DO ZOBACZENIA W LEPSZYM ŚWIECIE PIRATKU [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 09, 2009 11:54 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

wiga138 pisze:Chanel - fajnie brzmi !

za późno, już wystawilam auckję Coco i Gucci czyli zapachy z chlewika :-)
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pon lis 09, 2009 15:05 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

wigo kochana, paczkę do ciebie szykuję, ale wyślę w czwartek bo czekam na drobiazg, któy Piratek dla ciebie zamówił :-)
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pon lis 09, 2009 15:18 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Dobrze, dobrze !
.....ale co to za niespodzianka 8O
------------------------
Wiga138, Mila, Kropka, Alf, Gama

wiga138

Od: Pon wrz 14, 2009 8:59

Post » Pon lis 09, 2009 15:25 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

wiga138 pisze:Dobrze, dobrze !
.....ale co to za niespodzianka 8O

taka od kociego serca. za dużo nie może sobie pozwolić bo dziadek Pirat jest na rencie i cały przychód pochłaniają koszty leczenia. Skromniutko sobie żyje. Rozumiesz Royal, saszetki Winstona i smakołyki z Winstona, szynka z bobrownik. Skromniutko :twisted:
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pon lis 09, 2009 15:34 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

....to , że Piratek usadowił się na moim pulpicie jest juz dla mnie cudownym prezentem :D :D :D
------------------------

wiga138

Post » Pon lis 09, 2009 15:47 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

wiga138 pisze:....to , że Piratek usadowił się na moim pulpicie jest juz dla mnie cudownym prezentem :D :D :D

szkoda, że nie mam kamery. To jest najbardziej komiczny widok świata, jak on na tobie siada i zaczyna udeptywać, ale nie tylko przednimi łapkami, tylne też chodza jakby tańczył. Stary dziadek ma chorobę sierocą :ryk: Ja się wtedy śmieję jak głupia a on na mnie patrzy z dezaprobatą...Gdyby nie te choróbska i "niewiadomoco" to pewnie szybko znlazłby dom. Sikanie się skończyło. Dzisiaj kuweta zalana dokumentnie, ale wszystko w środku, tylko łapki mokre na podłodze.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pon lis 09, 2009 15:54 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

:lol: .....ale ja wiem jak Ty wyglądasz ! :lol:
...urywam się z pracy. No to do wieczora lub do jutra !
------------------------

wiga138

Post » Pon lis 09, 2009 16:05 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

wiga138 pisze::lol: .....ale ja wiem jak Ty wyglądasz ! :lol:

??? to mnie zaintrygowałaś. powiedz coś więcej!
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pon lis 09, 2009 18:39 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

KRK-MIKO,ZŁAMANY KRĘGOSŁUP,PO OPERACJI-CZEKAMY...
Zapraszam na watek Miko, kolegi Pirata, dla ktorego Akima rowniez zalozyla bazarek.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon lis 09, 2009 19:58 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Akima pisze:
wiga138 pisze::lol: .....ale ja wiem jak Ty wyglądasz ! :lol:

??? to mnie zaintrygowałaś. powiedz coś więcej!

.....myśl !
------------------------

wiga138

Post » Pon lis 09, 2009 21:37 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Ja mam 2 podejrzenia. Nie wiem tylko czy cokolwiek z danych Twoich się zgadza, znaczy dane z konta z którego wysylasz pieniązki na Pirata i to czy jesteś z Warszawy. No pomóż mi!
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Wto lis 10, 2009 9:25 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Feliway i Irisha chyba działa. Koty się wyluzowały. Hormony szczęścia unosza się w powietrzy a koty nie stąpają po ziemi tylko fruwają :-) Sielanka Irish zostaje!!! Uffffffffffffffffffffffffffffff
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Wto lis 10, 2009 20:37 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

Nie mam dobrych wiadomości. Zdjęcie Pirata sprzed 2 tygodni nie różni się niczym od tego dzisiejszego. Jest 0, null, nic zadnej różnicy! Jutro mam telefonicznie konsultować się z dr. Orłem który będzie porównywal zdjęcia na nocnym dyżurze.

Spotkałam w klinice Gosię. Gosia kilka miesięcy zaadoptowała Lizusa vel Czesia. Ludzie zgotowali temu koty małe piekło na ziemi. Dziczył ale Gosia podjela deyzję, że o takim właśnie kocie marzy. Czesio chyba nigdy nie dał się pogłaskać, nie przyszedł sam na kolana...Dzisiaj Czesio ma zdiagnozowany FIP wysiękowy. Pomyslałam sobie, że mam szczęście bo Pirat ma jeszcze szansę. Smutno się zrobilo.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Śro lis 11, 2009 14:45 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

:cry: może Czesio to przetrzyma...
ale nie dopuszczam do siebie myśli, że u Piratka może się coś pogorszyc.
Wczoraj byłam na spotkaniu Warszawskich miau... tym razem pomagamy ludzkiej rodzinie, ktorej spalił się dom.....
To są wspaniałe momenty i dla tego naprawdę warto życ na tym paskudnym świecie. Wiem, że solangelica też się w to zaangażowała. To cudowne !!!!!
------------------------

wiga138

Post » Czw lis 12, 2009 8:13 Re: Pirat wciąż dzielnie walczy o lepsze jutro. Jest nadzieja!!!

I niespodzianka!!

Wczoraj konsultowałam się z dr. Orłem w kwestii Pirata. Pan doktor obejrzał zdjęcia i stwierdził, że jest znacząca poprawa. Płuca się odsłaniają. Tak też mi się wydawało bo chociaż płuc nie widziałam to były jednak bardziej czarne niż białe. Marwti go tylko że stan zapalny utrzymuje się w części przedsercowej :-( We wtorek dr. Miśkowicz osłuchał Pirata i mówił, że strasznie ciężko oddycha. Tak też wyglada, bo oddycha jakby całym ciałem, pompuje!

Śpimy teraz razem. Piratek zasypia obok mojej głowy i tak spimy do rana. Dziewczyny trochę zazdrosne są. Esma idzie jutro do nowego domku.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

[poprzednia][następna]