Moderator: Estraven
Gretta pisze:czitka pisze:To podobno też na koty działa, ale moje koty od frontu domu nie rezydują.
Ale chyba kierunek nie jest ważny?
Z opisu w linku:Proste i bardzo lekkie urządzenie emitujące niesłyszalne dla człowieka ultradźwięki o częstotliwości wywołującej lęk u psów a także kotów i innych czworonogów.
Może warto dowiedzieć się więcej?
czitka pisze:One drą japy non-stop, nakręcają się wzajemnie, zwłaszcza od wiosny do jesieni. Czasem się zatkają i wtedy nie wiem co ze szczęścia zrobić. Szczekają bo ktoś idzie, albo bo ktoś nie idzie. Albo że auto jedzie, albo nie jedzie
.Albo, że ktoś na rowerze
. Albo dlaczego nic się nie dzieje, nuuuda, może poszczekamy...
Nie, rozmowy nic nie dadzą, ja na wojenną ścieżkę wchodzić nie zamierzam, im jest przykro, że szczekają, ale ...no...pies to pies...![]()
Więc może kupię takie urządzenie, tylko nie wiem co psy mają na to zrobić albo czego nie zrobić. Przestaną szczekać? Uciekną na tyły domów? A może będą szczekać jeszcze bardziej, bo nowy dźwięk?
To podobno też na koty działa, ale moje koty od frontu domu nie rezydują.
egwusia pisze:czitka pisze:One drą japy non-stop, nakręcają się wzajemnie, zwłaszcza od wiosny do jesieni. Czasem się zatkają i wtedy nie wiem co ze szczęścia zrobić. Szczekają bo ktoś idzie, albo bo ktoś nie idzie. Albo że auto jedzie, albo nie jedzie
.Albo, że ktoś na rowerze
. Albo dlaczego nic się nie dzieje, nuuuda, może poszczekamy...
Nie, rozmowy nic nie dadzą, ja na wojenną ścieżkę wchodzić nie zamierzam, im jest przykro, że szczekają, ale ...no...pies to pies...![]()
Więc może kupię takie urządzenie, tylko nie wiem co psy mają na to zrobić albo czego nie zrobić. Przestaną szczekać? Uciekną na tyły domów? A może będą szczekać jeszcze bardziej, bo nowy dźwięk?
To podobno też na koty działa, ale moje koty od frontu domu nie rezydują.
Mam dla Ciebie złą wiadomość.
U mnie w sąsiedztwie jazgoczą Yorki. Trzy.
Kupiłam podobne urządzenie.
Działa wg opisu do 15metrów.
Niestety niby działa na jednego psa na raz, i trzeba przyzwyczaić.
U mnie nie zadziałało wcale.
Dobrze, że mogłam zwrócić, bo byłyby to pieniądze wyrzucone w błoto.

czitka pisze:O, dziękuję, już wszystko jasne, to nie działa.
No nic, w temacie psów szczekających pozostaje zakup słuchawek takich jakie ma Lifter albo dwururka wieczorową porą.
.

]

Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider] i 16 gości