Pięknooka Wiki... Maleńka za metą

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 13, 2011 10:32 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

fiszka13 pisze:
passa pisze: Dałam jej poddupnik,co by miala ciut wygodniej i kombinuję co jeszcze mogę dla niej wymyśleć,jak ona takie mroczne potrzeby ma...

A śpi na nim? bo Bronek układał się obok poddupnika, kiedy mu go położyłam na ulubionym miejscu do spania w szafie ;)

Właśnie na nim grzecznie śpi.Poza tym,że ja tą jej izolację odbieram jakoś dziwnie,jakby się jej coś nie podobało.Ale może nadinterpretuję.
W każdym razie to pierwszy kot,który znalazł sobie lokację w tak dziwnym miejscu ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Czw sty 13, 2011 12:35 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Obrazek
Tu Wiki w swoim najnowszym wynalazku - czyli w tzw. podłóżu :mrgreen: A jeszcze od strony,od której ją fotografowałam,spływa z łóżka narzuta,więc normalnie ma tam ciemno jak w piwnicy...W szafach już się jak najbardziej koty chowały,ale tam 8O

Też myślę,że najlepszym wyjściem jest pisanie o podejrzeniu białaczki.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Czw sty 13, 2011 18:41 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Jaka ona fajna pod tym łóżkiem .
Schowała się, aby podczas toalety nikt jej nie podglądał.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Czw sty 13, 2011 19:13 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

violavi pisze:Jaka ona fajna pod tym łóżkiem .
Schowała się, aby podczas toalety nikt jej nie podglądał.

No chyba - w takim razie nie przeszkadzam...ale czuję się lekko urażona...ona tam siedzi całymi godzinami - jakby fajniejszych miejsc na świecie nie było.. :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Czw sty 13, 2011 19:15 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Może fajniejsze miejsca już widziała podczas swojej tułaczki i teraz to jej wystarcza za cały świat.

violavi

Post » Czw sty 13, 2011 19:16 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Może myśli, że jak się dobrze schowa, to jej przestaniesz szukać tych lepszych miejsc :twisted: :wink:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw sty 13, 2011 20:21 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

OKI pisze:Może myśli, że jak się dobrze schowa, to jej przestaniesz szukać tych lepszych miejsc :twisted: :wink:

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Czw sty 13, 2011 22:16 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Do góry, może ktoś jednak się zlituje :ok:

OKI

Post » Pt sty 14, 2011 8:18 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Z rana się przespacerujemy na górę :lol:

Dom potrzebny pilnie :!: :!: :!:

OKI

Post » Pt sty 14, 2011 9:04 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Musimy często do Wiki zaglądać, bo wątek spada.
Mało czasu zostało.

violavi

Post » Pt sty 14, 2011 11:51 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Wiki w sumie już niedługo czeka drugie szczepienie - pierwsze było 20 grudnia,drugie po miesiącu,w praktyce gdzieś koło 17-tego.
Trochę żałuję,że pierwsze szczepienie tak się przesunęło z powodu kuracji antybiotykowej,trzeba było przyjąć odwrotną kolejność.
Mała na dobre zamieszkała pod łóżkiem,jak zaszczuty pies :roll: Gdyby to zobaczył jakiś przedstawiciel jakiejś instytucji prozwierzęcej,to nie wiem,czy by nam Wiki nie odebrał... :wink:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Pt sty 14, 2011 12:14 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Może coś ją boli i dlatego się ukrywa?

violavi

Post » Pt sty 14, 2011 12:42 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Ej tam, po prostu jej tam dobrze :lol:

Przekładanie szczepienia z powodu leczenia znam doskonale :mrgreen: Delicja chyba ze 3 miesiące się migała przed pierwszym szczepieniem, więc i tak z Wiki szybko poszło :wink:

Domu nam trzeba, domu :!:

OKI

Post » Pt sty 14, 2011 12:55 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Ona wcześniej też sporo spała w ciągu dnia,tylko w innych miejscach - jak to kot,jest stworem wędrownym i już dawno nie mieszka ani w przedpokoju na ławie,ani w kuchni na taborecie czy w koszyku na parapecie. Jej relatywnie nowym wynalazkiem był koszyk wiklinowy koło kaloryfera w przedpokoju (taki piknikowy,kladła się na górze na klapie). Ona w ogóle ciepłolubna jest.

Mam się dziś wybrać do fundacji po środek odrobaczający,bo widzę,że co wet to szkoła odrobaczania.Ona była odrobaczana aniprazolem dwa razy w odstępach 10 dni.A teraz inny pan wet mówi,że oni podają 3-4 dni z rzędu i powtórka po ok. tygodniu. Ona jest o tyle podejrzana,że raz z niej wyszły glisty (przepraszam,że Was takimi realiami zalewam). No i teoretycznie może coś tam jeszcze być.
W fundacji mają teraz anipracit,muszę doczytać czy na glisty działa.
Gdzieś już ktoś na forum polecał stronghold,może się skuszę.Ale mam poczucie,że faktycznie coś jeszcze by się przydało.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Pt sty 14, 2011 13:02 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Ja używam Profendera, raz się dałam skusić na co insze, to mnie koty sklęły na czym świat stoi :twisted:
Anipracitu nie używałam - ale Tacia przyjechała po odrobaczeniu m.in. anipracitem i glisty miała dalej eleganckie. Po Profenderze już więcej nie zauważyłam :roll:

Moje koty też tak mają - jak sobie znajdą ulubioną miejscówę to zalegają tam pasjami... do czasu znalezienia następnej ulubionej miejscówy :lol:

OKI

[poprzednia][następna]