Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 24, 2011 19:58 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

dziękuję jeszcze raz za linki! na animalię.pl zajrzałam, ale było trochę drożej, niż w świecie karm.

http://swiatkarm.pl/p,farmina_matisse_c ... 0,581.html

http://swiatkarm.pl/p,animonda_rafine_c ... 17,82.html

co fajniejsze? jak myślicie? a może są karmy tańsze o podobnym składzie? co sami kupujecie? te powyższe są cenowo bardzo podobne. starałam się znaleźć złoty środek między jakością i ceną, a i tak jeszcze mnie czeka kilka(naście) dni, za przeproszeniem, "trucia dupy" rodzicom, żebyśmy na tą karmę zrobili zrzutę :D

dodam, że chcę taką karmę jako dodatek do innego jedzenia (czyli tych surowych przemrożonych odpadków albo czasem te pokarmy mięsno-kaszane w tubkach - i tak chyba lepsze od whiskasa? :D ), czasem te serki, tarte warzywka i inne pierdółki. Czyli dawałabym im taką karmę raz na 2-3 dni, może częściej, może rzadziej, tak nieregularnie po prostu. I żeby miała min. 20% mięsa.

a jak można przekonać rodziców? Ojciec się czegoś naczytał, nasłuchał o suchych karmach i dla niego wszystkie są paskudztwem, nawet, gdyby były na receptę od weterynarza. Mama po porostu twierdzi, że kot ma jeść wszystko, co jest w domu. Nawet wyliczenia czasowo-finansowo-ilościowo-jakościowe nie pomogły :D

AaaaKotkiDwa

Od: Nie sty 30, 2011 21:59

Post » Nie lip 24, 2011 20:37 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

Jeżeli chcesz im dawać tylko od czasu do czasu to nie bierz takiego wielkiego worka. Wychodzi taniej ale po otwarciu się to normalnie zepsuje po jakimś czasie. Lepiej kilka mniejszych. Animonda jest ok, drugiej nie znam. Ja biorę u nich to http://swiatkarm.pl/p,taste_of_the_wild ... 3,119.html . To jest rzecz którą mało który kot gardzi a dodatkowo ma dobry skład więc będzie dobrym uzupełnieniem tego co teraz jedzą. Jest droga , ale taki niewielki kot jedzący tylko to powinien dostawać ok 3/4 kubka od jogurtu dziennie.
cukier krzepi

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

Post » Nie lip 24, 2011 20:45 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

oo nie, stanowczo za droga. a zawartości mięsa tam nawet nie ma podanej, może wiesz, jaka jest?

mniejsza o wielkość, to zawsze można zmienić :) chodzi mi o sam typ karmy.

aha, a jakby taki duży worek otworzyć i popakować do mniejszych i szczelnie zamknąć, to się tak szybko nie zepsuje nie?

ale taki niewielki kot jedzący tylko to powinien dostawać ok 3/4 kubka od jogurtu dziennie.

małego czy dużego kubka? :D

AaaaKotkiDwa

Post » Nie lip 24, 2011 20:49 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

takiego od małej jogobelli :D
cukier krzepi

jokototo

Post » Nie lip 24, 2011 20:58 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

http://www.chatul.pl/viewtopic.php?t=539 Taste of the wild to jedna z najlepszych karm i jednocześnie najtansza z nich, ma b. dużą zawartość mięsa, poczytaj link, który wkleiłam.
Karmę Farmina kupiłam dla bezdomniaków, jak ją wprowadzili do sprzedaży ( miesiąc temu) dodawali drugie tyle gratis. Mam więc 40 kg karmy! Kotom naprawdę b. smakuje ! Odsypałam w mniejszy worek, a resztę naprawdę szczelnie opakowałam i trzymam w zimnej piwnicy.

