Wielka Szostka zaprasza!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 06, 2011 18:46 Re: Wielka Szostka zaprasza!

Cześć Kochani! :)
Jak sobota mija? I jak wczorajsza wizyta PA?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie sie 07, 2011 8:01 Re: Wielka Szostka zaprasza!

mamaja4 pisze:Wpisałam na FB,co odkupię :wink:

Nieśmiało dodam,że z gotowców Biedrony według mnie,to pizza jest dobra(ta "z kamiennego pieca") i jogurt "grecki" Tolonis?używam zamiast śmietany do mizerii.Z Lidla to mi ostatnio smakowały paluszki rybne i niby Fish &Chips mrożonka-frytki nietłuste i ryba nieśmiedząca.Lubię ryby,kiedy kto inny smaży,najlepiej nad morzem :mrgreen: a to danie nie zanieczyściło naszego niewielkiego mieszkania odorem.

mamaju dzieki :1luvu: zaraz sie doczolgam na fb bo dopiero wstalam i reanimuje sie kawa... :piwa:
Jogurt grecki przyuwaze przy nastepnych zakupach w Stonce. Mam na osiedlu kolo siebie Stonke i Carefour Expres, kawalek dalej Aldi a dwa przystanki autobusem - Lidla. Jest tez rzut beretem ABC ale on jest raczej bardziej alkoholowy niz spozywczy choc maja tez np farbe do sciany..... ciekawe polaczenie ;)

Ja ostatnio w Lidlu odkrylam z marki W5 plyn do czyszczenia toalet i kuchni na bazie octu. Litr kosztuje ok 5 zl. Dodalam tego plynu do toalet do pranai kocy przeszczanych przez koty i o na wech po wyciagnieciu prania stwierdzam ze nie wanieje tak bardzo. A ubikacja ladnie wyglada, zapach zdecydowanie lepszy.
Testuje srodki czystosci W5. Sa nawet niezle za niska cene, jedyne co mnie odstrecza to zapach. Nie zeby mi jakos specjalnie przeszkadzal, chyba raczej na tle alergicznym to mam. Na razie sprzatalam raz generalnie, zobaczymy jak po powrocie bedzie.

Erin, dzieki za pamiec, wizta PA w porzadku :) Jak dobrze pojdzie to pewien rezolutny kociak bedzie miec swoj dom, madrych Duzych i towarzystwo fretek oraz innych zwierzakow dochodzacych czasami. Lubie rozsadnych mlodych ludzi :mrgreen:

Wczoraj poszlismy do znajomych ktorzy niedawno uspili psa. Pies-historia, madry i piekny Collie... 14 lat zyl. Oby kazdy pies mial w polowie takie zycie i taka smierc jak On... Zaloba w domu byla ciezka ale szybko minela. Od razu padla decyzja ze musi pojawic sie Pies. Dom bez Psa, to nie dom, stwierdzili. I przyjechal drugi collie, maly i smieszny. Podobny ze spojrzenia do swojego Poprzednika ale widac ze to bedzie zupelnie inny typ. Puchata trzymiesieczna owieczka 12 kg wagi, uroczy ogonek z biala koncowka... i do domu wrocilo zycie. Widac roznice w zachowaniu i te atmosfere "szczeniak na horyzoncie!" - nie sciagajcie butow, chowajcie torebki, itp. Kolezanka pokazuje zgryzione kapcie i mowi "no takie ma malutkie zabki a jak ladnie zgryzl kapcie... i wycieraczke tez zgryzl" :)

Zostalam wylizana, wycalowana i wywachana przez Szczeniaka, ktory zapowiada sie na pieknego Psa. Uwielbiam domy w ktorych Milosc po prostu widac. Najlepiej gdy merda ogonem albo ociera sie o czyjes nogi, taka zywa i prawdziwa.

No to takiej Milosci Wam wszystkim zycze na ten weekend. I duzo slonca :) Jutro zobacze sie z tata, nie moge sie doczekac :ok: :mrgreen: :1luvu: :ryk: :piwa:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie sie 07, 2011 8:22 Re: Wielka Szostka zaprasza!

Cześć Kochani! :)
Historia trochę smutna, trochę radosna - i bardzo piękna :love:

I cieszę się, że wizyta wypadła pomyślnie :ok:

Miłej niedzieli :)

Erin

Post » Nie sie 07, 2011 8:48 Re: Wielka Szostka zaprasza!

