Emi,Pusia,Hugo z Migotka odeszła *

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 27, 2021 22:58 Re: Emi,Pusia,Hugo z Migotką nie jest dobrze

Kazia pisze:
Marzenia11 pisze:
Kazia pisze:Nie pamiętam gdzie to ostatnio wyczytałam.
dziewczyna mająca nerkowego kota napisała, że jej vetka, właśnie zajmująca się nerkowcami, porównała azodyl i flora balance i podobno ona nie widzi różnicy w efektach stosowania.
Flora balance jest dużo tańsza i łatwa do kupienia, może warto od niej zacząć ?
W opisie flory balance jest napisane że ona pomaga w obniżeniu mocznika.

Ale wiesz że są różne? Musi być ta flora balans co jest pre i synbiotykiem.

Nie.... Nie wiem że są różne..... Zaskoczyłeś mnie. Sprawdzę.
A one się jakoś różnią nazwą ?

Tak. Różnia się. Używałam od jesieni. Ale teraz jest tylko jedna, bo okazuje się że jakiś szczep jest produkowany w Chinach i z powodu pandemii bardzo trudno to sprowadzić. I te, która faktycznie zabija mocznik, teraz nie produkuja
Mam w domu zachowane opakowanie. Jak wrócę do domu zrobię zdjęcie i wstawię.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro sty 27, 2021 23:13 Re: Emi,Pusia,Hugo z Migotką nie jest dobrze

Dziękuję Wam za podpowiedzi i faktycznie może zacznę od Flory Balance. Azodyl kiedyś stosowałam przy Thomasku i bez efektu.
Jest też biopron 9.
Kolację zjadła łyżeczką leki też podałam i troszeczkę kisielku z siemienia lnianego, dałam nie za dużo żeby nie przedobrzyć.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw sty 28, 2021 0:27 Re: Emi,Pusia,Hugo z Migotką nie jest dobrze

Ważne, że coś zjadła! :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw sty 28, 2021 6:20 Re: Emi,Pusia,Hugo z Migotką nie jest dobrze

Dawno temu miałam koty chore na kaliciwirozę, nie mogły jeść z powodu nadżerek. Jeden kot nie jadł NIC, był wyłącznie na kroplówkach. Nadrobił, wyrósł na potężnego kocura, na szczęście, ale było z nim kiepsko. Migotce trzeba tę nadżerkę wyleczyć, możliwe, że antybiotyk by się przydał. Nadżerki są bardzo bolesne, jedzenie jest dla niej torturą i robi się błędne koło.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw sty 28, 2021 7:49 Re: Emi,Pusia,Hugo z Migotką nie jest dobrze

Dziś kroplówka więc poproszę o jakąś maśc z antybiotykiem.
Nakarmilam indyczkiem ale tylko parę łyżeczek żeby nie zwymiotowała reszta później.

Gosiagosia

Post » Czw sty 28, 2021 8:39 Re: Emi,Pusia,Hugo z Migotką nie jest dobrze

Gosia, myślę, że ona powinna dostać antybiotyk dopyszcznie. Piszę tak, bo te moje chore na kalici dostawały w zastrzykach, albo do pyszczka. Calici to wirusówka, nie leczy się jej antybiotykami, ale chodziło o wyleczenie nadżerek. Nie chcę się wymądrzać, trzeba pogadać z wetem, ale piszę to, co mi przychodzi do głowy na podstawie wcześniejszych moich doświadczeń.

ewar

Post » Czw sty 28, 2021 8:43 Re: Emi,Pusia,Hugo z Migotką nie jest dobrze

ewar pisze:Gosia, myślę, że ona powinna dostać antybiotyk dopyszcznie. Piszę tak, bo te moje chore na kalici dostawały w zastrzykach, albo do pyszczka. Calici to wirusówka, nie leczy się jej antybiotykami, ale chodziło o wyleczenie nadżerek. Nie chcę się wymądrzać, trzeba pogadać z wetem, ale piszę to, co mi przychodzi do głowy na podstawie wcześniejszych moich doświadczeń.

Dziękuję : :1luvu: nie wymądrzasz się, masz duże doświadczenie.