Saraa

Od: Śro kwi 13, 2005 15:46

Post » Pon lip 25, 2011 0:16 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

Saraa pisze:..............
Karmę Farmina kupiłam dla bezdomniaków, jak ją wprowadzili do sprzedaży ( miesiąc temu) dodawali drugie tyle gratis. Mam więc 40 kg karmy! Kotom naprawdę b. smakuje !..............

już chyba tej promocji nie ma

co do farminy http://crazyworldpets.pl/i-sklep/14-karma?p=2

kokaon

Od: Śro cze 15, 2011 20:11

Post » Czw lip 28, 2011 7:43 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

już zamówiliśmy animonde i teraz czuję się nabita w butelkę, bo

na stronie świata karm:

Analiza: białko 32%, tłuszcze 9,5%, włókno 1,5%, popiół 8%, wilgotność 8%, witamina A 12 000 I.E./kg, witamina D3 1 200 I.E./kg, witamina E 80 mg/kg, mięso 35%.

a na stronie Animondy:
Zboże (2 % kiełków pszenicy), mięso i zwierzęco pochodne (minimalnie 5 % kaczki, 5 % indyczki, 5 % kurczaka), wyciągi białka z warzyw, substancje mineralne, oleje i tłuszcze, mleko i pochodne mleka (2 % jogurt), drożdże, ziola (0,3 %)

No i co, powinnam się niepokoić, że dostanę nie to co myślałam?

AaaaKotkiDwa

Post » Czw lip 28, 2011 22:00 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

Farmina przynajmniej jest bezzbożowa. A TOTW jest naprawdę jedną z najlepszych karm i cena też niewygórowana.

Saraa

Post » Pt lip 29, 2011 7:11 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

Ale pytanie było inne...

AaaaKotkiDwa

Post » Pt lip 29, 2011 7:43 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

[quote="AaaaKotkiDwa"]

http://swiatkarm.pl/p,farmina_matisse_c ... 0,581.html

http://swiatkarm.pl/p,animonda_rafine_c ... 17,82.html

co fajniejsze? jak myślicie? a może są karmy tańsze o podobnym składzie? co sami kupujecie?

Na te pytania odpowiedziałam dobrze? :P

Saraa

Post » Pt lip 29, 2011 11:48 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

Na te tak, miałam na myśli to...

JA pisze:No i co, powinnam się niepokoić, że dostanę nie to co myślałam?

AaaaKotkiDwa

Post » Pt lip 29, 2011 12:31 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

Dla mnie bardziej wiarygodna jest strona producenta niż sklepu. Ja bym zadzwoniła, albo napisała maila aby to wyjaśnili, jeżeli sklep źle podał skład to na pewno będziesz mogła wycofać zamówienie.

Saraa

Post » Pt lip 29, 2011 13:45 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

Ale zamówienie już złożyłam, karma przyszła. Jeszcze jej nie otworzyłam na wszelki wypadek. Najpierw wysłałam zapytanie do Aminondy, a jak oni potwierdzą, że sklep kłamie, to sklep dostanie awanturę :D

AaaaKotkiDwa

Post » Pt lip 29, 2011 15:45 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

Saraa pisze:Farmina przynajmniej jest bezzbożowa. A TOTW jest naprawdę jedną z najlepszych karm i cena też niewygórowana.

jak to bezzbożowa? Ta którą wybrała Aaa zawiera ryż i kukurydzę to zboża czy może mi się wydaje. Za 8 pln za kilo to chyba trudno było by jakąś bardziej mięsną uzyskać.
Chyba nie warto zwracać , koty i tak pewnie chętnie zjedzą a odsyłając musisz pokryć koszty. Może spróbuj coś wynegocjować jeżeli to co napisali nie zgadza się z opisem na opakowaniu, np. jakiś fajny rabat przy następnych zakupach :)
cukier krzepi

jokototo

Post » Pt lip 29, 2011 16:41 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

jak to bezzbożowa? Ta którą wybrała Aaa zawiera ryż i kukurydzę to zboża czy może mi się wydaje. :)[/quote]
Fakt, że ryż i kukurydza to zboża, Farmina -oprócz jednego rodzaju (dużo tańszego od pozostałych)nie zawiera pszenicy. TOTW nie zawiera żadnych zbóż.

Saraa

[poprzednia][następna]