Dzien dobry Erin :) Dziekuje za odwiedziny i dobre slowo :1luvu:

Musze sie zaraz zabrac do porzadkowania duzego pokoju ale tak mi sie nieeechceeee....
Slonce zerka na mnie zza winkla, orzechowe liscie podchodza pod samo okno... wsiasc do pociagu byyylejakieeego i jechac kajs daleko... do lasu...ech

slonecznej niedzieli...

solangelica

Post » Nie sie 07, 2011 9:31 Re: Wielka Szostka zaprasza!

Porządki? W niedzielę? 8O
Sodomia, Gomoria :mrgreen:

Ja również dziękuję za odwiedziny na FB.
I zapraszam do MPusiów :P

Erin

Post » Nie sie 07, 2011 9:58 Re: Wielka Szostka zaprasza!

Erin pisze:Porządki? W niedzielę? 8O
Sodomia, Gomoria :mrgreen:

Ja również dziękuję za odwiedziny na FB.
I zapraszam do MPusiów :P

...to przeprowadzkowe porzadki,one nie znaja dnia ani godziny :?
dzieki za zaproszenie juz do Was wskakuje :)

solangelica

Post » Nie sie 07, 2011 10:10 Re: Wielka Szostka zaprasza!

Obrazek

Tecza nad IKEA Katowice, przepiekna prawda? :)

solangelica

Post » Nie sie 07, 2011 10:18 Re: Wielka Szostka zaprasza!

Cudna :love:

A tu specjalnie dla Ciebie :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Erin

Post » Nie sie 07, 2011 10:30 Re: Wielka Szostka zaprasza!

DZIEKUJE!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
To ostatnie zdjecie - konie w trawie - wstawilam sobie na tapete...jest takie piekne, radosne, dodajace sily i po prostu - konskie :1luvu:

solangelica

Post » Pt sie 26, 2011 13:32 Re: Wielka Szostka zaprasza!

Piękna historia o Collie i miłości!
Zadałam Ci u nas pytanie ale widzę ,że nadal jesteś całkowicie pochłonięta przeprowadzką. Odwiedzam Cię na FB :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt sie 26, 2011 13:40 Re: Wielka Szostka zaprasza!

Madzia, odezwij się :)

Erin

Post » Sob sie 27, 2011 20:54 Re: Wielka Szostka zaprasza!

hej
przepraszam ze nie pisalam ale nie ogarniam tej kuwety... tzn dzis ogarnelismy nasza kuwete zwana mieszkaniem na tyle ze przypomina ludzka siedzibe. co prawda blizej nam do cyganskiej siedziby ale jest juz jakis postep :)

zalalo nam dzis lazienke. prawdopodobnie trzeba bedzie rozkuc podloge bo nie wiadomo w ktorym miejscu w odplywie cos szwankuje... ja sie chyba potne. juz widze te pertraktacje z administracja i te rozmowy z 'fachowcami'... :roll: :evil:

temperatura powietrza w mieszkaniu przez ostatnie kilka dni byla piekielna. koty spaly caly dzien, hibernujac sie w tajemnych schowkach (np na mojej polce z polarami dzieki czemu mam kudlow w kazdym odcieniu i gatunku :evil: ). pies zajal przedpokojowy zaulek, tuz pod drzwiami. my niestety sie nie zmiescimy na parapetach a szkoda bo tam przyjemny chlodek sie zrobil... na szczescie zaczal wiac porywisty wiatr,przyniosl troche deszczu i zaczynam sie cieszyc ze jest zimno :mrgreen:

kussad, bardzo Cie przepraszam ale przeprowadzka to potwor z glebin i jak wsysa to w calosci. biedny Jonasz, tak mi sie jakos skojarzyl... choc mimo wszystko nie zamienilabym sie z nim ;) jedno jest pewne -
o zaginieciach mlodych ludzi w Krakowie slyszalam. jest to dla mnie dziwne, bo dawno nie bylo az tylu przypadkow naglosnionych w tak krotkim okresie czasu - albo byly tylko w dobie facebooka kazda wiadomosc szybciej i glosniej dociera do odbiorcow... okres wakacji jest typowym momentem gdy zaczynaja sie zaginiecia tak twierdza specjalisci od tematu i policja, ale i tak zestawienie tych wydarzen jest niepokojace.
do zadnych innych prob wytlumaczenia tego zjawiska nie dotarlam...