Gosiagosia

Post » Czw sty 28, 2021 9:14 Re: Emi,Pusia,Hugo z Migotką nie jest dobrze

Gosiagosia pisze:Dziękuję Wam za podpowiedzi i faktycznie może zacznę od Flory Balance. Azodyl kiedyś stosowałam przy Thomasku i bez efektu.
Jest też biopron 9.
Kolację zjadła łyżeczką leki też podałam i troszeczkę kisielku z siemienia lnianego, dałam nie za dużo żeby nie przedobrzyć.

Gosiu a jaki poziom mocznika ma Migotka?
Jake dostawał cały czas Florę Balance, a lepszy skutek odniosło dołączenie jeszcze Pronefry, w połaczeniu z codziennymi kroplówkami bardzo ładnie obniżyły mu mocznik Przy wysokim nie miał wcale apetytu.

za apetyt :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw sty 28, 2021 9:33 Re: Emi,Pusia,Hugo z Migotką nie jest dobrze

mir.ka, Gosia chyba pisała, że Pronefra u niej jakoś nie bardzo się sprawdzała, o ile pamiętam. Moją Pusię [*] jednak długo utrzymywała w niezłej formie. Mam w planach badania Beni i Guci i jeśli parametry nerkowe będą się zbliżały do górnej granicy, to podam im Pronefrę właśnie. Profilaktycznie, bo poprzednie badania były w środku normy.
Ostatnio edytowano Czw sty 28, 2021 9:35 przez ewar, łącznie edytowano 1 raz

ewar

Post » Czw sty 28, 2021 9:34 Re: Emi,Pusia,Hugo z Migotką nie jest dobrze

mir.ka pisze:
Gosiagosia pisze:Dziękuję Wam za podpowiedzi i faktycznie może zacznę od Flory Balance. Azodyl kiedyś stosowałam przy Thomasku i bez efektu.
Jest też biopron 9.

Jake dostawał cały czas Florę Balance, a lepszy skutek odniosło dołączenie jeszcze Pronefry, w połaczeniu z codziennymi kroplówkami bardzo ładnie obniżyły mu mocznik Przy wysokim nie miał wcale apetytu.

Dziś mam mieć kroplówkę i będę wiedzieć wyniki badań. Pronefre jej dawałam wcześniej teraz daję Nefrokrill.

Gosiagosia

Post » Czw sty 28, 2021 9:37 Re: Emi,Pusia,Hugo z Migotką nie jest dobrze

Właśnie, dobrze zapamiętałam.

ewar

Post » Czw sty 28, 2021 9:38 Re: Emi,Pusia,Hugo z Migotką nie jest dobrze

Gosiagosia pisze:
mir.ka pisze:
Jest też biopron 9.

Dziś mam mieć kroplówkę i będę wiedzieć wyniki badań. Pronefre jej dawałam wcześniej teraz daję Nefrokrill.

chyba jest lepszy dla kotów
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Czw sty 28, 2021 9:47 Re: Emi,Pusia,Hugo z Migotką nie jest dobrze

Nadżerkę jednak trzeba koniecznie wyleczyć, to wrota do zakażeń bakteryjnych.

ewar

Post » Czw sty 28, 2021 11:00 Re: Emi,Pusia,Hugo z Migotką nie jest dobrze

Flora Balance - synbiotic, restoration of intestinal microflora
skład: Lactobacillus acidophilus LA02, Lactobacillus rhamnosus LR06 Bifidobacterium animalis lactis BS01

Flora Balance - supports restoration of intestinal microflora
skład: L.rhamnosus LR06, L.acidophilus LA02, L. plantarum.

TERAZ jak sobie porównacie to nazwę "synbiotic" podpięli pod skład tego co kiedyś było "support".
Ja w tamtym roku dostałam od wet dla Milenki na zbicie mocznika właśnie tę wersję synbiotic, chciałam kupić w tym roku i się okazało, ze mi sprzedali tę drugą, bo tamtej nie ma. Po kontakcie sklepu z producentem właśnie się okazało, zę nie produkują, bo nie mają jednego szczepu.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw sty 28, 2021 11:40 Re: Emi,Pusia,Hugo z Migotką nie jest dobrze

Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]