jeśli będziesz na Mazurach, zapraszam w odwiedziny :piwa: Silver chyba da Ci się poprzytulać :wink:

dana.b

Post » Pt sie 24, 2012 17:34 Re: Brytek Snikers już w DS

Myszki są dla MNIE :D
Ale jak chcę darować im życie (czyli zobacze go z ofiarą w paszczy) to zaraz ucieka i los myszy jest przesądzony. Nie ufa mi - na początku to mi myszę porzucił na środku pokoju - żywą, więc nie miałam czasu go pochwalić tylko ruszyłam w pogoń :D
Silverek mi też kiedyś jedną porzucił na balkonie :D

Rudolf ma chyba specjalizację na ptaszki :twisted: Jak ja nie lubię tych "prezencików", ale cóż - taka ich natura.

Ze Snikusiem to chyba miałam nosa. Wydawało mi się, że pisałam po jego noclegu że w nocy słyszałam jakieś wrzaski, ale wydawało mi się że to właśnie Snikers wrzeszczał bo mu Felek terytorium naruszył w sypialni. Po prostu - Silver należy do tych jak moje - łagodnych, a Snikers to macho-kocur :D Powoli między nimi lepiej jak doczytuję?

Monika_Wolska

Post » Pt sie 24, 2012 18:05 Re: Brytek Snikers już w DS

jak ja się cieszę,że moje tylko muchy łapią :)
ale też - już takie wymemłane - dostaję w prezencie :surprise:
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Ladyś [*] TM:30.11.2015r. - Kochanie, tak bardzo mi Ciebie brak ...
Kropeczka [*] TM:8.09.2012r.

Aga&Iskierka&Lady

Od: Pt lip 04, 2008 21:59

Post » Pt sie 24, 2012 19:31 Re: Brytek Snikers już w DS

Ja mam koty "pierwotne" - muszki i pająki zjadane są zaraz po złapaniu :D

Monika_Wolska

Post » Pt sie 24, 2012 21:03 Re: Brytek Snikers już w DS

Silverek zdobyczami takimi jak muchy, czy ćmy się nie dzieli :) Myszy w domu nie ma- na szczęście :mrgreen:
Za to wyłamane z koszyczka kawałki wikliny, często przynosi do łóżka. Nie wspomnę o mięsie,
które często wykrada, kiedy jest wyłożone do rozmrożenia.
Jakieś dwa dni temu, przeszedł samego siebie. Zaniósł do łóżka córki, kilka wcale nie małych kamyków, które zabrał z doniczki. :ryk:
Leżą tam, żeby nie wygrzebywał ziemi, ale widać nie stanowią żadnej przeszkody.
Wystarczy je wynieść komuś do łóżka i po problemie :lol:

dana.b

Post » Czw wrz 06, 2012 15:53 Re: Brytek Snikers już w DS

Dziś nie o moich kotach, tylko z prośbą dla innych kotów.

Chciałabym prosić osoby odwiedzające ten wątek, o pomoc.
Mogą to być fanty na bazarek, lub choćby drobna wpłata.

Pomoc potrzebna jest Asi (joanna3113).Asia ma 10 kotów- tymczasów, które wymagają leczenia. Od września pracuje tylko na pół etatu, więc jej sytuacja materialna znacznie się pogorszyła.Jeśli ktoś chce i może pomóc, to bardzo proszę o kontakt na pw.

dana.b

Post » Czw wrz 20, 2012 13:39 Re: Brytek Snikers już w DS

Napisałam prawie to samo w wątku o dokacaniu.

Jestem załamana. Ta sytuacja z atakami nadal trwa.
Pod kontrolą Snikuś nie atakuje, ale korzysta z każdej okazji, gdy nikt nie widzi.
Dziś bardzo brutalnie zaatakował Silverka. Udało mu się zaatakować go w miejscu, z jakiego Silverek nie miał drogi ucieczki.
Pobiegłam na koci wrzask i chciałam je rozdzielić, ale nie wiedziałam jak to zrobić. Złapałam Snikusia za kark, bo on był na wierzchu i wtedy Silverek uciekł. Wszystko działo się bardzo szybko i dopiero potem okazało się, że mam poharatane dłonie, choć nie wiem kiedy i w jaki sposób to się stało.
Co ja zrobiłam Silverkowi ? Urządziłam mu piekło we własnym domu, gdzie miał być bezpieczny. Był, póki nie przyjechał Snikuś, wyrwany z piekła schroniska! Obaj mają miejsce w moim sercu i domu, tylko niech już skończy się ta walka!
Silverek przestał korzystać z kuwety. Sika i załatwia się w łazience a wczoraj nasikał nawet na łóżko.
Nie wiem co robić! Krople Bacha, czy Feliway, to spory wydatek, a nie ma pewności czy to działa.
Nie wiem! Naprawdę nie wiem!

dana.b

[poprzednia][następna]