ech
zeby tylko prace znalezc... ech...to juz bedzie dobrze
bez pracy nie ma pieniedzy bez pieniedzy...szkoda gadac.
ano nic, upal sie skonczyl, jest sobotni wieczor, jestem na Slasku z TZem, kotami i psem, jestem zmeczona ale szczesliwa bo uporzadkowalismy nasza mikrorezydencje i jest dobrze.
bedzie dobrze, potrzeba tylko czasu i... odrobine szczescia.
jutro poszukam w parku czterolistnej koniczynki, a potem wrzuce grosik do strumyka plynacego nieopodal. i wyszeptam zaklecie... w trawach za parkiem, wsrod wysokich zoltych kwiatow polnych, mieszkaja piekarskie wrozki i elfy. widzialam je kiedys gdy unosily sie nad drzewami bawiac w ganianego berka... ich perlisty smiech opadal kropelkami rosy na zielona trawe i kwiaty... blyszczaly w swietle slonca dopoki nie wyparowaly w jego promieniach.
chcialam je odnalezc i nanizac na sznureczek, bo wymarzylam sobie korale ze zlapanymi promieniami slonca. elfy sa jednak zazdrosne i strzega swoich tajemnic... sa tez dobre i wierze ze pomoga mi zaczarowac na chwile rzeczywistosc.

ta krotka opowiescia o mieszkancach laki za parkiem zegnam sie z Wami wieczornie i ide spac. jestem strasznie zmeczona... ale za to jak czysto :1luvu:

solangelica

Post » Sob sie 27, 2011 21:19 Re: Wielka Szostka zaprasza!

O kurczę :?
Współczuję tej powodzi, zwłaszcza że kilka dni walczyłam z zatkanym kiblem.
U nas też gorąco od wczoraj, ale to ostatni lata, więc nie narzekam.

U Was wszystko się ułoży, zobaczysz :ok:
Trzymajcie się! :1luvu:

Erin

Post » Sob sie 27, 2011 21:57 Re: Wielka Szostka zaprasza!

Prześliczna opowieść o mieszkańcach parku i cala reszta bardzo ciekawa :ok:
Czy mogę sobie u nas zacytować odpowiedź na moje pytanie - z wiadomych względów zbieram wszystkie takie informacje :|
Za całokształt trzymam bardzo mocne kciuki :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Nie sie 28, 2011 10:27 Re: Wielka Szostka zaprasza!

kussad pisze:Prześliczna opowieść o mieszkańcach parku i cala reszta bardzo ciekawa :ok:
Czy mogę sobie u nas zacytować odpowiedź na moje pytanie - z wiadomych względów zbieram wszystkie takie informacje :|
Za całokształt trzymam bardzo mocne kciuki :ok:

dziekuje, ewus :oops: :1luvu: jesli chcesz, zacytuj nie ma sprawy - jak tylko znajde jakies informacje ktore moga cos rozjasnic to Ci podrzuce na watek.

wczoraj zachecona znalezieniem paru ksiazek ktore tkwily na dnie pudel i toreb a ktorych dawno nie widzialam, wzielam do lozka na dobranoc "Pozegnianie z Avonlea" L.M.Montgomery. Pierwsze opowiadanie jest o kocie perskim ktory wyjatkowo irytuje narratorke. Przeczytawszy kilka kartek padlam... wialo potwornie i troche padalo wieczorem a w nocy silny wiatr i spadek temperatury - na pewno conajmniej o 10 stopni bo obudzilam sie nad ranem i strasznie mi bylo zimno.

Koty o piatej urzadzily bieganie za pileczka tupotajac i lomoczac sie i skaczac ile wlezie. Tylko czekam az sasiadka Pani Nadwrazliwa przyjdzie z pretensjami albo Dziwni Sasiedzi ktorzy mieszkaja pod nami.. Fumik i Pipi rozgrzebali zwirek w kuwecie na przedpokoju do tego stopnia ze polowa znalazla sie na ziemi. Opieprzylam ich i posprzatalam. Druga kuweta - ta w lazience - swieci pustkami, jest mniej popularna (ciekawe dlaczego...)

Dobrej niedzieli wszystkim wam, my zbieramy sie zaraz na spacer do parku :)

solangelica

[poprzednia][następna]