W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt mar 07, 2025 0:24 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Ile jeszcze Niteczka musi nosić kaftanik?
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob mar 08, 2025 10:14 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob mar 08, 2025 10:35 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

I jak Niteczka po wczorajszej wizycie?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob mar 08, 2025 12:09 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Niteczko, Ciotki się martwią :201461

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Sob mar 08, 2025 13:27 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Niteczka pewnie okupuje komputer, dlatego Ewa nie pisze :wink:
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Sob mar 08, 2025 16:42 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Nul pisze:No tak :ryk: :ryk:

Wiadomo :mrgreen:
Silverblue pisze:
ewkkrem pisze:Nie pisałam wcześniej bo :

Obrazek

Jaki biedny biedny kotek :201461 Całe szczęście że jest i siku i kupka i apetyt. A osowiała może być od kubraczka, może myśli sobie ze to juz na zawsze :strach: Może też coś tam pobolewa mimo leków i czuje dyskomfort. Takiemu biednemu kotkowi to się pozwoli wszędzie spać, no bo jak inaczej?
Ten Miodek to faktycznie bardzo jest podniebne, lekko mnie zmroziło, bo ta szafa wysoka bardzo się zdaje.
Niteczko, bądź dzielna, już niedługo pozbędziesz się kubraczka i wszystko będzie jak dawniej :201461

Już teraz wiem, że to była "depresja kubraczkowa"! A dlaczego? O tym później :twisted:
O Miodku mam informację z "trzeciej ręki" więc nie wiem jak on tam wlazł :mrgreen:
Hmmm, o pozbyciu się kubraczka zdecydowała Niteczka :evil:
jolabuk5 pisze:
ewkkrem pisze:Miodek, brat Niteczki:

Obrazek

Rodzeństwo alpinistów, mają to w genach :D I urodę też :1luvu:

Uroda to rzecz gustu. Dla mnie Miodek jest zdecydowanie ładniejszy ale to nie ma żadnego znaczenia. To Niteczka spędza mi sen z powiek, przyprawia o zawał, zmusza do gimnastyki i ... współczuję opiekunom Miodka. Oni też mają czworo drapichrustów na chacie :D Bliźniacza sytuacja - dokociliśmy się alpinistami :wink:
jolabuk5 pisze:
ewkkrem pisze:Nie pisałam wcześniej bo :

Obrazek

Ale super miejscówka! Niteczka biedna, przecież nie wie, że ten kaftanik to tylko na parę dni. Wyobrażam sobie, jak się ucieszy, kiedy go zdejmiesz - i jak zacznie skakać :D :ok:

Tą miejscówkę lubią wszystkie koty a Niteczka, ponieważ nie wiedziała jak długo ma być kaftanie to wzięła swój los we własne łapki!
Opiszę później :)
MB&Ofelia pisze:Ofelia mogłaby podać łapkę Niteczce - też biedna osowiała. I coś ją swędzi, bo próbuje się drapać przez abażur.
Cierpliwości, musimy wytrzymać jeszcze trochę. My i koty :201468

Oj, mówiłam Niteczce, że nie jest najgorzej bo Księżniczka Ofelia ma trudniej :( Wydaje mi się, że "abażur" jest bardziej uciążliwy niż kaftanik :placz: .
MB&Ofelia, Wy musicie! My nie bo - Niteczka załatwiła sprawę :mrgreen:
Silverblue pisze:Niteczko, jak samopoczucie? :201461

Odpowiem ja, duża - za dobrze :( :mrgreen:
jolabuk5 pisze:Ile jeszcze Niteczka musi nosić kaftanik?

POWINNA 10 dni czyli do 14 marca ale ... cdn. :D
Gosiagosia pisze:Obrazek

Dziękujemy, Małgosiu :1luvu:
(Z)Morka, Niteczka i ja :D
mir.ka pisze:I jak Niteczka po wczorajszej wizycie?

Ekch ... Zaczęło się już od umawiania terminu wizyty kontrolnej. Pani w recepcji szuka daty i godziny a wetka podchodzi i mówi: "pamiętaj, że to Niteczka"! Trzeba zarezerwować pół godziny" :evil:
Niteczkę trudno było nawet osłuchać przez stetoskop. Warczała tak, że słuchać trzeba było w momentach, gdy nabierała oddech :twisted: . Reszta relacji później :mrgreen:
Silverblue pisze:Niteczko, Ciotki się martwią :201461

Ciociu :1luvu:
Moja duża mówi, że złego diabli nie biorą :mrgreen:

Czas na relację :wink:
Niteczka w czwartek rano (po niecałych dwóch dniach) wypełzła z kubraczka :( Nie wiem jak. Wydawało mi się, że wszystkie troczki zawiązane a Niteczka solo :( . Dopiero na zdjęciu zauważyłam, że jeden troczek był rozwiązany. Taki widok zastałam rano.\:
Obrazek
Ten różowy farfocel to troczek od kubraczka.
Dość długo była niepewna (a może znowu założą szatę tortur). Później wyszła z transporterka a później ... no ... armagedon :placz: . Była na oknie (na górze okna!), na szafce podniebnej, euforia ją roznosiła, na górze drzwi pokojowych itd... 8)
Na następny dzień (piątek rano) wizyta kontrolna. Wetki nie odważyły się jej założyć kaftanika :mrgreen: Ja też zrezygnowałam i pewnie łatwiej będzie mi założyć niż obcym babom :twisted: . Nawet osłuchać serduszko było trudno . Na razie, uważam, że większą szkodą dla Niteczki byłby kaftanik niż dla mnie wzmożenie uwagi. Zamykam kuchnię, zabezpieczyłam jedną drogę na podniebne regały, Na inne ścieżki nie wejdzie bo nie otwieram okien :placz: Jedynym plusem jest to, że widzę rankę. Wygląda ładnie. Tylko to skakanie mnie mrozi :placz:

Obrazek

Obrazek
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Sob mar 08, 2025 16:54 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

O rany… Nitka, kobieto, zważ na nerwy swej Dużej! Nie zazdroszczę stresu…

Felka kiedyś nie można było osłuchać, bo mruczał… A ta dla odmiany warczy…
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Sob mar 08, 2025 21:03 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Ale tu atrakcje! Czyli depresja kubraczkowa już wyleczona :wink: Niteczko, zaskoczyłaś mnie, takich rewelacji się nie spodziewałam :lol: Ranka rzeczywiście wygląda bardzo ładnie, sucha, nic się nie paprze. No cóż tu począć, jedynie chyba obserwować czy się Niteczka ranką zbyt nie interesuje, w razie czego zakuć w dyby :lol:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Sob mar 08, 2025 21:58 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Niteczka nie tylko akrobatka, ale też gimnastyczka, tak się zręcznie uwolniła... No, najważniejsze teraz to uważać, żeby w różne miejsca nie mogła wskoczyć. Ranka ładna, oby szybko był koniec gojenia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie mar 09, 2025 10:29 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Ofelia wzięła przykład z Niteczki. Właśnie uwolniła się z abażura.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw mar 13, 2025 13:26 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Nul pisze:O rany… Nitka, kobieto, zważ na nerwy swej Dużej! Nie zazdroszczę stresu…

Felka kiedyś nie można było osłuchać, bo mruczał… A ta dla odmiany warczy…

Od przybycia do mnie, przez 1,5 doby ona warczała! Na wszystko! Nie musiałam jej szukać bo było słychać :D
Najgorsze, że obsługa weterynaryjna będzie mocno problematyczna. U weta Niteczka zmienia się w diablę wcielone :placz:
Silverblue pisze:Ale tu atrakcje! Czyli depresja kubraczkowa już wyleczona :wink: Niteczko, zaskoczyłaś mnie, takich rewelacji się nie spodziewałam :lol: Ranka rzeczywiście wygląda bardzo ładnie, sucha, nic się nie paprze. No cóż tu począć, jedynie chyba obserwować czy się Niteczka ranką zbyt nie interesuje, w razie czego zakuć w dyby :lol:

Niteczka ranką się nie interesuje. Bardziej bałam się jej wskakiwania na ... im wyżej tym lepiej :( Ograniczyłam co mogłam a ona i tak wskoczyła na górę okna!
Ufff, chyba już dobrze. Przeżyliśmy 9 dni to chyba już szwy nie "puszczą" :wink: Zakuwać w dyby chyba nie musimy. No, może przydałoby się dla odnowy moich nerwów. :twisted:
jolabuk5 pisze:Niteczka nie tylko akrobatka, ale też gimnastyczka, tak się zręcznie uwolniła... No, najważniejsze teraz to uważać, żeby w różne miejsca nie mogła wskoczyć. Ranka ładna, oby szybko był koniec gojenia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Tak, ładnie ranka wygląda i pojawia się już "meszek" na wygolonym placku :P
MB&Ofelia pisze:Ofelia wzięła przykład z Niteczki. Właśnie uwolniła się z abażura.

MB&Ofelia, czy te nasze koty to nie są za cwane???
Myślałam o szelkach dla MaCiusia (tylko po to by właził na własnych łapkach po schodach) ale wyczyny Księżniczki Ofelii i Niteczki skutecznie mnie zniechęciły. Te diablątka potrafią uwolnić się ZE WSZYSTKIEGO 8O

Zainstalowałam już kilka kartonów w strategicznych, podniebnych miejscach i ... zobaczymy :wink:

Bardzo żal mi pozostałych kotów bo odcięłam łazienkę ale nie mam pomysłu na zabezpieczenie kabiny prysznicowej. Obok jest umywalka i z umywalki Niteczka skacze na górę. Nie mam pomysłu jak to zabezpieczyć.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Czw mar 13, 2025 20:09 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Nie będę Ci podpowiadała wyrywania umywalki ze ściany czy z podłogi...
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Czw mar 13, 2025 20:12 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Nul pisze:Nie będę Ci podpowiadała wyrywania umywalki ze ściany czy z podłogi...

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Czw mar 13, 2025 20:16 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Pewnie dałoby się dobrać lepsze szelki dla Maciusia, wiem że są takie bardziej zabudowane, z nich kotu ciężej się wymsknąć. Ja mam bardziej proste szelki, z których Ofelia korzystała całe wieki temu. A tak na marginesie, ona nie z szelek wylazła, tylko abażur zsunęła z łepetynki. I tak sobie dyndał, na obroży podpiętej do szelek...
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw mar 13, 2025 20:26 Re: W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Niteczka to kot dla wyjątkowych miłośników kotów , nie każdy dom z nią wytrzyma, więc raczej zostanie u Ciebie. Małe szanse, że z wiekiem łobuzowanie jej przejdzie, mam tak z Daisy, nic się nie zmienia.
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]